obawiam sie, że nasz kolega na swój pierwszy sezon szuka czegoś w przedziale wędki budżetowej
dlatego łatwiej będzie wszystkim jeśli zostanie określony górny próg cenowy wędki ???
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 grudzień 2013 - 18:55
obawiam sie, że nasz kolega na swój pierwszy sezon szuka czegoś w przedziale wędki budżetowej
dlatego łatwiej będzie wszystkim jeśli zostanie określony górny próg cenowy wędki ???
Napisano 09 grudzień 2013 - 19:13
Cena wędki max 400 zł
Napisano 09 grudzień 2013 - 19:15
Pumeks też nie jest ciężki...
Zapomniałem że tylko zabytkowy ciężki sprzęt się nadaje do łowienia ryb
Napisano 09 grudzień 2013 - 19:36
Zapomniałem że tylko zabytkowy ciężki sprzęt się nadaje do łowienia ryb
No nie tylko, są i nowe niezłe sprzęta ale doświadczenie paru lat podpowiada mi, że coś co kiedyś kosztowało np. "niegdysiejszego tysiaka" na pewno nie jest gorsze niż "dzisiejsze coś" za dwie stówki, a jest wielce prawdopodobne, że jest nawet nadal lepsze...
A co do tych wag, to "twardym trza być, nie miętkim"... Łowienie ryb to wieczna udręka i zmagania z losem..
Napisano 09 grudzień 2013 - 19:41
No nie tylko, są i nowe niezłe sprzęta ale doświadczenie paru lat podpowiada mi, że coś co kiedyś kosztowało np. "niegdysiejszego tysiaka" na pewno nie jest gorsze niż "dzisiejsze coś" za dwie stówki, a jest wielce prawdopodobne, że jest nawet nadal lepsze...
A co do tych wag, to "twardym trza być, nie miętkim"... Łowienie ryb to wieczna udręka i zmagania z losem..
Panie Tomaszku tera to wszystko ma żabie muskuły i słabowite jakieś som .
Napisano 09 grudzień 2013 - 19:54
Słabowite, to może i nie ale na pewno omamione jakieś takie...
Napisano 09 grudzień 2013 - 20:25
Z budżetowych patyków polecam serie World Champion SALMON.
Ewentualnie też godne polecenia jest to :
http://allegro.pl/we...3771635158.html
Napisano 09 grudzień 2013 - 20:39
Na Inę wystarczy Konger Iri Stalker, a jak najdzie ochota nad morze wyskoczyć to też się sprawdzi.
Napisano 09 grudzień 2013 - 21:18
nie kupuj starego a tym bardziej jeszcze ciężkiego kija, stare to dobre jest tylko wino!
przerabiałem sam na własnej skórze stare kije i ciągle coś się rozpadało w nich, jak pierścień nie wypadnie z przelotki to uchwyt sie odkręca itp. nie mówiąc juz o popękanych omotkach na przelotkach i korku regenerowanym kilka razy przez poprzednich właścicieli
kupisz kij który waży około 300gram plus do tego młynek około 340-380 gram i masz zapewnione dłuższe odpoczywanie nad wodą niż łowienie
łowienie ma sprawiać przyjemność a nie tortury
dużo lepsza niż te starsze modele daiwy - daiwa infinity Q sea trout ma przelotki Fuji K, korkowa rękojeść AAA, bardzo dobry też jest konger eQus salmon 315cm ale juz trochę cięższy, rozejrzyj się tez za shimano technium seria cx ma duże przelotki i nie ma problemu przy mrozie z zamarzaniem.
nie będę namawiał cię na mojego Yaseia, ale jak będziesz w sklepie i miał taka mozliwość to zobacz chociaż co to za wędka, waży tylko 198gram !
Napisano 09 grudzień 2013 - 21:52
nie kupuj starego a tym bardziej jeszcze ciężkiego kija,
kupisz kij który waży około 300gram plus do tego młynek około 340-380 gram i masz zapewnione dłuższe odpoczywanie nad wodą niż łowienie
Święte słowa...
Słyszano także, a nawet opisywano w prasie typu "Fakt" i "Gala" przypadki wędkarzy, którzy udali się na "wieczny odpoczynek" przygnieceni tymi starociami...
Napisano 09 grudzień 2013 - 22:22
Święte słowa...
Słyszano także, a nawet opisywano w prasie typu "Fakt" i "Gala" przypadki wędkarzy, którzy udali się na "wieczny odpoczynek" przygnieceni tymi starociami...
Dla mnie riposta roku.
Napisano 09 grudzień 2013 - 22:27
Wole trzymać w łapie 0,5 kilo i mieć po całym dniu łowienia miękkie łokcie niż byle chrust który po spotkaniu z odpasionym srebrniakiem zrobi głośne trachhhhhhhhhh
Napisano 09 grudzień 2013 - 22:53
Tańszy od Championa a równie dobry jest Maxxim Tazar, sporo ryb wyjąłem tym kijem, fakt że nie trocie ale sandacze, bolenie i sumy nocną porą
Napisano 09 grudzień 2013 - 23:05
Święte słowa...
dla mnie kto chce to możecie łowić nawet starymi bambusami a najlepiej chyba by pasował co niektórym pastuch szklany z łaki
na pewno nikt go nie złamie a już nie trotka
Napisano 09 grudzień 2013 - 23:30
Gdyby nie pułap cenowy, to podałbym ten link: http://www.fishingce...c.php?f=1&t=729
i zasugerował badyle na blankach Batsona 1085...
Użytkownik Fatso edytował ten post 09 grudzień 2013 - 23:33
Napisano 10 grudzień 2013 - 08:17
Napisano 11 grudzień 2013 - 22:20
http://allegro.pl/we...3705268257.html
Ja polecam ta wędkę dobra cena i super kijek na każdą rzeke i morze
Napisano 12 grudzień 2013 - 14:06
Słabowite, to może i nie ale na pewno omamione jakieś takie...
Ewolucja po prostu.Bogactwo technologiczne i "kulturowe" powoduje biedę i większe połacie nieużytkowe w pewnym organie No i mamy co widać.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych