Remek to może na deser jeszcze troche doznań odnośnie DC201??? widze ze chodziłeś własnie z nim. Jak wrazenia? Jakie mozliwosci? Zakres przynet? Odległości? Płynnośc - zakładam, że gorsza od zwykłego conquesta chyba nie będzie 
@Mifek, to bardzo trudne pytania. W zasadzie byłem z nim dopiero dwa razy nad wodą więc trudno jednoznacznie go opisywać. Cóż, kołowrotek jest rzeczywiście fantastyczny. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że jest to najlepszy kołowrotek jaki miałem możliwość używać i jaki widziałem do tej pory. Fantastyczne materiały, fantastycznie wszystko spasowane, praca jak masełko po prostu TOP.
Możliwości? Jeśli chcesz rzucać dalej niż 10 metrów to szczerze polecam. Ten kołowrotek, ze względu na wbudowany system elektroniczny, który specjalnie włącza się po pewnym czasie (tak by uzyskać maksymalne odległości) nie nadaje się raczej do rzucania na niewielkie odległości w szczególności spod siebie (pitching i flipping odpada). Kiedy włączy się kontrola wysuwu linki widać wzorową pracę. Linka wysuwa się na bieżąco tylko tyle ile potrzeba przy tym słychać specyficzny dźwięk obwiedni impulsów próbkujących (częstotliwość próbkowania ma częstotliwość w zakresie fal słyszalnych). Jeśli wykonasz szybki rzut w początkowej fazie brody nie powstają. Czy są całkowicie eliminowane? Absolutnie nie. Mogę powiedzieć, że Ci, którzy myślą, że ten kołowrotek całkowicie zwalnia od myślenia to mylą się i to bardzo, a twierdzenie, że to jest zamach na piękno castingu można sobie podarować bo to bzdury. Brody mogą powstać głównie na początku rzutu. Co ciekawe ... jak już przynęta spadnie do wody szpulka stoi w miejscu. Niekiedy, zwłaszcza na ustawieniu MIN może pozostać kilka luźnych zwojów. Dodatkowo widać, że procesor na bieżąco rozwiązuje równanie ruchu. Potrzeba więcej linki - daje ją, nie potrzeba - zatrzymuje szpulkę lub ją zwalnia.
Kołowrotek używałem w bardzo trudnych warunkach atmosferycznych. Wiał bardzo mocny wiatr. Stosując jeden z programów (kołowrotek ma 8 stopniową regulację, antares DC 4x8 - tam wbudowano jeszcze dodatkowo programy) kołowrotek radził sobie bez problemu skracając długość rzutu. No właście ... jeśli chodzi o długość rzutów jest on nieporównywalny z innymi konstrukcjami. Metanium rzucałem daleko ale tym o wiele dalej i o wiele łatwiej (po prostu rzucasz a kołowrotek kontroluje tak by było optymalnie). Oczywiście bardzo ważnym jest odpowiednia technika rzutowa bo kołowrotek sam nie zrobi za Ciebie wszystkiego. Po kilku godzinach oddawania nim rzutów, kolejne to poezja. Rzucasz precyzyjnie i praktycznie gdzie chcesz. Niestety nie udało mi się uzyskać drugiej strony Bugu

ale nie o to chodzi.
Ciężar przynęt. Komfortowo łowi się od 8g wzwyż (do slidera 10s). Bardzo ważne jest odpowiednie dobranie zestawu. Wędka musi być idealnie zestrojona z kołowrotkiem, musi jak katapulta wyrzucić przynętę bo inaczej jest problem. Myślę jednak, że idealnie łowić przynętami od 12g-15g w górę, chociaż blaszki 8g posyłalem bardzo komfortowo (ale to blaszki).
Płynność idealna. Nie można porównywać do niczego innego. Wszystko najwyższa jakość.
Kilka fotek.
Pozdrawiam
Remek