Mocny jaź Skalka, widać do tarła barwy i kształty przybrał
Dziś spędziłem kilka chwil popołudniu, nad rzeką. Kilkanaście jaśków.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 08 marzec 2014 - 19:47
Mocny jaź Skalka, widać do tarła barwy i kształty przybrał
Dziś spędziłem kilka chwil popołudniu, nad rzeką. Kilkanaście jaśków.
Napisano 08 marzec 2014 - 19:57
Piękne u mnie rybka się jeszcze nie ruszyła.
Napisano 08 marzec 2014 - 21:03
Żółw czerwonolicy (Trachemys scripta) Uznany za gatunek obcy inwazyjny, przez jego łatwą aklimatyzację może prowadzić o wyparcia naszego rodzimego gatunku czyli żółwia błotnego. ZAKAZ POWROTNEGO WYPUSZCZANIA DO ŚRODOWISKA .
Napisano 08 marzec 2014 - 21:18
Jak kolega napisał gatunek pochodzący z Ameryki jest ich coraz więcej bezmyślni właściciele jak się zabaweczka znudzi wypuszczają je na "wolność". No i mamy nowy gatunek . Ten trafi do terrarium na UP w Lublinie ale najpierw do lekarza przednie łapy obgryzione (lub z innych powodów prawie ich nie ma). Czasem ludzka bezmyślność mnie dobija szczególnie jak cierpią zwierzęta . Pozdrawiam
Napisano 09 marzec 2014 - 17:16
Mam i ja
Napisano 09 marzec 2014 - 17:51
Tak pacze i pacze i napaczyć się nie mogę ! Piękne ryby !
Napisano 09 marzec 2014 - 20:21
Na wstępie gratuluję wszystkim łowcą pięknych ryb...
Dzisiaj postanowiłem wyskoczyć nad rzekę w najbliższej okolicy mojego domu.Mam tam kilka namierzonych ciekawych miejscówek.Szczególnie obiecująco zapowiadał się długi,ale łagodny zakręt z niewielką rynienką pod drugim brzegiem.Wybór okazał się bardzo dobry,ponieważ zaliczyłem kilka brań oraz kilka rybek.Tutaj zaprezentuję jazia,który skusił się na przynętę dobrze znaną i lubianą,czyli Grocha od Forecasta...
Mój dzisiejszy wypad nad wodę był ostatnim przed miesięcznym rozbratem ze spinningiem (praca).. Ostatnim,ale bateryjki naładowane...
jaź.JPG 115,9 KB 18 Ilość pobrań groch.JPG 42,82 KB 19 Ilość pobrań
Użytkownik krystiano1981r edytował ten post 10 marzec 2014 - 19:50
Napisano 10 marzec 2014 - 12:46
Fajniuchne misiaki z żółwikiem włącznie oczywista , u mnie chyba jeszcze chwilkę trzeba poczekać na jaśki - albo może.......ja łowić nie potrafię , grunt to dostrzec u siebie słabostki, tak więc......dziś nad wodę po naukę
Pozdrawiam
Napisano 10 marzec 2014 - 13:23
No i fajnie połowiłeś. Teoria się sprawdziła razem na ryby nie możemy jechać bo fatum wisi nad nami
Napisano 10 marzec 2014 - 13:45
No i fajnie połowiłeś. Teoria się sprawdziła razem na ryby nie możemy jechać bo fatum wisi nad nami
Taka pora Seba... Jak wrócę na pewno będzie dużo lepiej...
Napisano 10 marzec 2014 - 14:34
Piękne ryby Panowie, gratulacje.
Ja dziś od rana buszowałem po moim odcinku Odry. To mój pierwszy sezon jaziowy jaki i pierwszy wypad za tą rybką. Jednak bez efektu. Nie wiem co robię źle, ale może z czasem nauczę się odkrywać jaziowe miejscówki.
Napisano 10 marzec 2014 - 18:26
Bartek, to jest tylko kwestia miejscówki. Jak trafisz na ryby, to i dadzą znać o swym istnieniu
Napisano 10 marzec 2014 - 19:28
No i niech ktoś powie że to nie fatum.
Dziś szybki wypad na rybki po pracy, kilka branek było jeden jasiek się uwiesił szału nie ma ale mega cieszy bo pierwszy w tym roku.
Był też większy ale niestety się spiął. Brania bardzo anemiczne co dziwne wszystkie w połowie wody. Rybki zaczynają się spławiać jak latem.
Rybka złowiona na holigansa od Tomka.
Napisano 10 marzec 2014 - 19:58
Rudawa w tym roku darzy
Napisano 10 marzec 2014 - 20:09
Jasiek super ale fotograf do d...
Napisano 10 marzec 2014 - 20:24
Szukałem ich w klatkach miedzy główkami. W warkoczu widziałem pojedyncze spławy i rozpraszającą się drobnice, ale nic nie reagowało na woblerki. Teraz pojade na odcinek z opaskami może tam mi się uda.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych