Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Zdjecia keltow, pro i kontra

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
340 odpowiedzi w tym temacie

#261 ONLINE   Paweł Bugajski

Paweł Bugajski

dawniej "kardi"

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 1993 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Bugajski

Napisano 30 marzec 2014 - 20:18

Zgrabnie załatwione !

Czekamy na zdjęcia i werdykty :)

#262 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 30 marzec 2014 - 20:19

Duńskie wklejaj :-)

#263 ONLINE   Paweł Bugajski

Paweł Bugajski

dawniej "kardi"

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 1993 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Bugajski

Napisano 30 marzec 2014 - 20:44

Złowione w marcu ,a więc lekki precox :D

#264 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9553 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 30 marzec 2014 - 20:46

A to obojętnie skąd te srebrniaki? Rzeka, morze. Wsio równo???

#265 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18670 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 marzec 2014 - 22:01

Doszliśmy do wniosku, że zamiast tworzyć ograniczenia lepiej jest tworzyć Użytkownikom szanse i wyzwania. Zamiast karać lepiej jest nagradzać i promować. Jest to zgodne z misją jerkbaita zakładającą oddziaływanie na rzeczywistość poprzez pozytywny przykład i inspirowanie (pozytywne motywowanie) do dobrych zachowań.

-----

Srebrniaki mogą być zarówno rzeczne jak i morskie jak i jeziorowe. Byle były złowione (i) w okresie trwania konkursu, (ii) zgodnie z regulaminem łowiska oraz (iii) zgodnie z zasadami publikacji zdjęć na jerkbait.pl ( w szczególności obowiązkowe catch & release - ryba musi być wypuszczona)

Powodzenia !

#266 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre
  • Imię:Tomek

Napisano 02 kwiecień 2014 - 07:50

W przyszłym tygodniu atakuję. Podobno są już w rzekach 15 lb + ;)

#267 OFFLINE   lukomat

lukomat

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2750 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Materek

Napisano 02 kwiecień 2014 - 09:43

@tpe, pamietaj, ze na Wyspach licza sie tylko te zlapane na muche :P

#268 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 02 kwiecień 2014 - 09:47

Ja ruszam już w piątek, 5h drogi w jedną mańkę, ale ponoć ryby są :D

#269 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre
  • Imię:Tomek

Napisano 02 kwiecień 2014 - 11:22

@tpe, pamietaj, ze na Wyspach licza sie tylko te zlapane na muche :P

Taaa...szkoda, że nie widziałeś min tych Iroli, którzy z niedowierzaniem przyglądali się moim spinningowym przynętom. Zresztą na rzekach, na których łowię króluje zwykła glista ;)

Ale złowienie łosia na muchę w tym roku mam w planie ;)

#270 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2322 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 02 kwiecień 2014 - 14:54

Ja ruszam już w piątek, 5h drogi w jedną mańkę, ale ponoć ryby są :D

Gdzie się wybierasz Kuba?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

#271 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 02 kwiecień 2014 - 15:21

Drowes. Jadę z ludźmi ode mnie jako support na warsztaty salmonowe :-D

#272 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 02 kwiecień 2014 - 15:24

Załączony plik  uploadfromtaptalk1396448670347.jpg   60,61 KB   8 Ilość pobrań z resztą przygotowania juz poczynione :-)

#273 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2322 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 02 kwiecień 2014 - 16:14

Aaa, ryby są faktycznie....

#274 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2322 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 02 kwiecień 2014 - 16:16

Poza tym gratuluję zacięcia. Dla mnie za daleko... Chociaż rzeka ładna. Bylem w zeszłym roku.
Pozdrowka

#275 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18670 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 maj 2014 - 19:38

No i pierwszą edycję konkursu mamy już za sobą. Z miesiąca kwietnia załapały się trzy rybki krajowe, z czego dwie trochę na zasadzie dobrej woli bo łowcy nie raczyli napisać więcej o okolicznościach połowu ( poza chlubnym przypadkiem @Wojtiego ).

Propagatorzy srebrniaków, tak gorliwie tu występujący parę miesięcy temu też jakoś specjalnie d...y nie ruszyli. Nie mówię zaraz żeby zaświecili tu okazem jakiegoś srebrniaka bo oczekiwać wyprawy na ryby od gentlemanów przecież nie wypada ;)  ale żeby choć łaskawe zainteresowanie konkursem wykazali albo np. wsparli aktualnie trwające głosowanie....

http://jerkbait.pl/t...ebro-za-srebro/

jak zwykle moderator - Lukomat w tym przypadku - został sam na placu boju.  Współczuję takiej 'drużyny' i takiego wsparcia ze strony forumowiczów Łukaszu.

Jak widać najłatwiej sobie podziamgotać w necie o nowych zakazach, zrobić coś konstruktywnego dużo trudniej.

No nic, zobaczymy co przyniosą kolejne miesiące. Może coś się ruszy.

• czocho i woblery z Bielska lubią to

#276 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 07 maj 2014 - 20:04

....i tak do stycznia kiedy to Sławek stanie na czele kolejnej krucjaty przeciwko "kelciarzom" :D  :D  :D ....

#277 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 07 maj 2014 - 21:03

Friko , portal jerkbait.pl jest miejscem na tyle niekonwencjonalnym ale i forum bogatym w ludzi rozumnych , kulturalnych oraz inteligentnych , że obecność albo nieobecność jednego czy dwóch pyskaczy  niczego chyba nie zmienia w jego wizerunku , tresci albo kierunku .. Nie zauważyłem konkursu . 

czocho , celowe łowienie keltów salmo trutta jest stuprocentowym obciachem , obyczajowym obrzydlistwem i czynem całkowicie niegodnym zdeklarowanego admiratora ryb pośród bardziej zaawansowanych umownie zwanych rybami szlachetnymi . Żeby sprawy nie komplikować przesadnie długimi wywodami , mam wyznawców tej okropnej mody za dzicz , hołotę , wedkarskich kmiotów i prymitywów , których roje wygenerowały zgodnym wysiłkiem ; grabowszczyzna we wspólpracy z kultowym ponoć redaktorem , który daje tej marności swoją twarz. Mówię jak jest .. :)

#278 ONLINE   Andrzej Stanek

Andrzej Stanek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4087 postów
  • LokalizacjaŚLĄSK

Napisano 07 maj 2014 - 21:30

A ja se kija na glizdy kazałem ukręcić. Obciach gwarantowany jak z tym na zlot przyjadę a w kapocie stadko pluszowej dendrodeny napolerowane na glanc... ;)  :D

#279 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 07 maj 2014 - 22:03

No i pierwszą edycję konkursu mamy już za sobą. Z miesiąca kwietnia załapały się trzy rybki krajowe, z czego dwie trochę na zasadzie dobrej woli bo łowcy nie raczyli napisać więcej o okolicznościach połowu ( poza chlubnym przypadkiem @Wojtiego ).

Propagatorzy srebrniaków, tak gorliwie tu występujący parę miesięcy temu też jakoś specjalnie d...y nie ruszyli. Nie mówię zaraz żeby zaświecili tu okazem jakiegoś srebrniaka bo oczekiwać wyprawy na ryby od gentlemanów przecież nie wypada ;)  ale żeby choć łaskawe zainteresowanie konkursem wykazali albo np. wsparli aktualnie trwające głosowanie....

jak zwykle moderator - Lukomat w tym przypadku - został sam na placu boju.  Współczuję takiej 'drużyny' i takiego wsparcia ze strony forumowiczów Łukaszu.

Jak widać najłatwiej sobie podziamgotać w necie o nowych zakazach, zrobić coś konstruktywnego dużo trudniej.

aaaaaaaaaaaaaa Ja to widzę jednak trochę inaczej,wyraźniej.Kelta upier...lić znacznie łatwiej ,niż srebrniaka.Dotyczy to praktycznie wszystkich gatunków ,nawet tych powszechnie "dla ubogich",typu boleń itp.................... :D

#280 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 07 maj 2014 - 22:36

Naprawdę, 5 gwiazdek za styl.

Nie wiem co Toba kieruje, ale jeśli chęć zniechęcenia nawet najwytrwalszych - to wyrabiasz stachanowskie normy.

Można by tu pisać o terminach trochę z dupy, o tym że np na wyspach ryby na wielu rzekach pojawiają się od niedawna, co dla kogoś kto kończy łowienie pstrągów w marcu i utożsamia łosie z ciśnięciem sflaczałych skarpet przy -10 w śniegu po kolana może być lekkim zonkiem, ze wcześniej większość moich znajomych z którymi jeżdżę odpuszcza, by właśnie keltów nie przerzucać itd... ale coraz częściej żal czasu na gadanie tutaj... 

Byle kolejne efnaście wątków onanistycznych o feniksach w tytanach powstało, o, to konstruktywnie sporo wnosi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych