Być może średnice są zbliżone,ale jednak większą mają minimy.Być może są faktycznie lżejsze,pytanie o ile i czy zauważalnie dla użytkownika ,nie wagi z dwoma miejscami po przecinku.A moja odpowiedź ,dla pytającego ,czy warto brzmi NIE. Nie wnikam czy warto dla ciebie,montować Torzite na kiju kleniowym ,którego użyjesz raz w roku lub wcale,bo odpowiedź znam.
Jeszcze kilka postów ,a wkleisz doktorat z fizyki.
Dalej twierdzę ,że test Pietrusa(chwała mu za chęci)nie odzwierciedla sytuacjo łowiska.
1.Test jest na jednej przelotce i pod kątem nie mającym mieć prawa w realu ,poza przelotką szczytową.Zazwyczaj przelotek jest 8-12szt.
2.Poddawany tarciu jest 30cm odcinek żyłki ,nie kilkudziesięciu metrów jak w rzeczywistości.
3.Dochodzi amortyzacja blanku ,chłodzenie (tem.otoczenia,wydy)
Jeśli żyłka strzela na zaczepie ,to jest albo źle dobrana do zestawu, albo przelotka ma wadę.
Tocz dalej gównoburzę i zbrój wirtualne wędki w komputerze .
Ale nie wciskaj ciemnoty innym czytającym o jedynie słusznym rozwiązaniu tj.montażu zestawu za 6stów.Nie po to jest dostępnych tyle rodzajów przelotek,aby montować tylko te najnowsze i najdroższe ,tylko dlatego po nimi są.
Jeśli twierdzisz ,że twój FX862 ma spolegliwy szczyt na PB minma,to po prostu albo nie znasz tego blanku w innym zbrojeniu,albo źle go uzbroiłeś,albo poleciłem ci blank nie pasujący do koncepcji wędek będących "lata świetlne "przed innymi.
Przed snem radzę wypić ziółka ,nie będziesz myślał całą noc ,mierząc suwmiarką i analizując tabelki ,tylko po to aby mi odpisać.
Podobno Już mi podziękowałeś,całe szczęście nie w imieniu Admina jak i reszty użytkowników,więc proszę podziękowania formułować precyzyjniej.