Serwis w Bremen ,Sklep Askari
#2821 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2023 - 11:46
- neronhell lubi to
#2822 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2023 - 14:56
Właśnie ciekawe czy nie pękł gwint w dupce. Bo to często się zdarza jak ktoś na siłę to przykręca.Witam
Pacjent Shimano TPXD 3000XG
Wrocil po serwisie (poleconym w sklepie wedkarskim) i jest nie dokrecona "dupka" Odstaje
Chodzi o ta srubke, ktora wchodzi glebiej w korpus Jesli dobrze odczytalem schemat to ma nr 16757
Czy wiecie jaki srubokret uzyc? jaka koncowka , imbus, gwiazdka? No i jakiej wielkosci mam kupic?
Mam nadzieje ze gwint caly
No i druga sprawa, puszcza hamulec, mysle ze lozysko oporowe Jak je umyc? Zanuzyc cale np w benzynie?
Ktos wie? Moze pomoc?
Pozdrawiam
#2823 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2023 - 15:31
Dwa razy wysłali mi nie to co zamawiałem,przez telefon twierdzi kobieta że mają wędkę o którą pytam, jadę kawał drogi żeby chociaż w sklepie wziąść do ręki a na miejscu okazuje się że im się pomyliło. Na stronie internetowej coś tam jeszcze idzie wybrać, stacjonarnie to porażka, po kilka wędek z każdej marki i to najniższe serie. Fatalna obsługa, niekompetentne kobiety potrafią zatrudniać które nigdy na rybach nie były, za to dobrze pilnują w drzwiach czy przypadkiem szmaty zwanej maseczką nie zapomniałeś założyć.Nie wiem jak jest u Ciebie , być może masz inne doświadczenia z tym sklepem ale zamiast kupować Torx , bodajże T6 lub T7 o ile pamiętam , i samemu poprawiać jedź do sklepu i albo to ogarnął albo niech dają nowy kołowrotek jak spierd... robotę. Przynajmniej ja bym tak zrobił.
- adam 13 lubi to
#2824 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2023 - 16:08
Askari a raczej aSSkari to chyba najgorsza sieć sklepów jeżeli chodzi o Niemcy. Nie mam za dobrych doświadczeń z jednym ze sklepów w Hessen.
Dwa razy wysłali mi nie to co zamawiałem,przez telefon twierdzi kobieta że mają wędkę o którą pytam, jadę kawał drogi żeby chociaż w sklepie wziąść do ręki a na miejscu okazuje się że im się pomyliło. Na stronie internetowej coś tam jeszcze idzie wybrać, stacjonarnie to porażka, po kilka wędek z każdej marki i to najniższe serie. Fatalna obsługa, niekompetentne kobiety potrafią zatrudniać które nigdy na rybach nie były, za to dobrze pilnują w drzwiach czy przypadkiem szmaty zwanej maseczką nie zapomniałeś założyć.Nie wiem jak jest u Ciebie , być może masz inne doświadczenia z tym sklepem ale zamiast kupować Torx , bodajże T6 lub T7 o ile pamiętam , i samemu poprawiać jedź do sklepu i albo to ogarnął albo niech dają nowy kołowrotek jak spierd... robotę. Przynajmniej ja bym tak zrobił.
Askari faktycznie ma slaby wybor, ale ja znalem dobrze pracownikow To oni mieli kontakt do goscia ktory naprawia kolowrotki, dali mi namiar
Zadzwonilem i sie spytalem , czy da rade Niestety gosc, nie powiedzial ze jest specjalista od multkow na norwegie Juz go nie poleca innym A ja zostalem z tym problemem Nie bede do goscia dzwonil , nic to nie da Ale jak by ktos mi podpowiedzial jaki to torx , to by bylo fajnie Sprobuje sam to ogarnac Pytalem sie na forum trzech polecanych fachowcow cz mi zrobia serwis, jeden nie mial czasu. drugi dal mi termin na sierpien, a trzeci napisal cos takiego, ze rozbieranych i zle zlozonych kolowrotkow nie robi,dziwne jak na kogos kto ma firme serwisowa shimano No i to wszystko
Pozdrawiam
#2825 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2023 - 17:21
- adam 13 lubi to
#2826 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2023 - 17:45
Dzieki
Myślałem że w sklepie robili Ci serwis lub pracownik sklepu, tak wynika z Twoich wcześniejszych postów. Torx 6, idź do pierwszego lepszego Baumarktu z kołowrotkiem i dopasujesz sobie.
#2827 OFFLINE
Napisano 02 maj 2023 - 19:28
Witam
Ponawiam pytanie, jak umyc, odtluscic lozysko oporowe ?
Zanuzyc np w benzynie? Czy jak?
#2828 OFFLINE
Napisano 03 maj 2023 - 04:10
Można i tak. Później dobrze wysuszyć.Witam
Ponawiam pytanie, jak umyc, odtluscic lozysko oporowe ?
Zanuzyc np w benzynie? Czy jak?
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
- adam 13 lubi to
#2829 OFFLINE
Napisano 03 maj 2023 - 17:31
- adam 13 lubi to
#2830 OFFLINE
Napisano 04 maj 2023 - 13:56
Oporowke odkrecilem, moge wyjac ta tuleje ze srodka ? Czy mi waleczki wypadna? Na raze zamoczylem w benzynie
IMG_20230504_141207.jpg 43,29 KB 10 Ilość pobrań
#2831 OFFLINE
Napisano 04 maj 2023 - 15:19
To się rozbiera.
Odkręca się śrubki, ściąga dekielek, wyjmuje sprężynki i wałki. Myje się całość a później składa. Tulejka powinna wyjść palcami.
- adam 13 lubi to
#2832 OFFLINE
Napisano 04 maj 2023 - 17:17
Oporowke odkrecilem, moge wyjac ta tuleje ze srodka ? Czy mi waleczki wypadna? Na raze zamoczylem w benzynie
To się rozbiera.
Odkręca się śrubki, ściąga dekielek, wyjmuje sprężynki i wałki. Myje się całość a później składa. Tulejka powinna wyjść palcami.
NIe, to dla mnie troche za trudne, moge cos namieszac Ale dzieki za rade Na raze zamoczylem w benzynie, a teraz w IPA Zobacze , moze pomoze, jak nie to rozkrece Teraz mam wiekszy problem z "dupka" Kupilem komplet torx, ale byl za "gruby" pasowal do otworu, ala za ciasno Kupilem profi T6 ale albo za maly , albo gosc , rozkrecajac cos skopal Mysle ze nie wiedzial jaki srubokret mial uzyc Jutro kupie T7, moze bedzie pasowalo Czy na pewno powinien byc T6?
#2833 OFFLINE
Napisano 04 maj 2023 - 18:37
Użytkownik Andru77 edytował ten post 04 maj 2023 - 18:39
- adam 13 i przemo_w lubią to
#2834 OFFLINE
Napisano 04 maj 2023 - 20:29
Dupka gwiazdką każdą odkrecalem.
Pytanie tylko, czy gosc ktory mi serwisowal, czegos nie sknocil Moze nie wiedzial ze gwiazdka , i rozkalibrowal
Gwiazdke uzywasz T6 czy T7?
Użytkownik adam 13 edytował ten post 04 maj 2023 - 20:31
#2835 OFFLINE
Napisano 05 maj 2023 - 09:46
Sorki, napisałem gwiazdka, ale miałem na myśli tradycyjnego Phillipsa. Rozmiar 0 lub 00 nie pamiętam którego używam ale 0 powinna być ok. Tylko by odkręcić trzeba trafić śrubokrętem na łeb śruby, z tego co kojaze to śrubokręt trzeba delikatnie w dół skierować, no i musi być dłuższy, takie zestawy z wymiennymi bitami będą za krótkie, są co prawda i dłuższe bity w okolicy kilku centymetrów ale mało popularne więc nie wszystkie sklepy mają.
- adam 13 lubi to
#2836 OFFLINE
Napisano 05 maj 2023 - 10:09
Kupilem dzis jeszcze torx T7, tez nie pasuje, Nie wiem jakie masz na mysli Philipsa Ja robie tak jak na tym filmie 10,50 min Gosc bardzo fajnie pokazuje Tym torx mam wrazenie ze trafiam w glowke, ale nie lapie Zalamka, mysle ze przy serwisie zniszczyl gniazdo srobki Mozesz napisac jakim srubokretem dokladnie to odkrecasz? I jesli gniazdo sruby zniszczone ,to macie jakis pomysl jak to odkrecic?
#2837 OFFLINE
#2838 OFFLINE
Napisano 05 maj 2023 - 12:04
To ja juz glupi jestem, totx czy krzyzak
Użytkownik adam 13 edytował ten post 05 maj 2023 - 12:04
#2839 OFFLINE
Napisano 05 maj 2023 - 12:08
Najlepiej zrób zdjęcie to będzie łatwiej określić jaka to śrubka.
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
#2840 OFFLINE
Napisano 05 maj 2023 - 13:03
Ja nie chcę serwisować kołowrotków Przeczytaj post z 29 kwietnia to dowiesz się co się stało i nie wiem jaka to jest śrubka bo póki jej nie wykręcę to nie będę wiedział ale nie mogę wykręcić Dlatego potrzebuję pomocy żeby się dowiedzieć jaki to jest śrubokręt Pozdrawiam Adam
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych