Męczyć ręki rok czasu nie zamierzam. Zwijanie to ma być przyjemność a nie siłowanie się z korbą.W moim odczuciu największą wadą tego kołowrotka jest to ,że trafił w Pana ręce.Krzywdy mu Pan raczej nie zrobił, naprawił też nie,skoro według Pana ma ewidentną wadę.W takim razie nie wiem za co właściciel płacił.
Kołowrotek ten trafił do mnie na serwis z powodu hałasów w mechanizmie oscylacji i związanych z tym stuków i klekotania. Klient został poinformowany o wadzie jaka tam istnieje. Został przeprowadzony serwis wraz z korektą suportu,a to wymagało nowej regulacji. W związku z tym jest to troszeczkę ciaśniej spasowane,ale stuków nie ma. Coś kosztem czegoś. Zostało zrobione maximum co się dało,bez wymiany części. Klient nie wyraził chęci na sprowadzenie nowych części z Japonii,bo stwierdził że go sprzeda. Nasmarowany został zgodnie z życzeniem klienta. I wcale nie ma tam nadmiernej ilości smaru.Jest tyle ile trzeba,trochę więcej jak w Osace smarują. I wcale nie jest przymulony jak Pan pisze. Za serwis wraz z korektą i regulacją worm shaft klient musiał zapłacić.
Znamienne jest to,że gdyby był posmarowany za mało to by były narzekania że za słabo posmarowany,jak te nowe tuż po zakupie. Gdzie wszyscy szczęśliwcy nowego nabytku tuż na starcie chcą na nowo posmarować. A Pan pisze że dzieli mnie przepaść od tego co otrzymujemy z Japonii. Wiem co robię i jak robię. Poziom jest podobny do tego co w Japonii. Środki smarne takie same,a może i lepsze od tych japońskich.Ograniczeniem jest szybki dostęp i koszt części.Nie wszyscy chcą.
Niejeden skośnooki zdziwiłby się co można dokonać z kołowrotkiem nie mając już do niego części. A ratowałem bardzo wiele maszynek,nawet Pan zielonego pojęcia nie ma ile. Oni tam w Japonii są wymieniaczami części. A jak problem to nie chce im się robić,bo nie ma już części. Ja to rozumiem,ale u nas to są zupełnie inne historie. Kiedyś ktoś chciał z Polski zrobić drugą Japonię,ale się nie udało.
A Pan za wszelką cenę próbuje mi dokuczyć,nie pierwszy już raz. Niech Pan sobie daruje te uszczypliwości pod moim adresem.