Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

BOLENIE 2008

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2064 odpowiedzi w tym temacie

#2041 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3777 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 27 grudzień 2008 - 17:57

Ale życzliwy serfują :D
Ogłosiłem ranking przynęt boleniowych w dziale „Ogólnym”. Zapraszam do udziału.

#2042 OFFLINE   robert2

robert2

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 346 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 grudzień 2008 - 18:23

Chrzanić życzliwych. B)

#2043 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5906 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 27 grudzień 2008 - 18:24

Robert2, fakt ma dziewczyna rękę. Strach pomyśleć co by się działo gdyby chodziła na ryby tyle co ja :D

#2044 OFFLINE   robert2

robert2

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 346 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 grudzień 2008 - 21:58

Robert2, fakt ma dziewczyna rękę. Strach pomyśleć co by się działo gdyby chodziła na ryby tyle co ja :D

Wujek,

Trzymaj Ją w domu w 2009 roku (to oczywiście tylko żart), bo inaczej nastrzela nam takiej kichy, że pozostanie nam tylko kapelusze zjeść (a ja kurna żadnego kapelusza jeszcze nie mam), albo przerzucić się na szydełkowanie (Boże przebacz wrodzony szowinizm).

#2045 OFFLINE   Redzi

Redzi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1866 postów
  • LokalizacjaBolenie nad Wisłą

Napisano 28 grudzień 2008 - 11:12

P.S.
Wyróżnienie dla Redziego, który gdyby mieszkał nad Odrą, to pewnie już dawno by wysłał RP w kosmos i przynajmniej zostałoby w „rodzinie” (no i ryba by przeżyła).

Możesz Robert2 rozwinąć mi Twoją myśl bo jestem bardzo jej ciekaw co chcesz przez nią powiedzieć :D

#2046 OFFLINE   jajakub

jajakub

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1057 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 28 grudzień 2008 - 13:37

[quote]

P.S.
Wyróżnienie dla Redziego, który gdyby mieszkał nad Odrą, to pewnie już dawno by wysłał RP w kosmos i przynajmniej zostałoby w „rodzinie” (no i ryba by przeżyła).

[/quote]

Możesz Robert2 rozwinąć mi Twoją myśl bo jestem bardzo jej ciekaw co chcesz przez nią powiedzieć :D

[/quote]

Redzi odpuść ;) ;)
Tak będzie ...... rozsądniej :unsure:

#2047 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3777 postów

Napisano 28 grudzień 2008 - 14:01

Robert2 go drażni bo to nie jemu wyjął z miejscówek lekko licząc 150 bolków. Jak się zajeży to trzeba będzie się stad wyprowadzać <_<

#2048 OFFLINE   robert2

robert2

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 346 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 grudzień 2008 - 15:43

[quote]

P.S.

[/quote]

[/quote]

Redzi,

Po prostu wskazałem na trzy swoje typy odnośnie zaprezentowanych ryb, a wyróżnienie po prostu oznacza, że gdybym miał typować więcej (nieważne czy 5, czy 10) to Ty i tak ze swoim (pięknym bolkiem) zająłbyś i tak 4-te (bardzo wysokie) miejsce w tym rankingu.

Tak, więc ujmy Ci to nie przynosi.

Odnośnie uwagi dotyczącej Odry to tylko taka moja dygresja, że tam piękne rzeczne bolki można połowić - a Ty mieszkając blisko nad rzeką często bywasz na rybach. To oznacza, że gdybyś łowił tak często nad Odrą (do tego przynęty plus doświadczenie zdobyte pod okiem Roberta) to mógłbyś złowić bolka na miarę rekordu - i tu kolejna moja uwaga: wiedząc, że ryby wypuszczasz wyraziłem pogląd, że gdybyś Ty złowił taką rybę to byś ją wypuścił, a nie tak jak ten spec od bocznego troku, który wali w łeb wszystko co popadnie.

Zatem, jak widzisz same superlatywy pod Twoim adresem - czy to kudre tak trudno było wyczytać z mojego postu? Wierz mi, że jeśli chcę komuś dopiec to walę prosto z mostu i na pewno gdybym chciał Ci wleźć na odcisk to byś nie miał wątpliwości, że to właśnie robię (sęk w tym, że tego akurat nie zamierzałem).

#2049 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3777 postów

Napisano 28 grudzień 2008 - 15:51

To dzięki Bogu, że dalibóg bo jak nie daj Panie Boże, to niech ręka boska broni :D

#2050 OFFLINE   Redzi

Redzi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1866 postów

Napisano 28 grudzień 2008 - 18:44

@Robert2 bardzo dziękuje za wyjaśnienie wolałem zapytać by nie było nieporozumień :D Cieszę się że zamieszczasz mnie tak wysoko nawet jakbym był 10 to bym się nie obraził bo to ujmy nie przynosi pod żadnym pozorem.

Fakt na rybkach bywam bardzo często bo lubie spędzać czas zdala od codziennych spraw :D A co do rekordu to jednak wierzę w naszą kochaną Wisełkę, a bolek Roberta daje podstawy by się pozytywnie nakręcać na przyszły sezon :D

Poczekamy zobaczymy choć już wiem że w tym sezonie będzie nieco mniej czasu ale tylko nieco mniej :D

#2051 OFFLINE   HotSauce

HotSauce

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaUjście

Napisano 28 grudzień 2008 - 20:15

Witam,

Dzięki za docenienie moich zdjęć :D
Już nie mogę się doczekać maja i kolejnych boleniowych wypraw.
Swoją drogą to mimo że uwielbiam łowić na Gwdzie, to i tak sezon boleniowy zacznę na Odrze, bo to bez dyskusji najlepsza boleniowa rzeka w PL (moim skromnym zdaniem).

Korzystając z okazji - życzę wszystkim kolegom szczęśliwego Nowego Roku no i połamania wędek na boleniach. Moje wędkarskie życzenie na 2009r - boleń 90cm.

Pozdrawiam.

#2052 OFFLINE   robert2

robert2

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 346 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 grudzień 2008 - 17:47

Witam,

Dzięki za docenienie moich zdjęć :D
Już nie mogę się doczekać maja i kolejnych boleniowych wypraw.
Swoją drogą to mimo że uwielbiam łowić na Gwdzie, to i tak sezon boleniowy zacznę na Odrze, bo to bez dyskusji najlepsza boleniowa rzeka w PL (moim skromnym zdaniem).

Korzystając z okazji - życzę wszystkim kolegom szczęśliwego Nowego Roku no i połamania wędek na boleniach. Moje wędkarskie życzenie na 2009r - boleń 90cm.

Pozdrawiam.

Och nie bądź już taki skromny :mellow:

A tego czego Ty sobie życzysz, to ja sobie też życzę B) i życzę tego Tobie oraz pozostałym forumowiczom :D - może poza Robertem, ponieważ dla niego 90-tka nie będzie pobiciem życiówki (Jemu życzę metrówki - grubasa B) ).

#2053 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3777 postów

Napisano 29 grudzień 2008 - 18:32

Byłem dziś na kilku minut nad Wisłą wziąć kilka głębszych oddechów i tak sobie patrzyłem na wodę, słonko święciło i pomyślałem sobie, że nie zdziwiło by mnie gdyby gdzie bolek przywalił. Niestety musiałem wracać. A kolega Redzi pojechał w miejsce x i widział kilka niezłych walnięć. Bolka nie złowił bo zaciąć suma który go tradycyjnie wytarmosił i se popłynął :D

#2054 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6985 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 29 grudzień 2008 - 20:47

Robert, ile stopni ma teraz woda w miejscu X??? Pewnie ujście jakiegoś ciepłego kanału ( znam takowe )...

#2055 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3777 postów

Napisano 29 grudzień 2008 - 21:53

Patu, to nie jest taka prosta zależność. Fakt, że chodzi o trochę ciepleszą wodę. Tylko ona jest cieplejsza cały czas, a takie numery jak dziś się zdarzają. Kluczem jak zwykle jest ukleja. Wiec mamy tu kilka czynników: cieplejsza i wolniej płynąca woda, ukleja, pogoda, bolki. Ja dziś wyczułem tylko pogodę ale niestety nie przewidziałem pojawienia się uklei w dużych ilościach. O tej porze roku mało bywam więc i wiedza mała. W sezonie dużo lepiej mi to wychodzi. U nas ta umiejętność to podstawa i klucz. A co do życzeń to mnie cm nie interesują. Marzy mi się bolek ponad 10 kg bo przyznam, że mnie ten niemiecki rekord wnerwia <_<

#2056 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3777 postów

Napisano 30 grudzień 2008 - 17:06

W sezonie bym tego nie napisała ale mam zimę. Dziś miałem piękne branie bolka na łamańca z bryzgami i w ogóle :D Ryba niestety spadła po sekundzie ale radocha była :D Miałem też coś na uklejkę ale, to z dna, więc mogło być wszystko. Może jeszcze jutro spróbujemy?

#2057 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNadbużańskie tereny.
  • Imię:Marcin

Napisano 30 grudzień 2008 - 17:27

Próbuj próbuj,jeśli jutro nie pójdziesz to będziesz czekał do maja :D ,u mnie na Bugu od kilku dni płynie śryz.

#2058 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3777 postów

Napisano 30 grudzień 2008 - 17:40

U nasz śryz spływał sporadycznie więc nie stanowił problemu ale lód na przelotkach już tak. Było za to pięknie. A do maja nie będę czekał bo wyczaiłem, jakieś 100 m wody która nie jest we władaniu PZW więc możemy sobie tam poćwiczyć aby nie ścipieć :D

#2059 OFFLINE   Redzi

Redzi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1866 postów

Napisano 30 grudzień 2008 - 17:46

I to jaka radocha :D szczególnie ten atak na tle opadającej mgły :D Co do jutra to się zobaczy, ale dziś kusiło oj kusiło :unsure:

Wczoraj również kusiło, ale było brak przynęt boleniowych i skusił sie tylko sum i niestety wygrał jak się okazuje ostatnią walkę tego roku :D

#2060 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNadbużańskie tereny.
  • Imię:Marcin

Napisano 30 grudzień 2008 - 18:00

skusił sie tylko sum i niestety wygrał jak się okazuje ostatnią walkę tego roku :D

Opowiedz coś więcej??,w jaki sposób wygrał walkę??...kotwica się wygięła może?,czy sił zbrakło w rekach :D.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych