Chcialbym jeszcze dodac, ze oprocz faktu iz kamizelka jest szyta w Polsce, to mozna ja zamowic dokladnie pod siebie. Dla mnie byla to swietna sprawa. Podalem swoje rozmiary i tydzien pozniej mialem produkt u siebie. Pasuje dokladnie jak chcialem.
Myślałem, że moje dylematy związane z wyborem kamizelki zakończyły się w końcu po zakupie topowego wyrobu Garff-a ... ale mając w pamięci ostatnie lato zaczynam się rozglądać za czymś lekkim i przewiewnym.
Kiedyś korzystałem przez kilka sezonów z kamizelki Rust & Garner, która pomimo tego, że była za długa do brodzenia, na lato była idealna. Niestety kamizelkom typu "mesh" przedzieranie się przez krzaki nie służy i wygląda jak odzieżowy frankenstein ;-)
Dzięki jednemu z ww linków trafiłem na produkty marki "Redington", w tym dwie kamizelki na siatce, interesują mnie dwa modele: "Clark Fork" i "First Run".
Może ktoś zna te produkty i mógłby się podzielić opinią ?
Myślałem, że moje dylematy związane z wyborem kamizelki zakończyły się w końcu po zakupie topowego wyrobu Garff-a ... ale mając w pamięci ostatnie lato zaczynam się rozglądać za czymś lekkim i przewiewnym.
Kiedyś korzystałem przez kilka sezonów z kamizelki Rust & Garner, która pomimo tego, że była za długa do brodzenia, na lato była idealna. Niestety kamizelkom typu "mesh" przedzieranie się przez krzaki nie służy i wygląda jak odzieżowy frankenstein ;-)
Dzięki jednemu z ww linków trafiłem na produkty marki "Redington", w tym dwie kamizelki na siatce, interesują mnie dwa modele: "Clark Fork" i "First Run".
Może ktoś zna te produkty i mógłby się podzielić opinią ?
Niewątpliwą zaletą Redingtona jest to że mają serwis gwarancyjny w PL..Kamizelek nie znam ale spiochy mam i mają bardzo fajny stosunek ceny do jakości..Przy uszkodzeniu można wysłać do naprawy nawet po gwarancji..odpłatnie oczywiście..
Materiał taki jaki się chce, kieszenie i rozmiar też...
Służy dzielnie przy brodzeniu, mieści co potrzeba.
Po zamoczeniu szybko schnie, przewiewna i w kamuflażu jaki lubie:-)
Całkowity koszt stworzenia-75zł.
Rozglądałem się za siatkową kamizelką na lato, ale chyba wybiorę jakieś połączenie plecaka z kamizelką. Cenowo wygrywa Dragon Chest Pack, który zamierzam dodatkowo stuningować i dołożyć1,5 litrowy drink system.
Ktoś używał chest packów Dragona, może są jakieś opinie ?
Lato i upały no cóż , nawet T-Shirt jest męczący i co byśmy na siebie nie założyli będzie w mniejszym lub większym stopniu grzało .Dragonowskiego ChestPaka używam od lat prawie od początku jak się pojawiły . Nigdy nie miałem fizycznego kontaktu z kamizelkami nazwijmy je drogimi , czyli SIMMSY , ORVISY itp . Ale w porównaniu z tradycyjnymi kamizelkami za jakieś 200-300zł to Chest Pak Dragona po prostu bardziej mi odpowiada . Jest wygodniejszy w użyciu i o wiele bardziej pakowny . Nie bez znaczenia jest też dla mnie ze wywiera mniejszy nacisk na ramiona , niż klasyczne kamizelki . W zwykłej kamizelce wypakowanej przynętami już po 2-3godzinkach boli mnie kręgosłup , a w Dragonowskim mogę łazić kilkanaście bez tych objawów .
Co do trwałości ChestPaka , tak na szybko sobie policzyłem ze mój ma za sobą jakieś 5 lat użytkowania po 100-150 wyjść w roku . Czyli zapewne ponad sześćset razy był czochrany po krzakach a zamki otwierane były wiele tysięcy razy . Zamki działają , za wyjątkiem jednego na górze . Mała kieszonka np na aparat , od początku był ten problemie nie za każdym razem się zamykała . Jedyne przetarcia jakie powstały nie miały nic wspólnego z wędkarskim użytkowaniem , od po prostu zaliczyłem w nim wypadek na jednośladzie .
Do czego się mogę przyczepić . Gumki szybko sparciały , wymieniłem na nowe z pasmanterii , ale i te spotkał podobny los . Więc po prostu co pewien czas trzeba je wymienić . Mała piankowa patka , ile razy szukałem jej po krzakach to moje . Jest zbędna , lub powinna być przymocowana na stałe i zakryta z góry tak aby nie było możliwości zahaczenia o suszące się przynęty . Przednia kieszonka z dużą pianką powinna byś od środka wyłożona materiałem uniemożliwiającym wbijanie się kotwic . Poradziłem sobie wycinając wkładkę z plastikowej teczki biurowej , teraz kotwiczki nie wbijają się gdzie popadnie .
Z czystym sumieniem polecam zarówno na zimę (bez problemu założymy na kurtkę ) , jak i na lato .
Rozglądałem się za siatkową kamizelką na lato, ale chyba wybiorę jakieś połączenie plecaka z kamizelką. Cenowo wygrywa Dragon Chest Pack, który zamierzam dodatkowo stuningować i dołożyć1,5 litrowy drink system.
Ktoś używał chest packów Dragona, może są jakieś opinie ?
Wojtku, patent z plecakiem jest rewelacyjny, masz symetrycznie obciążone plecy a miejsce na camel bag-a bezcenne
Jeśli będziesz wybierał w/w sprawdź czy nie będą Ci przeszkadzały "odstające" kieszenie z przodu (koniecznie je wypchaj czymś do symulacji) przy rzutach i podczas prowadzenia przynęty. Z moich doświadczeń wynika, że takie kieszonki mogą być upierdliwe.... ale to kwestia indywidualna.