Wędki Graphiteleader
#901 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 06:33
Sam hs bardzo miękki, u mnie nie znalazł zastosowania do komfortowego prowadzenia np jaskółek.
Ogólnie to polecam zapytać przed zakupem GL czy nie ma problemu z częściami zapasowymi. Łańcuch dostaw się posypał i o ile mi wiadomo jest problem z częściami do starszych serii i nie nikt wie jak długo to potrwa. Nie wiem jak sytuacja z nowymi corto i finnezami
- pieczywko lubi to
#902 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 08:21
Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
Użytkownik Jozi edytował ten post 24 wrzesień 2021 - 08:22
- januszz i DP Fishing lubią to
#903 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 08:48
Każdy czego innego oczekuje ¯\_(ツ)_/¯
Użytkownik Pescador de caña edytował ten post 24 wrzesień 2021 - 09:21
- Jozi lubi to
#904 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 10:16
Nawet nie żartuj...
Każdy czego innego oczekuje ¯\_(ツ)_/¯
Absolutnie żart mi nie w głowie, podobnie myślałem kiedyś....
Te ochy i achy nad tym GL to pewnie lekko przesadzone są .
Top pheniks iron father za ciężką kasę a wcale nie łowił lepiej jak kocia łapa wykonana przez Zbigniewa Kawalca .
Tak więc wiem o czym mówię, są konstrukcje i konstrukcje. Szukanie dobrego kija do osobistych preferencji trochę trwa....
- januszz lubi to
#905 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 10:21
Mi GL-e z którymi miałem wcześniej do czynienia, zupełnie nie podchodziły. Przerost treści nad treścią ale ostatnio, okazyjnie, nabyłem Finezzkę, tą tanią, i sobie chwalę. Bardzo mi się ten kij w moim łowieniu sprawdził, obecnie główny patyk na okonie z przyłowami.
Tak, że jak Jozi napisał powyżej...
- Jozi lubi to
#906 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 10:29
Mi GL-e z którymi miałem wcześniej do czynienia, zupełnie nie podchodziły. Przerost treści nad treścią ale ostatnio, okazyjnie, nabyłem Finezzkę, tą tanią, i sobie chwalę. Bardzo mi się ten kij w moim łowieniu sprawdził, obecnie główny patyk na okonie z przyłowami.
No bo czasem to tańsze na "normalnym" węglu jest lepsze od tego chwalonego topu.......
Życie Panie, życie.......
- strary i januszz lubią to
#907 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 10:45
Uzbrojenie podobnej wędki w pracowni to koszt 2-krotnie wyższy, więc jak ktoś może kupić w dobrej kasie (w moim przypadku import prywatny z JP) to na pewno warto.
- Jozi, strary, malinabar i 1 inna osoba lubią to
#908 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 10:53
U mnie zagościła ekonomiczna Finezza UX (tubular do 7g) i jestem z niej bardzo zadowolony
Uzbrojenie podobnej wędki w pracowni to koszt 2-krotnie wyższy, więc jak ktoś może kupić w dobrej kasie (w moim przypadku import prywatny z JP) to na pewno warto.
Czyli wreszcie "złapałeś" króliczka .
No i to bardziej po taniości .
#909 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2021 - 21:16
#910 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2021 - 06:36
Czyli wreszcie "złapałeś" króliczka .
No i to bardziej po taniości .
I tu dochodzimy do punktu zwrotnego, wymyślając sobie kolejnego.
No bo jak? To ma być koniec poszukiwań?
NIEEEE🤣🤣🤣
#911 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2021 - 07:34
Mówisz.I tu dochodzimy do punktu zwrotnego, wymyślając sobie kolejnego.
No bo jak? To ma być koniec poszukiwań?
NIEEEE
Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
#912 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2021 - 09:55
No bo czasem to tańsze na "normalnym" węglu jest lepsze od tego chwalonego topu.......
Życie Panie, życie.......
Ze wszystkich modeli GF zdecydowanie wybieram te "tańsze" na podstawowym rodzaju węgla. Miałem kilka wędek z wyższych serii, z boronami, itd. - całkowicie mi nie leżały. Te modele z podstawowego węgla chwalę sobie przeogromnie
Maciek
Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 25 wrzesień 2021 - 09:55
- Jozi i strary lubią to
#913 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2021 - 19:51
Dokładnie tak samo mam.
Tak mnie naszła refleksja, czy to już koniec "rewolucji grafitu" skoro z premedytacją wybieramy wędki "gorsze" bo lepiej się nimi łowi niż wysokomodułowymi?
Piszę to z poziomu sandaczowca i okoniowca. W tych dwóch przypadkach wędzisko a w zasadzie jego czułość ma kapitalne znaczenie a tu bum...pozbywamy się topowych modeli i łowimy tymi o klasę niżej.
Może to tak jak z autami, nowe modele są gorsze od tych z przed kilku lat. Doświadczyłem tego boleśnie jak okazało się że ASR wyłącza się tylko w 30% i siadasz w błocie a na prostej drodze polnej auto robi ci na barku ślad od pasa bezpieczeństwa bo zobaczyło trawkę.
To był moment w którym zacząłem bardzo dbać o swojego pięciolatka
- popper lubi to
#914 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2021 - 20:29
#915 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2021 - 22:50
#916 OFFLINE
Napisano 23 październik 2021 - 08:24
Można Kolego coś więcej o tym kiju tzn. mnie interesuje od jakiej gramatury główki startuje.Mi GL-e z którymi miałem wcześniej do czynienia, zupełnie nie podchodziły. Przerost treści nad treścią ale ostatnio, okazyjnie, nabyłem Finezzkę, tą tanią, i sobie chwalę. Bardzo mi się ten kij w moim łowieniu sprawdził, obecnie główny patyk na okonie z przyłowami.
#917 OFFLINE
Napisano 23 październik 2021 - 09:25
Można tylko napisz dokładniej co Cię interesuje. Nie za bardzo rozumiem co miałeś na myśli.
#918 OFFLINE
Napisano 23 październik 2021 - 16:02
#919 OFFLINE
Napisano 23 październik 2021 - 18:13
Łowię takimi ale o komforcie raczej nie można mówić choć rzuca bez problemu. 1,5g już ok. Komfort od 2g. Mówimy o plecionce 6lb. Cieniej nie wiem, nie łowię.
Swoją drogą nie miałem w ręce wędki, która komfortowo obsługuje 1g+kajtek 2". Ta Finezza to jednak kawał kija a nie jakaś witeczka którą wymiarowy okonek zawija w pętelkę.
#920 OFFLINE
Napisano 24 październik 2021 - 07:45
Mam matagi tr80 i ona obsługuje już od 0.5g.( mocy do holu większych ryb jej nie brakuje), ale szukam 2 wędki dla ojca bo mu się lekkie łowienie spodobało.😉
- strary lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych