Jesteś przyzwyczajony do kijanek ,kiełży i innego robactwa. Ja znowu nie schodziłem poniżej 15cm.
Dziś robiłem Twojego pulla ,wyszedł neutral ,taki na płytkie trzcinowisko,sprawdzę akcję z ogonem(łącznie będzie 18cm) i do produkcji..
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 marzec 2016 - 23:43
Jesteś przyzwyczajony do kijanek ,kiełży i innego robactwa. Ja znowu nie schodziłem poniżej 15cm.
Dziś robiłem Twojego pulla ,wyszedł neutral ,taki na płytkie trzcinowisko,sprawdzę akcję z ogonem(łącznie będzie 18cm) i do produkcji..
Napisano 04 marzec 2016 - 09:50
Psycha by mi siadła jakbym miał strugać tylko klocki powyżej 15cm To kawałek skurczybyka jest
Potestuję goz przyjemnością
Napisano 04 marzec 2016 - 16:23
Takie uklejki, zobaczymy jutro jak będą mykać w wodzie albo i nie będą, się okaże
Stadnie:
Napisano 04 marzec 2016 - 16:29
Napisano 04 marzec 2016 - 16:35
A ja zapytam ..... gdzie "kot" wszak na zlocie była deklaracja.
Pojawi się i kot, ale dopiero jak będę musiał posiedzieć trochę dłużej na studiach wezmę sobie kawałek lipy, nożyk i coś pokombinuje
Napisano 05 marzec 2016 - 18:17
Dzisiaj ustawiałem kiełże i ukleje i powiem szczerze, że jestem bardzo mile zaskoczony
Ukleje będą idealne na wszelkie przelewy, klenie będą łupać, inne ryby też nie pogardzą.
Praca to drobny X z migotaniem jak minnow i bardzo delikatne uciekanie to w prawo to w lewo.
Jest w nich moc,.
O kiełżach powiem tylko tyle, że to jedne z najlepiej pracujących woblerów jakie zrobiłem. Nie ma możliwości żeby klenie w nie nie tłukły, będzie się działo w tym sezonie.
Wygląd też jest super, szkoda, że foto nie przekazuje wszystkich kolorów.
To co w nich najlepsze to lotność i możliwość regulacji pracy poprzez odgięcie steru. Jak damy do jeszcze niżej to wychodzi kapitany smużak, którego praktycznie nie da się oderwać od wody nawet przy boleniowym tempie zwijania.
Tu jeszcze dwa rodzynki ze starego wypustu
Napisano 06 marzec 2016 - 11:30
Prototyp okoniowej uklejki miała wyjść woblerkowa cykada do podbijania z dna, a wyszedł boleniowy bezsterowiec do szybszego ściągania. Przy podbiciach coś tam cyka, ale za wąsko moim zdaniem.
W wolnej chwili będę walczył nadal z tym modelem.
ps. za krypto-reklamę przepraszam, wyszła przypadkiem
Użytkownik Pride edytował ten post 06 marzec 2016 - 11:34
Napisano 06 marzec 2016 - 19:59
Prototyp okoniowej uklejki miała wyjść woblerkowa cykada do podbijania z dna, a wyszedł boleniowy bezsterowiec do szybszego ściągania. Przy podbiciach coś tam cyka, ale za wąsko moim zdaniem.
W wolnej chwili będę walczył nadal z tym modelem.
ps. za krypto-reklamę przepraszam, wyszła przypadkiem
Przesuń górne oczko bardziej do tyłu ,a zobaczysz różnicę ... ,że być może będzie ciężko szybko poderwać wodbka z dna.
Napisano 06 marzec 2016 - 20:44
Przesuń górne oczko bardziej do tyłu ,a zobaczysz różnicę ... ,że być może będzie ciężko szybko poderwać wodbka z dna.
Dzięki za radę, na pewno skorzystam
Tak sobie przeglądałem dziś różne foldery i natrafiłem na kilka ciekawych fotek
Czy tylko ja tęsknię za latem?
Napisano 06 marzec 2016 - 20:57
Napisano 07 marzec 2016 - 01:16
Fajny ten kiełżowaty w nowej odsłonie, a letnie foty narobiły konkretnego zamieszania w głowie
Napisano 12 marzec 2016 - 21:52
Co tu tak spokojnie, wolne masz,czy coś po cichaczu strugasz? Jak tam nasze babki się mają?
Napisano 13 marzec 2016 - 00:37
Napisano 15 marzec 2016 - 09:17
Coś z serii podwodnych filmików
Napisano 15 marzec 2016 - 09:56
Coś ty zrobił tym rybom że tak grzecznie pozują do fotek?
Napisano 15 marzec 2016 - 10:55
Coś ty zrobił tym rybom że tak grzecznie pozują do fotek?
Wiedziały, że wrócą do wody to siedziały spokojnie
A tak poważnie to klenie u mnie są mega spokojne po wyjęciu z wody, praktycznie wgl. się nie ruszają.
Oczywiście mowa o rybach +40cm bo małe podrostki wariują.
Co innego pstrągi, w ich przypadku nawet duża ryba po wyjęciu z wody świruje. Pewnie dlatego tam mało fotek im pstrykam...
Napisano 15 marzec 2016 - 23:30
Coś z serii podwodnych filmików
Bardzo ciekawie pracują i wyglądają twoje kiełżyki. Co to za agrafka przy woblerku z filmu?
Napisano 16 marzec 2016 - 00:02
Bardzo ciekawie pracują i wyglądają twoje kiełżyki. Co to za agrafka przy woblerku z filmu?
Dziękuję Agrafka to typowy hendmejd do ustawiania woblerów w bezrybnym potoku albo wannie.
Kawałek zagiętego na kształt litery "S" drutu miedzianego 0,7mm żeby móc szybko zmieniać testowane woblery. Zapięcie trwa sekundę
Napisano 16 marzec 2016 - 13:09
W wątku mało się dzieje, za to w warsztacie bardzo dużo
Takie dwa flagowce póki nie zaprezentuję czegoś konkretniejszego.
Napisano 17 marzec 2016 - 12:25
Papierek holo jako podkład na zdjęciu nie widać, ale w realu ostro daje po oczach.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych