Prawdopodobnie ostatnia wi臋ksza partia wobler贸w w tym roku
Podk艂ad:
Pierwsze kolorki:
Jutro pierwsza warstwa lakieru, do lipca mo偶e b臋d膮 gotowe, przy bardzo dobrych wiatrach
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 26 maj 2017 - 21:43
Prawdopodobnie ostatnia wi臋ksza partia wobler贸w w tym roku
Podk艂ad:
Pierwsze kolorki:
Jutro pierwsza warstwa lakieru, do lipca mo偶e b臋d膮 gotowe, przy bardzo dobrych wiatrach
Napisano 27 maj 2017 - 21:06
Dzisiaj wyskoczy艂em po艂azi膰 za kleniem na pierwszy rzut poszed艂 kie艂偶yk, ale za ka偶dym razem pstr膮gi by艂y szybsze, wyjecha艂o ich co艣 z 8 sztuk. Postanowi艂em pobawi膰 si臋 zatem bezsterow膮 偶abk膮 zrobion膮 ze dwa miesi膮ce temu. Brania atomowe, kilka kluch wyjecha艂o ten wygrzewa艂 si臋 w s艂o艅cu na wodzie 20 cm.
Zdecydowanie nie s膮 to ostatnie 艂owy z t膮 przyn臋t膮 na ko艅cu zestawu
Napisano 28 maj 2017 - 06:31
Napisano 12 lipiec 2017 - 13:08
Witam po przerwie w膮tek nieco zar贸s艂 mchem, w trakcie semestru nie by艂o mowy o znalezieniu cho膰by 5 minut na struganie, ale teraz z racji wakacji doko艅czy艂em parti臋 kie艂偶y model sprawdzony, od kilku sezon贸w elegancko kosi klenie, ma ju偶 na koncie chyba wszystkie gatunki ryb drapie偶nych i mniej drapie偶nych poza sumem i g艂owacic膮. Zrobi艂em te偶 kilka g艂臋biej schodz膮cych na pr贸b臋.
Jest to prawdopodobnie ostatnia partia wobler贸w w tym roku, na jesie艅 jak b臋dzie czas to zamierzam poznawa膰 tajniki 偶ywicy lub pianki- jeszcze nie zdecydowa艂em.
Kie艂偶e w podstawowych kolorkach na klenia: osa, trzmiel/stonka, widelnica, nie艣miertelne z艂oto z czarnymi akcentami oraz biel i czer艅 z brokatem na tr膮con膮 wod臋.
W kupie ra藕niej
Napisano 13 lipiec 2017 - 12:24
Gdzie艣 mi uciek艂o zdj臋cie czarnego z brokatem
I jeszcze taki cudak pod czeburaszk臋
Napisano 13 lipiec 2017 - 12:57
Ta 'krewetke' to sam odlales czy na podstawie innej przynety?
Fajna tak na marginesie
Napisano 13 lipiec 2017 - 13:42
Ta 'krewetke' to sam odlales czy na podstawie innej przynety?
Fajna tak na marginesie
Dzi臋ki gumowy korpus to obgryziony ripper od keitecha albo jaka艣 jego podr贸bka.
Lata艂o w pude艂ku kilka luzem to postanowi艂em wykorzysta膰. Ca艂kiem fajnie si臋 to giba to mo偶e nawet jak膮艣 rybk臋 da
Napisano 13 lipiec 2017 - 14:18
Napisano 14 lipiec 2017 - 14:14
W nast臋pnym tygodniu mo偶e p贸jd臋 pomacha膰 za okoniami to si臋 przekonamy i poruszaj膮c temat ryb to ten sezon jest najgorszy w mojej w臋dkarskiej karierze. Na wi臋kszo艣ci odcink贸w rzeki ryb jakby wgl. nie by艂o, zero wyj艣膰, zero oznak zerowania, tragedia miejsc贸wki z zesz艂ego roku to pustynia.
Oczywi艣cie nie jest to tylko moje zdanie, wielu znakomitych w臋dkarzy z mojego lokalnego forum wypowiada si臋 w taki sam spos贸b. Mam nadziej臋, 偶e to tylko przej艣ciowa sytuacja bo ryby nie mog艂y znikn膮膰 ca艂kowicie z sezonu na sezon Na Ropie pr贸bowa艂em ju偶 艂owienia na wszystkie sposoby, z powierzchni, w p贸艂 wody, przy dnie, efekt to zwykle jaka艣 rybia m艂odzie偶, kt贸ra bierze chyba z lito艣ci. Chwilowo odpu艣ci艂em t膮 rzek臋 i szwendam si臋 po malutkich ciurkach, gdzie za klenia 40 cm przyznaje si臋 Nobla
Dzisiaj niewiele brak艂o taki krzywus pokusi艂 si臋 na kie艂偶a
Napisano 14 lipiec 2017 - 14:24
Mo偶e ta pustynia to sprawka sum贸w ?
Napisano 14 lipiec 2017 - 15:32
Sum w Ropie ?! Panie.... Pan chyba 偶artujesz
Potwierdzam obserwacje kolego Prida, 4 godziny machania i tylko jeden klenik 20+.... Si臋 tak troch臋 zniech臋ci艂em w tym roku....
Napisano 14 lipiec 2017 - 15:58
Napisano 15 lipiec 2017 - 13:13
Spekuluj臋 tylko nie znam rzeki
Napisano 21 lipiec 2017 - 16:12
Na woblery nie mam natchnienia to taki wieszak na w臋dkarsk膮 odzie偶 pope艂ni艂em
Napisano 21 lipiec 2017 - 19:30
Pride chyba nigdy nie przestaniesz mnie zaskakiwa膰 Pozytywnie rzecz jasna
Napisano 22 lipiec 2017 - 13:31
Zrobisz wobka - imitacj臋 sk贸rki od chleba?
Napisano 22 lipiec 2017 - 13:50
Napisano 22 lipiec 2017 - 19:29
Zrobisz wobka - imitacj臋 sk贸rki od chleba?
Mia艂aby to by膰 imitacja do swobodnego dryfu czy smu偶ak ze sterem?
Wieszak jest z opcj膮 wodowania i jerkowania?
Jak najbardziej, nawet s膮 dwa oczka do mocowania 偶y艂ki na przednim idzie zakosami, a na tylnym to tajemnica
Tylko przyn臋ta nie na polskie wody bo jak wida膰 zamontowane zosta艂o 5 hak贸w, na razie ostrza zabezpieczone gumkami co by si臋 nie t臋pi艂y
U偶ytkownik Pride edytowa艂 ten post 22 lipiec 2017 - 19:46
Napisano 22 lipiec 2017 - 19:32
Mia艂aby to by膰 imitacja do swobodnego dryfu czy smu偶ak ze sterem?
Jak najbardziej, nawet s膮 dwa oczka do mocowania 偶y艂ki na przednim idzie zakosami, a na tylnym to tajemnica
Tylko przyn臋ta nie na polskie wody bo jak wida膰 zamontowane zosta艂o 5 hak贸w, na razie ostrze zabezpieczone gumkami co by si臋 nie t臋pi艂y
Do swobodnego dryfu. Raczej oczko na g贸rze.
Jak odbezpieczysz dwa haki to b臋dzie zgodnie z regulaminem .
Napisano 24 lipiec 2017 - 19:52
Do swobodnego dryfu. Raczej oczko na g贸rze.
Jak odbezpieczysz dwa haki to b臋dzie zgodnie z regulaminem .
Jak znajd臋 troch臋 wolego czasu to mo偶e co艣 pokombinuj臋
Ca艂kiem sprytny pomys艂. A co z pozosta艂ymi o艣mioma? jerk jest robiony metod膮 po艂贸wkow膮, druga po艂贸wka te偶 ma 5 hak贸w
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych