Prawdopodobnie ostatnia większa partia woblerów w tym roku
Podkład:
Pierwsze kolorki:
Jutro pierwsza warstwa lakieru, do lipca może będą gotowe, przy bardzo dobrych wiatrach
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 maj 2017 - 21:43
Prawdopodobnie ostatnia większa partia woblerów w tym roku
Podkład:
Pierwsze kolorki:
Jutro pierwsza warstwa lakieru, do lipca może będą gotowe, przy bardzo dobrych wiatrach
Napisano 27 maj 2017 - 21:06
Dzisiaj wyskoczyłem połazić za kleniem na pierwszy rzut poszedł kiełżyk, ale za każdym razem pstrągi były szybsze, wyjechało ich coś z 8 sztuk. Postanowiłem pobawić się zatem bezsterową żabką zrobioną ze dwa miesiące temu. Brania atomowe, kilka kluch wyjechało ten wygrzewał się w słońcu na wodzie 20 cm.
Zdecydowanie nie są to ostatnie łowy z tą przynętą na końcu zestawu
Napisano 28 maj 2017 - 06:31
Napisano 12 lipiec 2017 - 13:08
Witam po przerwie wątek nieco zarósł mchem, w trakcie semestru nie było mowy o znalezieniu choćby 5 minut na struganie, ale teraz z racji wakacji dokończyłem partię kiełży model sprawdzony, od kilku sezonów elegancko kosi klenie, ma już na koncie chyba wszystkie gatunki ryb drapieżnych i mniej drapieżnych poza sumem i głowacicą. Zrobiłem też kilka głębiej schodzących na próbę.
Jest to prawdopodobnie ostatnia partia woblerów w tym roku, na jesień jak będzie czas to zamierzam poznawać tajniki żywicy lub pianki- jeszcze nie zdecydowałem.
Kiełże w podstawowych kolorkach na klenia: osa, trzmiel/stonka, widelnica, nieśmiertelne złoto z czarnymi akcentami oraz biel i czerń z brokatem na trąconą wodę.
W kupie raźniej
Napisano 13 lipiec 2017 - 12:24
Gdzieś mi uciekło zdjęcie czarnego z brokatem
I jeszcze taki cudak pod czeburaszkę
Napisano 13 lipiec 2017 - 12:57
Ta 'krewetke' to sam odlales czy na podstawie innej przynety?
Fajna tak na marginesie
Napisano 13 lipiec 2017 - 13:42
Ta 'krewetke' to sam odlales czy na podstawie innej przynety?
Fajna tak na marginesie
Dzięki gumowy korpus to obgryziony ripper od keitecha albo jakaś jego podróbka.
Latało w pudełku kilka luzem to postanowiłem wykorzystać. Całkiem fajnie się to giba to może nawet jakąś rybkę da
Napisano 13 lipiec 2017 - 14:18
Napisano 14 lipiec 2017 - 14:14
W następnym tygodniu może pójdę pomachać za okoniami to się przekonamy i poruszając temat ryb to ten sezon jest najgorszy w mojej wędkarskiej karierze. Na większości odcinków rzeki ryb jakby wgl. nie było, zero wyjść, zero oznak zerowania, tragedia miejscówki z zeszłego roku to pustynia.
Oczywiście nie jest to tylko moje zdanie, wielu znakomitych wędkarzy z mojego lokalnego forum wypowiada się w taki sam sposób. Mam nadzieję, że to tylko przejściowa sytuacja bo ryby nie mogły zniknąć całkowicie z sezonu na sezon Na Ropie próbowałem już łowienia na wszystkie sposoby, z powierzchni, w pół wody, przy dnie, efekt to zwykle jakaś rybia młodzież, która bierze chyba z litości. Chwilowo odpuściłem tą rzekę i szwendam się po malutkich ciurkach, gdzie za klenia 40 cm przyznaje się Nobla
Dzisiaj niewiele brakło taki krzywus pokusił się na kiełża
Napisano 14 lipiec 2017 - 14:24
Może ta pustynia to sprawka sumów ?
Napisano 14 lipiec 2017 - 15:32
Sum w Ropie ?! Panie.... Pan chyba żartujesz
Potwierdzam obserwacje kolego Prida, 4 godziny machania i tylko jeden klenik 20+.... Się tak trochę zniechęciłem w tym roku....
Napisano 14 lipiec 2017 - 15:58
Napisano 15 lipiec 2017 - 13:13
Spekuluję tylko nie znam rzeki
Napisano 21 lipiec 2017 - 16:12
Na woblery nie mam natchnienia to taki wieszak na wędkarską odzież popełniłem
Napisano 21 lipiec 2017 - 19:30
Pride chyba nigdy nie przestaniesz mnie zaskakiwać Pozytywnie rzecz jasna
Napisano 22 lipiec 2017 - 13:31
Zrobisz wobka - imitację skórki od chleba?
Napisano 22 lipiec 2017 - 13:50
Napisano 22 lipiec 2017 - 19:29
Zrobisz wobka - imitację skórki od chleba?
Miałaby to być imitacja do swobodnego dryfu czy smużak ze sterem?
Wieszak jest z opcją wodowania i jerkowania?
Jak najbardziej, nawet są dwa oczka do mocowania żyłki na przednim idzie zakosami, a na tylnym to tajemnica
Tylko przynęta nie na polskie wody bo jak widać zamontowane zostało 5 haków, na razie ostrza zabezpieczone gumkami co by się nie tępiły
Użytkownik Pride edytował ten post 22 lipiec 2017 - 19:46
Napisano 22 lipiec 2017 - 19:32
Miałaby to być imitacja do swobodnego dryfu czy smużak ze sterem?
Jak najbardziej, nawet są dwa oczka do mocowania żyłki na przednim idzie zakosami, a na tylnym to tajemnica
Tylko przynęta nie na polskie wody bo jak widać zamontowane zostało 5 haków, na razie ostrze zabezpieczone gumkami co by się nie tępiły
Do swobodnego dryfu. Raczej oczko na górze.
Jak odbezpieczysz dwa haki to będzie zgodnie z regulaminem .
Napisano 24 lipiec 2017 - 19:52
Do swobodnego dryfu. Raczej oczko na górze.
Jak odbezpieczysz dwa haki to będzie zgodnie z regulaminem .
Jak znajdę trochę wolego czasu to może coś pokombinuję
Całkiem sprytny pomysł. A co z pozostałymi ośmioma? jerk jest robiony metodą połówkową, druga połówka też ma 5 haków
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych