[quote name="Robert.Bart" post="2514154" timestamp="1546812358"]Witam kodeks karny jasno określa
kary za bycie pod wpływem alkoholu. Osoba kierująca środkami pływającymi bez napędu mechanicznego i osoby będące pod wpływem alkoholu na pokładzie mandat do 500 zł max.Dla osoby kierujące środkiem pływającym wyposażonym w napęd mechaniczny czyli łodzie motorowe ,skutery jachty motorowe itd tracą prawa jazdy co do mandatu to w zależności ile wydmuchamy od 0,2 do 0,5 mil/g to wykroczenie powyżej sąd rozstrzyga max grzywna 5000 zł wyłącznie z pozbawieniem wolności i to wszystko. To samo za brak środków ratunkowych do 20 do 500 zł mandat.[/quote]
Witam.
jestem ciekaw co powiedział by każdy z nas gdyby doszło do wypadku na wodzie a prowadzący byłby pod wpływem czy dalej byłaby dyskusja czemu można czemu nie można. pójdę o krok dalej zadam pytanie co by się stało gdyby komuś z waszych bliskich taka pijana osoba wyrządziła na wodzie krzywdę czy dalej by się zastanawiali się czy wolno pić alkohol... ? Chcesz pić alkohol zostań w domu chcesz pływać bądź trzeźwy za wiele niewiadomych jest na wodzie żeby dopuszczać jakikolwiek prikaz pływanie pod wpływem...
[quote name="wisnia1999" post="2514184" timestamp="1546825008"]Witam. Planuje zakup Wigry 355 z z prawie wszystkimi gadżetami. Aku do echo i silnika będzie z przodu. Posiadam silnik Mercury 9.9 EH 4t i zastanawiam się czy będzie on ok i czy będę na takim setupie pływał w ślizgu. Sam pewnie bez problemu ale ciekaw jestem jak we dwie osoby. Ja wazę 100 a kolego 80.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Na YouTube piszą że 10 szka dla dwojga to za mało
Użytkownik cabage edytował ten post 07 styczeń 2019 - 07:52