W kategorii cena/jakość można się zastanawiać ale jeśli ten pierwszy parametr pominiemy to odp jest jedna - torzite
Matagi Tr76 SuperShore LL 10lb - w co ubrać?
#61 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2014 - 23:15
- MIGOTKA lubi to
#62 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2014 - 17:09
W kategorii cena/jakość można się zastanawiać ale jeśli ten pierwszy parametr pominiemy to odp jest jedna - torzite
Mnie też przekonałeś dzięki.
- MIGOTKA lubi to
#63 OFFLINE
Napisano 27 luty 2015 - 19:16
Piszesz o tym najlżejszym z oferty ? Bo właśnie w takiej gramaturze 7-12g +3", u mnie najlepiej pracuje TR76L 12lb.14g+10cm keitech to w/g mnie absolutny koniec komfortu.i rzuty już nie dynamiczne.
Ale generalnie blanki są super,szybkie .lekkie i czułe.Pierwsze wrażenie,nie wzbudza zaufanie co do wytrzymałości ,ale jest zupełnie mylne.
Blank gnie się ładnie pod obciążeniem i czuć ukrytą moc.
W tygodniu testowałem w/w TR67L. Według mnie opis cw. jest właściwy. 5g + guma 3" to 10-11g i to lata najdalej, natomiast zwiększanie gramatury -7g + 3" to 14-16g -żuty już stopniowo krótsze, 7g+4" to 20g i tutaj żuty bardzo zachowawcze.
Zgadzam się z Dąbkiem: blank turbo szybki i turbo czuły
#64 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2015 - 21:03
Odgrzeje kotleta....Czy uzbrojenie go w szybki stożek M16 M8 M5 a pózniej od razu w W4 i dalej już do końca W3 było by poprawne Waszym zdaniem ?
Czy lepszym wariantem rzutowym było by M16 M8 M5 LV5 W4 i dalej W3 do końca ?
Czyli inaczej ...jaki stożek przy takim kiju lepiej się sprawdza...szybki czy bardziej delikatny ?
Użytkownik pablo208 edytował ten post 22 grudzień 2015 - 21:06
#65 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2015 - 23:21
Po M5 daj 4L ,będziesz miał łagodny stożek nawet na 5-ciu przelotkach .Potem lecisz 4W i do końca 3W.
W tym układzie na moich kijkach mam prześwit idealnie na 5 przelotkach .Jest szybko lekko i nie ma najmniejszych problemów z rzutami ,nawet drewnianymi gówienkami pod 2g ,oczywiście nie na w/w Matagi S,który do wobków sie nie nadaje. S
- "Paweł" lubi to
#66 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2015 - 09:14
Po M5 daj 4L ,będziesz miał łagodny stożek nawet na 5-ciu przelotkach .Potem lecisz 4W i do końca 3W.
W tym układzie na moich kijkach mam prześwit idealnie na 5 przelotkach .Jest szybko lekko i nie ma najmniejszych problemów z rzutami ,nawet drewnianymi gówienkami pod 2g ,oczywiście nie na w/w Matagi S,który do wobków sie nie nadaje. S
Wielkie dzięki Rafciu!!! - jak zwykle pomocny !!!!
a jeszcze podpytam , żeby babola nie strzelić - stosujesz coś takiego jak piłowanie dolnej częsci przelotki , żeby zmniejszyć szerokość jej nóżki ? Podejrzewam , że blanki na szczycie jest tak cienki iż te W3 mogą lekko wystawac w bok od szczytówki - nie wiem czy jasno się wyraziłem . Chodzi mi o miejsce styku przelotka w3 i blank ...Nawet w fx 701 na szczycie,stosując W3 , delikatnie jak by nóżka była szersza od szczytówki
Użytkownik pablo208 edytował ten post 23 grudzień 2015 - 09:19
#67 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2015 - 23:04
Tak ,przy kijkach z delikatną i cieniutką szczytówka piłuję stopki 3 i 4 W na szerokości ,
- Hubertus lubi to
#68 OFFLINE
Napisano 26 grudzień 2015 - 12:22
Tak ,przy kijkach z delikatną i cieniutką szczytówka piłuję stopki 3 i 4 W na szerokości ,
dobrze prawi, pilowac trzeba bo lopaty straszne sa
#69 OFFLINE
Napisano 26 grudzień 2015 - 14:39
Więc dobrze kombinowałem ...po świętach sobie go ukręcę. Puki co tylko jem i jem
A nie macie wrażenia,że ten blank jest zdecydowanie za mocny jak na opisany przedział przynęt ? Zamowilem ss LL. Odebrałem przed wigilią i powiem Wam szanowni koledzy ,że to pała straszna - oczywiście wrażenia na sucho. Sprawia wrażenie, jak był w stanie obsłużyć i z 15 gram , bez problemowo. Takie błędne wrażenie gołego blanku ?? A może Robert z BRC pomylil i dostałem SS L Aha i jeszcze jedno - tak szczytowego kija jeszcze w ręku nie miałem.
#70 OFFLINE
Napisano 26 grudzień 2015 - 16:26
Użytkownik pablo208 edytował ten post 26 grudzień 2015 - 16:27
#71 OFFLINE
Napisano 26 grudzień 2015 - 16:34
Pablo zmierz sobie średnicę dolnika, to będziesz wiedział co dostałeś.
- Robas lubi to
#72 OFFLINE
Napisano 26 grudzień 2015 - 22:18
Pablo zmierz sobie średnicę dolnika, to będziesz wiedział co dostałeś.
Kurcze niby takie banalne ..a człowiek na to nie wpadnie. dziękuję kolego.
Mam właściwy !!- cholera - to cóś sprawia wrażenie bardzo mocnego blanku ...Myślałem ,że faktycznie od 3 gram startuję - a tu niespodzianka
Użytkownik pablo208 edytował ten post 26 grudzień 2015 - 23:11
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, blank, spacing, matagi
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych