Andrzej, kalendarz Ci się spieszy...
Wszystko ok, masz być czujny, zwarty i gotowy, data tylko przypominana...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 kwiecień 2017 - 17:21
Andrzej, kalendarz Ci się spieszy...
Wszystko ok, masz być czujny, zwarty i gotowy, data tylko przypominana...
Napisano 14 kwiecień 2017 - 19:00
Andrzej, czym ty je polerujesz?...
Pucpapiorem
Napisano 14 kwiecień 2017 - 19:37
Użytkownik mack edytował ten post 14 kwiecień 2017 - 19:38
Napisano 14 kwiecień 2017 - 19:43
Chyba taką do pazurów ...
Napisano 13 czerwiec 2017 - 16:31
Witajcie,
jak powiecie mi w jaki sposób wstawić tu zdjęcia to pochwalę się moim subiektywnie najlepszym kołowrotkiem na świecie :-)
Jest to J. Ryall w wersji PALM RIM. Kołowrotek, który zagrał u boku Brada Pitt'a w "Rzece życia".
Kręciołek kupiłem a właściwie dostałem w ubiegłym roku od kolegi. Ma już ze 20 albo i więcej lat. Zanim go przejąłem był chyba używany choć wcale tego po nim nie widać. Jedynie zamszowe etui noszą wyraźne ślady użytkowania.
Na korpusie i szpulach (w sumie mam ich 4 :-) ) nie ma najmniejszej rysy.
Kołowrotek podczas użytkowania jest a jakby go nie było. Nic się o niego nie plącze, hamulec działa bez zarzutu po prostu jest tak jak ma być!
Wstawiam link z opisem kołowrotków tej firmy. Ciekawy tekst. Warto zerknąć.
http://troutmemories...YALL_STORY.html
Maciek
Napisano 13 czerwiec 2017 - 19:25
Aby wstawić zdjęcie/zdjęcia, w trakcie generowania wiadomości trzeba kliknąć przycisk "więcej opcji" i pokaże się między innymi opcja "dołącz plik", jeśli mamy zamiar wstawić fotki z dysku naszego kompa.
tak jak na "fotce" poniżej
generowanie wiadomości.png 206,82 KB 10 Ilość pobrań
Napisano 13 czerwiec 2017 - 19:27
Dzięki Janusz!
Napisano 13 czerwiec 2017 - 19:32
Zatem pouczony przez Janusza wstawiam fotki mojego kołowrotka.
Moim zdaniem brak jakichkolwiek rys to zasługa genialnej "anody".
Tego młynka się nie da porysować :-)
Użytkownik szczypior07 edytował ten post 13 czerwiec 2017 - 19:33
Napisano 15 czerwiec 2017 - 20:08
Szczypior, może nie najlepszy na świecie, bo najlepszy w moim ci jest ręku , ale bardzo blisko czołówki.
Ma wszystko, co kołowrotek muchowy powinien mieć, bez zbędnych bajerów. I jest ładny, jak na klasyka przystało.
Szczerze gratuluję nabytku.
Napisano 27 czerwiec 2017 - 19:42
Dwa braciaki
Napisano 29 czerwiec 2017 - 06:53
Dobre ranko,
ja tutaj na chwilkę z najlepszą zanętą wpadłem.
Miłego dnia! ;-)
Napisano 02 lipiec 2017 - 21:13
Napisano 02 lipiec 2017 - 21:19
Ja mam obsesję na ich punkcie ;-) i bardzo mi z tym dobrze! Właśnie zamówiłem 7emkę z indywidualnym malowaniem, rozmawialiśmy ostatnio o tym.
Przerzuciłem w swojej muszkarskiej karierze kilkadziesiąt młynków, ale nigdy mnie żaden tak nie wkręcił jak Hatch.
Napisano 02 lipiec 2017 - 22:29
Ja mam obsesję na ich punkcie ;-) i bardzo mi z tym dobrze! Właśnie zamówiłem 7emkę z indywidualnym malowaniem, rozmawialiśmy ostatnio o tym.
Przerzuciłem w swojej muszkarskiej karierze kilkadziesiąt młynków, ale nigdy mnie żaden tak nie wkręcił jak Hatch.
Oooj Michale nakręcasz atmosferę
Hatch'e to piękne maszynki ! Miałem w ręku dłuższą chwilę "5-kę" i ten odlew, spasowanie robi niesamowite wrażenie !
Zapytam na PW po ile ... a nuż trafi się jakaś promocja
Napisano 03 lipiec 2017 - 09:20
Dobre ranko,
ja tutaj na chwilkę z najlepszą zanętą wpadłem.
Miłego dnia! ;-)
Fajne naklejki
Napisano 06 lipiec 2017 - 17:34
W czasie ostatnich łowów szczupakowych użyłem zestawu Winston b3x 9/8 oraz najlepszego z kołowrotków na większe ryby który miałem w garści - Nautilus NV 8/9.
Mam ten kołowrotek od wielu lat, dostawał w kość jak rzadko i nadal sprawuje się świetnie.
Polecam.
DSCN0197.JPG 72,17 KB 16 Ilość pobrań
Napisano 07 lipiec 2017 - 10:58
Napisano 08 lipiec 2017 - 15:44
Witam ponownie. Kołowrotek Hardy Ultralite ASR, o którym między inn. pisałem tu:
http://jerkbait.pl/t...ików/?p=2100993
...Od dwóch dni ma nowego właściciela. Niestety blaszana terkotka, praca powiedzmy taka sobie, oraz średnica 106mm zdecydowały o sprzedaży. W dodatku kilka razy miałem duże problemy ze zdjęciem szpuli. Kołowrotek nie jest zły, w mojej ocenie prezentuje się okazale, a największy jego plus to wymienne kasety. Już o nim zapomniałem, gdyż kilka dni temu zawitał pod moją strzechę następca:
Miałem okazję go przetestować. Dostał od razu linkę jak na zdjęciu. Kultura pracy- bajka. Średnica mi odpowiada: Duża 95 mm, ale nie jak koło młyńskie w przypadku Hardy'ego Jednak jedna wyprawa to za mało, aby stwierdzić, że jest to najlepszy "subiektywnie" jak dla mnie kołowrót Bo tym pozostaje niezmiennie ten egzemplarz:
Wcześniej służył mi do kijka 5 Clearwatera z linką Rio trout LT DT. 5 Obecnie przeżywa drugą młodość Otrzymał subtelny kijaszek "czwóreczkę", linkę Royal Wulff TT AFTMA 4, pleciony przypon Orvis'a i......to jest po prostu poezja Całość jest tak wyważona i tak idealnie ze sobą współgra, że w czasie łowienia zapominam że trzymam w ręce wędkę z kołowrotkiem Wykonanie kołowrotka, jego niska waga, terkotka i świetny hamulec sprawiają iż dla mnie jest on najlepszy. Ale żeby nie było tak kolorowo to łyżka dziekciu: właśnie szeroki zakres regulacji hamuca sprawia, że nie można go odkręcać całkowicie, gdyż mniej więcej od zera do 3/4 obrotu pokrętłem występuje zjawisko overspinu. Dla mnie to zupełnie nieistotne, ale wspomnieć trzeba. U Danielssona to zjawisko nie występuje. Całość dzisiaj sprawdzona w boju:
Pozdrawiam
Napisano 11 lipiec 2017 - 17:13
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych