Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie
AUTORSKI

Galeria St.Rods moje hobby budowa wędek

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
370 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Stanisław
  • Nazwisko:Gawełda

Napisano 09 grudzień 2014 - 09:03

Dzięki Piotr Ty stary konserwatysto,to dla Ciebie :) postanowiłem zrobić co w moim stylu,ale lubię też pofantazjować(CEPELIA jak to okreslił kolega Bardziu :) ).W tym tygodniu przetoczę cepelię i pokarzę na Jerkbaicie,dla mnie się podoba jest inna,bardziej kolorowa odbiegająca swym wyglądem od innych, moim skromnym zdaniem o to chodzi,żeby było coś różniącego się,innego,monotonia lub niewielkie zmiany mnie przytłaczają,ja ich nie przyjmuję i dlatego ciągle szukam,choć jestem jeszcze bardzo daleko od ideału-mam nadzieje,że kiedyś znajdę.Projekt pod SC5,też pokarzę.

Pozdrawiam

S.Gawełda

#162 OFFLINE   bardziu

bardziu

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 227 postów
  • Lokalizacjamultikonto: robbox4, kilobear, b.wesolopl, pwizer

Napisano 09 grudzień 2014 - 11:10

Ale Cepelia to nic złego :) Po prostu wspomnienie starych czasów. Jedyne zastrzeżenie mam do pokarze. Zwróć na to uwagę, proszę

http://pl.wiktionary...rg/wiki/pokazać

• M a n i e k lubi to

#163 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 10 grudzień 2014 - 22:09

No widzisz Bardziu w pospiechu sadzę ort jeden za drugim siara...... Sorry,postaram sie poprawić :(

• bardziu lubi to

#164 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 11 grudzień 2014 - 12:53

Witam,

Przygotowałem do zbrojenia cztery blanki,projekt pierwszego na kolorowo MHX-PF1202ML do obejrzenia na fotach poniżej.

Pozdrawiam

S.Gawełda

Załączone pliki

#165 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 11 grudzień 2014 - 12:59

Reszta cepeli po przetoczeniu na fotkach poniżej,mam też parę nowych koncepcji,ale to już innym razem

Pozdrowionka

S.Gawełda

Załączone pliki

#166 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1609 postów
  • LokalizacjaTam gdzie nie biorą :)
  • Imię:Pawel
  • Nazwisko:S

Napisano 11 grudzień 2014 - 17:13

Ten rozowy to dla jakies kolezanki ??? ;-);-);-):-P

#167 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 11 grudzień 2014 - 17:38

Tak dla info, on na fotach wygląda bardzo soczyście,jest dla mnie na wiosenno-letnie połowy dlatego taki kolor.Cóż dla koleżanki do tego jeszcze fajnej też można coś ukręcić :D  :D  Pokażę jeszcze ugięcie tego patyka,może sie komuś sprzyda.Najważniejsze koledzy-zabawa trwa dalej,oby się nie znudziła :)

#168 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1609 postów
  • LokalizacjaTam gdzie nie biorą :)
  • Imię:Pawel
  • Nazwisko:S

Napisano 11 grudzień 2014 - 21:28

Stasiu nie znudzi się ...gwarantuję :) To wciąga jak cholera -tylko czasem kasy brak na nowe projekty :(

#169 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 11 grudzień 2014 - 21:54

No robi się niezła sumka,ale pocieszam się tym,że każde hobby kosztuje-niestety co by nie robił.Mogę rzucić to w tedy kiedy nie będe mógł nic sensownego wymyślić,a to co zrobiłem do tej pory nie będzie mnie do końca satysfakcjonować ,wtedy być może się poddam.

Pozdrawiam

S.G.

#170 OFFLINE   Jack__Daniels

Jack__Daniels

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2219 postów
  • LokalizacjaJelenia Góra/Horten

Napisano 12 grudzień 2014 - 09:02

Stachu, a powiedz mi jak i czym wycinasz ten otwór na kciuk, że jest taki regularny? Czy po prostu tak doskonale opanowałeś papier ścierny?

Z góry dzięki za info.

#171 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 12 grudzień 2014 - 10:37

Witam,

pierwsza faza czyli nadanie kształtu robię na szlifierce.Jeden z kamieni pozaokrąglałem z obydwu stron,teraz nadaje sie tylko do tego,następnie w grę wchodzą pilniki półokrągłe ,a papier scierny tylko na wygładzenie-kosmetyka.Oczywiscie fore zamontowane jest na pręcie rozmiarem zbliżonym do blanku,musisz uważać ,żeby nie zrobić wyżłobienia zbyt głębokiego.Wiadomo ostatnia faza jest rozwiercenie fore pod rozmiar blanku i jeżeli przeholujesz zrobi sie nieciekawie,a może nawet kosz.Pierwsze moje egzemplarze robione były już po zamontowani czyli na blanku,ale tego Ci nie polecam wielki kłopot i zarazem niebezpieczne(można uszkodzić blank).Kiedyś zrobię filmik to Ci pokażę,teraz mogę powiedziec,że robię to z zamkniętymi oczami,w sumie to nic trudnego,może tak to tylko wygląda.Jeszcze jedna ważna uwaga,kiedy doszlfujesz się do pręta zaprzestań,resztę trzeba zrobić iglakiem bądź nadać odpowiedni kształt za pomoca skalpela,ja używam jednego i drugiego.Spokojnie możesz też bez szlifierki od samego początku piklnikiem półokrągłym(zrobię fotki moich narzędzi to Ci pokażę,może pomogą).Wycięty otwór oczywiście już po zamontowaniu możesz zostawić surowy bądz wypełnić go epoxydem,albo zrobić wyżłobienie przykrywające blank.Zmusiłeś mnie do pokazania kolejnego mojego projektu,pewnie to Ci pomoże.

Pozdrawiam

S.Gawełda

• Jack__Daniels lubi to

#172 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 12 grudzień 2014 - 11:02

Witam,

Kolejny projekt MHXP843 czekający w kolejce na przelotki.Według mnie bardzo fajny niedrogi blank tylko z jedną wielką wadą.Żeby nie laeciał na pysk trzeba by było odjechać ze stopką około 30-34 cm od dołu dla mnie to jest nie do przyjęcia,choć pewna znana pracownia właśnie tak zbroi te wędki ,wiem bo wziąłem tego kijaszka w rozliczeni i miałem go przez chwilę.Ja zrobiłem mu dolnik,który znakomicie wyważył ten blank,niestety waga bez przelotek to ok.157gr.Jednak coś za coś stopka od dołu całe 22cm.Dolnik w całości na alu tulejkach pusty w środku,myslę,że z tego będzie niezła bomba.Fotki poniżej.

Pozdrawiam

Stanisław Gawełda

Załączone pliki

• Del Toro lubi to

#173 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 12 grudzień 2014 - 11:27

Panie Jackie co Pan na to?

#174 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8045 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 12 grudzień 2014 - 11:32

Futuristico  :)

#175 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 12 grudzień 2014 - 11:45

No troszeczkę jest inne........

#176 OFFLINE   Iras1975

Iras1975

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 610 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Ireneusz
  • Nazwisko:Urbanek

Napisano 12 grudzień 2014 - 11:48

Po każdym wędkowaniu polerowanie.. ;)

#177 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 12 grudzień 2014 - 13:32

Jeżeli kolego polerujesz to trzeba też zabezpieczyć odpowiednim środkiem.Dla porównania TIRY miewają polerowane felgi i zawsze im lśnią jak słońce :D to jest normalne,że raz na jakis czas trzeba przetrzeć,aby nabrało pierwotnego wyglądu-wszystko wymaga odpowiedniego utzymania i nic nie jest wieczne Szanowny Panie Kolego.

Pozdrawiam

S.G.

• kogut lubi to

#178 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 17 grudzień 2014 - 15:28

Witam,

MHX-PF1202ML,to jest 3 metrówka,

kijek jeszcze nie jest uzbrojony,ale kolega prosił,żeby pokazać jego ugięcie.Myślę,że pomoże w podjęciu decyzji zakupu.Do tego blanku nic nie wklejam zostawiam go w oryginale,moim zdaniem nie ma potrzeby wykonywać żadnych zabiegów.

Pozdrawiam

S.Gawełda

Załączone pliki

• pietrus i Apioo lubią to

#179 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 grudzień 2014 - 15:48

Witam,

ukończyłem wreszcie St.Croixa5CS66MF ,Cesarza (myślę,że na taki tytuł zasługuje producent tych blanków)ubrałem w przelotki tytanowe Dblue od 25-5,szczyt Fuji5,5,uchwyt tradycyjnie Aero na tulejkach alu,pierścionki również alu,dolnik jak na fotkach poniżej i mam nadzieję,że nie obraziłem Go  moimi skromnymi szatami.Wędeczka oczywiście była na wodzie rybki niestety nie złowiła,ale czucie na tym patyku nie do opisania……...Chyba już wiem na jakich blankach będę robił dla siebie kijaszki.Zapraszam do oglądnięcia fotek.

Pozdrawiam

S.Gawełda

Załączone pliki

• kogut lubi to

#180 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków