Szczupaki 2009
#41 OFFLINE
Napisano 22 luty 2009 - 14:28
U węgorza np. krew całkowicie spływa w dół gdy wędkarz trzyma go za głowę.
Pozdr.
Salmo
#42 OFFLINE
Napisano 22 luty 2009 - 17:18
#43 OFFLINE
Napisano 22 luty 2009 - 17:42
Jeszcze weź pod uwagę to, że człowiek żyje na lądzie a ryba pod wodą Inne ciśnienie, zawartośc gazów i dochodzi na dodatek przeciwdziałanie aktywne grawitacji.
Pozdr.
Salmo
#44 OFFLINE
Napisano 23 luty 2009 - 08:51
Pytanie brzmi, czy faktycznie o to chodzi?
Więc zamiast się prześcigać w naukowych dowodach na to, co ryba przeżyje a czego nie, róbmy wszystko aby nie było wątpliwości.
Osobiście nie mam nic przeciwko porównywaniu zachowań zwięrzęcych do ludzkich. Często takie argumenty przemawiają zdecydowanie bardziej niż najlepsze wywody ichtiologów.
Pozdrawiam
PS. Wracając do omawianych zdjęć. Gratuluję ryb. Jednak nie pokazałbym takie fotki, bo nawet jeśli mamy w d....e sposób trzymania, to ta akurat fotka jest po prostu kiepska, a to forum jest przepełnione pięknymi zdjęciami upamiętniającymi szczęśliwych łowców i piękno naszych zdobyczy - i to piękno naszych zdobyczy wypada wręcz podkreślić!
#45 OFFLINE
Napisano 23 luty 2009 - 20:31
- jesteś wędkarzem praktykiem, a nie teoretykiem
- masz wyniki
- dwie ostatnie litery adresu strony
#46 OFFLINE
Napisano 23 luty 2009 - 21:09
Naszym celem jest propagowanie nowoczesnego wędkarstwa w obszarze połowu ryb na przynęty sztuczne – rozumiemy przez to nie tylko otwartość na nowe wędkarskie techniki ale również propagowanie idei wypuszczania złowionych ryb (tzw. Catch and Release), dobrej jakości sprzętu wędkarskiego, rodbuildingu, dobrej wędkarskiej i przyrodniczej fotografii. Osoby podzielające podobny punkt widzenia i zainteresowania serdecznie zachęcamy do publikacji artykułów oraz udziału w naszym forum.
#47 OFFLINE
Napisano 23 luty 2009 - 21:17
Pozdr.
Salmo
#48 OFFLINE
Napisano 23 luty 2009 - 21:18
#49 OFFLINE
Napisano 23 luty 2009 - 22:02
KOLEGO BALOO.
To może zapodaj podobną fotkę może czegoś się naucze. Chętnie popatrzę i przeczytam jak należy to robić.Przyznam się wole robić podwodne zdjęcia sam osobiście i kręcić filmy bo częściowo to moje życie,a fotka zrobiona przez kogoś to już nie to samo.
Odsyłam do książki i cyklu artykułów w WW kolegi BALOO traktujących o zasadzie złów i wypuść...Tam wszystko znajdziesz
#50 OFFLINE
Napisano 23 luty 2009 - 22:39
#51 OFFLINE
Napisano 23 luty 2009 - 23:31
Regulamin regulaminem ale czy standardy mają wyznaczać takie cudne fotki jak Remka, Pitta czy Hamera?? Ludzie, zdrowsze podejście do tematu polecam bo nie każdy jest taki guru od fot
Ale narazie pamiętaj @diverek, musisz kupić super-wypierdaśną lustrzankę bo inaczej dostaniesz bana Acha... rybka z normalnej wody a nie z komercji!! Takich nie tolerujemy
Pozdr.
Salmo
#52 OFFLINE
Napisano 24 luty 2009 - 05:45
szczupaczki 65-75-78-87-94 fajny dzionek zaliczylem
#53 OFFLINE
Napisano 24 luty 2009 - 08:48
Regulamin regulaminem ale czy standardy mają wyznaczać takie cudne fotki jak Remka, Pitta czy Hamera??
Salmo - nie chciałem zabierać głosu bo uważam, że te przepychanki niczemu nie służą ale skoro zadałeś pytanie to odpowiem:
TAK
Pozdrawiam
Remek
#54 OFFLINE
Napisano 24 luty 2009 - 22:36
Powracajac do tematu wtorek 17.02.09 rzeka Shannon od 12 do 3
szczupaczki 65-75-78-87-94 fajny dzionek zaliczylem
Ładnie, ładnie... A ja drugi weekend z rzędu bez kontaktu z wędką!
Tak nawiasam mówiąc, powiedzcie mi koledzy-w-Irlandii-osiadli: czy Waszym zdaniem ONE już TO robią???
Nad wodą dawno nie byłem, ale to co się dzieje w przyrodzie mówi mi, że to już może byc TO. Od dwóch tygodni mamy regularną wiosnę. Jagnięta już dawno biegają po pastwiskach, krówkowie się cielą, ptaszkowie gniazdują, pąki strzelają, kwiatuszkowie z ziemi wychodzą. Temperatury powietrza: min 5, max 11.
Jeżeli taka aura się utrzyma, to w połowie marca będzie po zawodach.
#55 OFFLINE
Napisano 24 luty 2009 - 23:19
pozdrówka
#56 OFFLINE
Napisano 24 luty 2009 - 23:37
#57 OFFLINE
Napisano 25 luty 2009 - 00:57
w niedzielę kolega złowił 102cm ( przypadkowo na wobler 3.5cm ) - pełną ikry, wiec chyba są w trakcie...
pozdrówka
No to ja poczekam aż się wyikrzą...
I pytanie trochę na boku: kiedy jest sezon na pstrąga tutaj? Bo fajną rzekę namierzyłem na zadupiu totalnym
#58 OFFLINE
Napisano 25 luty 2009 - 01:00
Roch tej wiosenki podesłałbyś nam trochę do Polandu
Wcześniej czy później -przyjdzie. Ale nawet jak wcześniej przyjdzie, to i tak Tobie do maja pisane jest (w RAPRze) czekac...
#59 OFFLINE
Napisano 25 luty 2009 - 05:39
#60 OFFLINE
Napisano 25 luty 2009 - 09:12
Już jak odchodzimy od tematu szczupaków to jak mam rozumieć dobrej jakości sprzęt wędkarski?? Przysłowiowym Jaxonom nie??
Pozdr.
Salmo
Nie przesadzaj, Jaxon ma super........kotwice - OWNERy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych