Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Przynęty Ubik.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#221 OFFLINE   Sebalos

Sebalos

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1249 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Seba

Napisano 17 wrzesień 2015 - 18:07

Dzięki panowie za dobre słowo :) , za to z przesadą też :) Trochę roboty przy tym jest, ale jak się robi niezmiennie z przyjemnością to leci z górki.

Szukam nazwy dla modelu 5,5cm, czyli tego z pierwszych zdjęć ostatniego wpisu. Robię go w różnych kolorkach, więc nimi nie ma się co sugerować - od naturalnych srebrnych do drobnych kombinacji. Model fantazyjny, nie imituje żadnej konkretnej rybki, traktuję go jako "smugę" barw. Może uda się komuś z zaglądających obmyślić nazwę dla tego bezimiennego biedaka? W podziękowaniu będzie sztuka pocztą :) Łatwiej operować konkretną nazwą zamiast "no ten, ten taki, ten właśnie" ;)

Skoro smuga  to może "Cień" vel "Shadow" ,i kolor możesz dodać do nazwy.

• Ubik lubi to

#222 ONLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:P

Napisano 17 wrzesień 2015 - 19:21

Hehe myślałem że chodzi tylko o pierwszego :)
  • Ubik lubi to

#223 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2697 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 18 wrzesień 2015 - 07:28

To może nerwus albo dryg lub z angielska nerve albo twitch. Można jeszcze oscylator lub shake.

Użytkownik Artech edytował ten post 18 wrzesień 2015 - 07:30

• Ubik lubi to

#224 ONLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:P

Napisano 18 wrzesień 2015 - 07:44

To może "Garbaty" bo ma lekkiego garba :)

• Ubik lubi to

#225 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa
  • Imię:Rafał

Napisano 18 wrzesień 2015 - 21:45

Zakręciliście mnie, panowie, że już nic nie wiem :D Trzeba będzie pomyśleć ;)

Może: "Garbata jaskółka gibająca z drygiem przez pulsujące otchłanie rzeki niczym cień ubota" ? I na końcu np. FL lub S  :D

• Adam L., tobiasz i Sebalos lubią to

#226 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 21 wrzesień 2015 - 14:29

Weekendowo nie za bardzo byłem, ale teraz przejrzałem ostatnie posty dokładniej, pomyślałem i wychodzi, że konkursik rozstrzygnięty :)

Nazwę nieco przerobiłem, ale pomysł podsunął Artech i to właśnie do niego poleci upominkowy woblerek. Podaj Arturze adresik na priv. I proszę o chwilkę cierpliwości, bo poleci z następnej seryjki. Z ostatniej zostało mi tylko kilka testowych sztuk, a teraz mam na warsztacie partyjkę krąpików mikro (chyba, że ewentualnie wolisz krąpika to będzie szybciej).

Nazwa dla modelu dość szumna i anglojęzyczna: Ubik Twitcher. Myślę, że nieźle brzmi ;)

Dziękuję pięknie za wszystkie propozycje w tej małej zabawie :)

#227 OFFLINE   peekol

peekol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 752 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 21 wrzesień 2015 - 20:11

Ujdzie ;)

• Ubik lubi to

#228 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2697 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 22 wrzesień 2015 - 08:17

Cieszę się że mogłem pomóc  :)

• Ubik lubi to

#229 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 26 wrzesień 2015 - 00:21

Uwaga, mały HIT! 

Robię właśnie wielkie porządki (końca nie widać) i trafiłem na pudełko pokroju "woblerowa izba pamięci". Moje najstarsze zachowane "dzieła".

Nie powiem, z sentymentem sięgnąłem po te antyki. Aż trudno uwierzyć, miało się naście lat i pomysł, by zrobić sobie woblera. Tylko jak? Ot i cały wówczas problem, a efekty poniżej. Żeby nie było: niektórym wypada nadać status weterana, bardzo ochoczo ważniakowały wśród zębatych :P Widać tam nawet jakieś przebłyski myśli twórczej. I jakie nazwy! Doczytałem się takich: Black Phantom, Esox, Predator, Violet Shiver, Osa, Robak, Debil,  :lol:

Proszę:

IMG_5351.JPG

Załączony plik  IMG_5352.JPG   67,95 KB   7 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_5354.JPG   52,37 KB   7 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_5355.JPG   47,8 KB   7 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_5357.JPG   53,09 KB   7 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_5358.JPG   64,47 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_5359.JPG   64,01 KB   8 Ilość pobrań

A te dwa z pierwszego planu to w kolejności wykonania numery bodajże 2 i 3. Okryte największą chwałą :D

IMG_5360.JPG

#230 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 26 wrzesień 2015 - 05:08

Kuzwa ją widzę że prawdziwym twórca The Pig byłeś Ty wiele lat temu!! Zajebiste wobki :D pajkus też ładny!

Pozdr
M
  • Ubik i spinnerman lubią to

#231 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 26 wrzesień 2015 - 07:14

Ale piękne brzydale! :)
  • Ubik lubi to

#232 OFFLINE   Adam L.

Adam L.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 652 postów
  • LokalizacjaDąbrowa Górnicza
  • Imię:Adam
  • Nazwisko:Lorenc

Napisano 26 wrzesień 2015 - 09:39

kurde ten pod szczupakiem oklejany zlotkiem z papierosow to wygada prawie identycznie jak wobler mojej kumpeli
srzedawales/rozdawales te wobki kiedys ?
nie ma na nim zadnego podpisu zastanawialismy sie ostatnio nad woda czyja to moze byc produkcja
mozliwe ze twoja
jak znajde to wysle Ci pozniej fotke:D
  • Ubik lubi to

#233 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 26 wrzesień 2015 - 16:07

Kuzwa ją widzę że prawdziwym twórca The Pig byłeś Ty wiele lat temu!! Zajebiste wobki :D pajkus też ładny!

Pozdr
M

Kurczę, a The Pig co to jest?  :rolleyes:

Ale piękne brzydale! :)

No, brzydkie to one są, nie zaprzeczę :)

kurde ten pod szczupakiem oklejany zlotkiem z papierosow to wygada prawie identycznie jak wobler mojej kumpeli
srzedawales/rozdawales te wobki kiedys ?
nie ma na nim zadnego podpisu zastanawialismy sie ostatnio nad woda czyja to moze byc produkcja
mozliwe ze twoja
jak znajde to wysle Ci pozniej fotke:D

To nie może być mój, nie sprzedawałem i nie rozdawałem. No może jakieś ze dwa rozdałem, ale ogólnie nie chciałem nimi kogokolwiek karać :)

A swoją drogą: niech te kilka powyższych zdjęć będzie przykładem dla kolegów, którzy chcą rozpocząć przygodę z lurebuildingiem, ale uważają, że mają dwie lewe ręce. I dla tych co tworzą, ale im we własnej ocenie nie wychodzi jak zamierzali. I dla tych też, którzy chcieliby od razu robić Rapale, JS, TG, Jokery, Parfy, Melanże i Spinnermany - początki bywają trudne, krok po kroku można poczynić jakieś tam postępy, z czasem wychodzi coraz lepiej. Tak to się mniej więcej odbywa.

• stoner, woblery z Bielska, Adam L. i 1 inna osoba lubią to

#234 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 19 listopad 2015 - 15:49

Ledwie odnalazłem swój wątek :)  Ale co zrobić, życie gna naprzód i trudno nadążyć, zawsze na coś musi braknąć czasu.

Rzutem na taśmę, ale wyrobiłem się żeby dorzucić coś do składki na szczytny cel niedalekich licytacji. Konkurs konkursem, ale świetny pomysł na całą akcję jest najważniejszy. Uraduję się niezmiernie, jeśli te moje stworki znajdą nabywcę. Na pomoc dzieciom pokrzywdzonym przez los każda złotówka ma wartość x10, więc pozwólcie, że wyjątkowo zareklamuję coś niecoś przygotowane na ten cel.

4,5cm, ok. 4g, tonący. Trochę eksperymentalny egzemplarz z oczkiem na grzbiecie, przy jednostajnym zwijaniu praca drobniutka, można podszarpywać itp.

IMG_5514.JPG

IMG_5518.JPG

IMG_5541.JPG

4,5cm, ok.3,5g, pływający. Praca żywa, gęsta, z szybkim migotaniem.

IMG_5593.JPG

IMG_5607.JPG

IMG_5714.JPG

4,5cm, ok. 4g, tonący. Gęste, drobne zamiatanie ogonkiem + lusterkujące migotanie.

IMG_5620.JPG

IMG_5628.JPG

IMG_5709.JPG

4,5cm, ok. 3,5g, pływający. Praca żywiołowa, odpowiednio gęsta, mocno błyskające migotanie.

IMG_5661.JPG

IMG_5669.JPG

IMG_5660.JPG

7cm, ok.5,2g, pływający. Pierwsza próba ze strzeblą w wersji kolorowo bajkowej ;) Praca kolebiąca, lusterkująca, umiarkowana i w sam raz

IMG_5690.JPG

IMG_5687.JPG

5,5cm, ok.3g, pływający. Klasyczna praca i też z lusterkiem, ale przy takim malowaniu nie za bardzo widać. Dołożę go tak przy okazji, bo akurat wisiał na suszarce niedokończony. 

IMG_5698.JPG

I jeszcze jedna bajkowa strzebla, ale ta musi zostać w pudełku (niechcący trochę ją uszkodziłem na brzuszku), więc jej nie reklamuję ;)

IMG_5571.JPG

IMG_5575.JPG

IMG_5577.JPG

Wszystko uzbrojone w kotwice VMC / Mustad, mocne kółeczka, utwardzona balsa, stelaż przez całość, Hartzlack. Śmigają, nic tylko łowić - od pstrąga do szczupaka wszystko jak leci :)

Więcej niestety nie udało mi się skończyć na czas, wiszą na suszarce i na różnych etapach wykonania.

Będzie świetnie jeśli powyższe znajdą nabywców, sam również zamierzam coś na licytacjach upolować :)

Pozdrawiam!

#235 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 19 listopad 2015 - 16:04

Jeśli jest właściwa motywacja, to i czas się znajdzie. Wiem po sobie ;)  :D

Bardzo podobają mi się Rafale Twoje zabawy s łuską. Świerze pomysły w nieco już "oklepanym" temacie. Jak widać, jeśli pozwoli się sobie na nutkę szaleństwa i eksperymentu, to efekty bywają znakomite. Brawo! :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

• Ubik lubi to

#236 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 19 listopad 2015 - 23:26

Ten przed pierwszą zaprezentowaną strzeblą prezentuje się mega ;)

• Ubik lubi to

#237 OFFLINE   BARENZ

BARENZ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • LokalizacjaKałuszyn
  • Imię:Marcin

Napisano 19 listopad 2015 - 23:34

Aleś tą folię zmartretował ;)

Super efekt Rafał :P

• Ubik lubi to

#238 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 22 listopad 2015 - 01:07

Dzięki panowie za dobre słowo. Coś tam się kombinuje i leci jakoś do przodu ;)

#239 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 15 grudzień 2015 - 14:00

Dziękuję za przylicytowanie moich woblerków na aukcji charytatywnej! Kasa znajdzie pożyteczne ujście, a przynęty niech pływają, łowią i unikają zaczepów. :)

W międzyczasie działam nad kolejnymi wymysłami. Jeszcze etap lakierowania, ale zrobiłem kilka fotek. Wyszło mniej lub bardziej, ale temat dla mnie nowy, dopiero się rozkręcam :lol: :

IMG_5862.JPG

IMG_5926.JPG

IMG_5951.JPG

IMG_6027.JPG

IMG_6037.JPG

#240 OFFLINE   peekol

peekol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 752 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 15 grudzień 2015 - 14:38

Nieodparcie kojarzą mi się z biżuterią... świetne!

• Ubik lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych