Kurde jak tak można... aż brak słów żeby opisać te woblery mistrzostwo świata
Przynęty Ubik.
#261 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 12:15
- Ubik lubi to
#262 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 17:01
Jeszcze kilka fotek z ostatnich warsztatowych zabaw.
Pozdrawiam zaglądających !
Teraz to przegiąłeś Rafał. MEGA
- Ubik lubi to
#263 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 18:25
Dziękuję panowie, mocno doceniam te miłe słowa, dodają pozytywnej motywacji do działań. Dzięki raz jeszcze.
Zostały mi ostatnie dziwadła z tej seryjki. W standardzie 4,5cm, balsa, zdaje się każdy lekko tonący, po usterzeniu dostaną pracę lusterkująco-zamiatającą. Każdy inny, bo pierwsze próby w temacie, więc trzeba się wyszaleć.
- Artech, joker, nowwwak i 21 innych osób lubią to
#264 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 20:55
Niezwykły projekt. W zdobieniu woblerów jest to kolejny lewel
Czyli kolejny krok w propagowaniu polskiej szkoły lurebuildingu na świecie!
- szymanek69, mazur.t, Ubik i 2 innych osób lubią to
#265 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 21:18
Super pomysł Rafał
Dla mnie mega.
- Ubik lubi to
#266 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2016 - 09:47
Eleganckie, robią naprawdę mega wrażenie, aż żal wodować takie cudeńka
- Ubik lubi to
#267 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2016 - 22:35
Niezwykły projekt. W zdobieniu woblerów jest to kolejny lewel
Czyli kolejny krok w propagowaniu polskiej szkoły lurebuildingu na świecie!
Super pomysł Rafał
Dla mnie mega.
Eleganckie, robią naprawdę mega wrażenie, aż żal wodować takie cudeńka
Głęboki pokłon, panowie, dziękuję pięknie
Robota przy tej stylistyce jest bardziej czasochłonna, ale też bardzo przyjemna. Zamierzam kontynuować temat, może jeszcze uda się coś sensownego wykonać.
Na warsztacie mam teraz kilka strzebelek, coś z oklepanych już modeli i dwa nowe małe woblerki w fazie testowej - to zamiast "Dropsika", z którego nie do końca byłem zadowolony. Łowił, ale nie mogłem sobie poradzić z utrzymaniem go w nurcie na odpowiedniej głębokości. Chyba zła konstrukcja, za szybko zasuwał w rejony przypowierzchniowe i w końcu mnie zdrażnił.
Nowsze woblerki postaram się zrobić w miarę brzydkie, żeby dało się nimi rzucać.
- Sebalos lubi to
#268 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2016 - 22:53
Zapomniałem, mam jeszcze coś takiego, wisiały na suszarce lekko nie wykończone, testowe sztuki z kombinowanym obciążeniem. Ale nie w tym rzecz. Eksperymentowałem troszkę z nadaniem jakiegoś interesującego blasku na folii alu. Tak to wyszło:
Oczywiście folia sama w sobie jest standardowo srebrna, a reszta to małe mieszanie farbkami.
I jeszcze troszkę delikatniej na nieco innej fakturce:
Jednego podobnego Twitchera wiszę Arturowi (Artech) - gdybyś tu Arturze kiedyś zajrzał to wiedz, że pamiętam. Mam w przygotowaniu całą sporą seryjkę to z tamtych wybiorę i wyślę.
- joker, nowwwak, martek i 15 innych osób lubią to
#269 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2016 - 23:45
Patrząc na ostatnie zdjęcie chyba wiem co uzyskałeś, efekt musi być piorunujący. Rewelacja
- Ubik lubi to
#270 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2016 - 01:17
Ostatnia fotka - po prostu mega! Efekt naprawde super!
- Ubik lubi to
#271 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2016 - 18:24
Czyżby Ubik Twitcher w nowej szacie
Świetny efekt.
- Ubik lubi to
#272 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2016 - 21:14
W nowej jak w nowej, raczej w starej szacie, jedynie próbuję nadać jakiegoś nowego błysku (dosłownie). Złocisto-srebrny błysk jakoś już wychodzi, muszę jeszcze spróbować mieszanki srebrnego z białym. Na razie nie wiem jak się do tego zabrać, ale po kilku pierwszych eksperymentach liczę na bliżej nieokreślony efekt. Wyjdzie w praniu. Albo i nie wyjdzie
- joker, martek i woblery z Bielska lubią to
#273 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2016 - 22:28
Piękny efekt Delikatny wyważony. Naprawdę szacun
- Ubik lubi to
#274 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2016 - 13:05
A przy okazji fajne głębia koloru, muszą cieszyć oko
- Ubik lubi to
#275 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2016 - 16:25
"Wahadło-woblery" piękne...Tak jak ktoś wspomniał - coś nowego na "dżerku"...brawo..szkolna piątka za wykonanie...
- Ubik lubi to
#276 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2016 - 17:59
Dzięki chłopaki za dobre słowo. Cieszę się, że nie wygląda to źle. Na pewno znacie temat z autopsji - jak już się w czymś siedzi głęboko to potem trudno samemu ocenić czy coś wychodzi OK, czy może tylko tak się człekowi wydaje. A im dłużej się na coś patrzy, tym szybciej pojawia się przekonanie, że coś trzeba zmienić, bo nie jest jeszcze dobrze. I tak w kółko...
No przynajmniej ja tak mam, czym oczywiście ciągle dodaję sobie zapewne niepotrzebnej roboty
Z drugiej strony patrząc nie da się podejść do tematu nonszalancko. Niedawno spieprzyłem całą partię krąpików. Nie przyłożyłem się i po prostu wyszły frajersko, zadowolenia brak. I tak sobie wiszą na suszarce, bo aż nie chce się ich wykończyć. Raptem kilka sztuk w prostym malowaniu udało się jakoś do końca doprowadzić:
Przy tym akurat wyszła podobna zabawa z błyskiem
A reszta to już wersje minimalistyczne:
Efekt jest taki, że nieco zmieniłem temu modelowi kształt i następne zyskają, mam nadzieję, trochę ciekawszy wygląd. Taki jest plan, ale może znowu coś spartolę.
Tymczasem robię coś strzeblopodobnego na folii alu (etap malowania) i strugam, szlifuję kolejne korpusiki.
Napiszcie proszę, że Wam się nie podobają, będzie ciekawiej
- Artech, joker, bobesku i 6 innych osób lubią to
#277 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2016 - 22:01
Rafale uwierz - jest DUŻO lepiej niż "dobrze"!
Krąpiki naprawde mega
- Ubik lubi to
#278 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 14:24
Rafale, Jak mogłeś, to tak spartolic, pełno niedoróbek, jakieś krzywe Ci powychodziły - w ogóle, to co to za kształt. Nawet nie wiadomo z której strony agrafkę przypiąć. Oj popraw się.
- Ubik lubi to
#279 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 17:41
O, to jest właśnie to! Są wyraźnie spartolone i krzywe. Ich jedyną zaletą jest, że ogólnie ten model sprawdził się na rybach. Poprawię się, następne spróbuję zrobić bardziej kształtne i jako tako dopracowane
- woblery z Bielska lubi to
#280 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2016 - 17:45
I tak spartolisz
Żartuję oczywiście.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych