Jeśli łowisz rzadko to za niecałe dwie stówki masz Tegmena na Ali. Waży niecałe 150 g.
Użytkownik Tom Rob edytował ten post 09 czerwiec 2024 - 18:15
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 czerwiec 2024 - 18:12
Jeśli łowisz rzadko to za niecałe dwie stówki masz Tegmena na Ali. Waży niecałe 150 g.
Użytkownik Tom Rob edytował ten post 09 czerwiec 2024 - 18:15
Napisano 09 czerwiec 2024 - 18:44
Dzięki, cenowo ciekawa propozycja, mimo że u mnie na alie kosztuje 210....Jeśli łowisz rzadko to za niecałe dwie stówki masz Tegmena na Ali. Waży niecałe 150 g.
https://a.aliexpress.com/_EuiE5dD
Napisano 10 czerwiec 2024 - 07:51
Chciałbym zmieścić się w +/- 4 stowkach
Napisano 10 czerwiec 2024 - 09:40
Te Excelery są chwalone, że młynek całkiem przyzwoity za rozsądne pieniądze.
Napisano 10 czerwiec 2024 - 12:10
Z daiwy mam legalisa 2000 w okoniówce i jestem więcej niż zadowolony, fuego kupiłem roz. 3000 do szczupakowej wędki na lekko, ale jeszcze nie przetestowałem... na sucho kręci ok, tyle że te młynki ważą ponad 180g dlatego zapytałem o coś lżejszego...Do UL w tym budżecie brałbym coś z Daiwy. Mam Ninja LT 1000 model 2023, jako zapasowy, trochę nim łowiłem żeby sprawdzić póki jest gwarancja, i złego słowa nie powiem. Za te pieniądze sztos. Podejrzewam że Exceler czy Fuego są jeszcze lepsze a mieszczą się w budżecie, ale w ręce nie miałem. Niechby nawet różnica dotyczyła tylko wkręcanej korby to i tak warto, bo chociaż jestem niemal pewny, że żywotność budżetowych Daiw jest znacząco mniejsza niż sredniopòłkowego Shimano, to przy UL niełatwo zajeździć młynek.
Moim głównym młynkiem UL jest Soare BB 2000 PGSS więc Ninja porównuje do kołowrotka dwie półki wyżej. I nie ma wstydu.
Napisano 11 czerwiec 2024 - 05:16
Napisano 11 czerwiec 2024 - 05:35
Napisano 11 czerwiec 2024 - 09:22
Nie chce mi się wierzyć że produkt „C” może opuścić fabrykę Daiwy, nawet w Chinach
Napisano 11 czerwiec 2024 - 17:38
Chyba nie umiem szukać na alie...Właśnie mialem spytać. Skąd tak niskie ceny tych Daiw na allie ? Gdzies mi mignął FUEGO 2021 za 260zl. W komentarzach na allie wyczytałem kilka negatywnych głównie od kacapów. Że niby jakiś gorszy sort chińczyk rzucił na promocję. Ze czuć opory podczas kręcenia. Możliwe to by rzucili produkt C za pół ceny ?
Napisano 11 czerwiec 2024 - 19:12
Użytkownik Gnat edytował ten post 11 czerwiec 2024 - 19:22
Napisano 12 czerwiec 2024 - 06:41
Ładnych kilka lat temu kupiłem z polskiego sklepu internetowego Daiwe Legalis 3500 jeszcze sprzed epoki LT. Wyjąłem z pudełka, zakręciłem, włożyłem i odesłałem. To nie była po prostu kiepska praca, młynek pracował jakby w środku był piasek a koło napędowe było scentrowane. W tym samym okresie pokazano mi karpiową Black Widow, która prosto z pudełka w ogóle nie kręciła, przekładnia była zablokowana.Nie chce mi się wierzyć że produkt „C” może opuścić fabrykę Daiwy, nawet w Chinach
Napisano 12 czerwiec 2024 - 10:59
Ładnych kilka lat temu kupiłem z polskiego sklepu internetowego Daiwe Legalis 3500 jeszcze sprzed epoki LT. Wyjąłem z pudełka, zakręciłem, włożyłem i odesłałem. To nie była po prostu kiepska praca, młynek pracował jakby w środku był piasek a koło napędowe było scentrowane. W tym samym okresie pokazano mi karpiową Black Widow, która prosto z pudełka w ogóle nie kręciła, przekładnia była zablokowana.
Więc jednak Daiwa też ma wpadki.
mnie chodziło bardziej o świadome wypuszczanie produktu gorszej jakości na rynek. Przypadki które opisujesz wcale nie muszą tego potwierdzać ale oczywiście nie jestem sprzedawcą ani importerem Daiwy więc mnie to ani ziębi... Chyba że mówimy o „oryginalnych” produktach z Chin których jest bardzo dużo. Daiwę Exist można za 200PLN kupić STELLA też jest
Napisano 15 czerwiec 2024 - 12:48
Nikt nic więcej ciekawego i sprawdzonego nie podrzuci?Jeśli łowisz rzadko to za niecałe dwie stówki masz Tegmena na Ali. Waży niecałe 150 g.
https://a.aliexpress.com/_EuiE5dD
Napisano 15 czerwiec 2024 - 13:58
Napisano 16 czerwiec 2024 - 15:28
No nie, nie mówimy o Egzist ani Schimaniomnie chodziło bardziej o świadome wypuszczanie produktu gorszej jakości na rynek. Przypadki które opisujesz wcale nie muszą tego potwierdzać ale oczywiście nie jestem sprzedawcą ani importerem Daiwy więc mnie to ani ziębi... Chyba że mówimy o „oryginalnych” produktach z Chin których jest bardzo dużo. Daiwę Exist można za 200PLN kupić STELLA też jest
Napisano 16 czerwiec 2024 - 17:45
No wiem, tylko to by dowodziło że są dziury w procesie produkcyjnym albo na kontroli dostaw, albo na komponentach produkowanych lokalnie bądź na samym montażu. Spędziłem w motoryzacji ponad 20 lat gdzie w tym samym zakładzie powstawały komponenty do Dacia i Rolls Royce i zwyczajnie albo coś działa albo nie… To co chce przez to powiedzieć to że z takiej fabryki gdzie nie ma kontroli buble będą płynąć cały czas a zakładam że to czołowy producent który dba o renomę.
Ale spierać się nie mam zamiaru bo azjatyckiego rynku nie znam więc się nie wypowiadam dalej równie dobrze możesz mieć 100% rację
Napisano 17 czerwiec 2024 - 06:39
Napisano 17 czerwiec 2024 - 07:43
Użytkownik Hesher edytował ten post 17 czerwiec 2024 - 07:45
Napisano 17 czerwiec 2024 - 08:06
Trochę chyba wątek zaśmiecamy
https://youtu.be/Fz4...XK4YopF6Mjn-5iz
Użytkownik Darek_W edytował ten post 17 czerwiec 2024 - 08:20
Napisano 25 czerwiec 2024 - 07:38
Chciałbym zmieścić się w +/- 4 stowkach
Do UL w tym budżecie brałbym coś z Daiwy. Mam Ninja LT 1000 model 2023, jako zapasowy, trochę nim łowiłem żeby sprawdzić póki jest gwarancja, i złego słowa nie powiem. Za te pieniądze sztos. Podejrzewam że Exceler czy Fuego są jeszcze lepsze a mieszczą się w budżecie, ale w ręce nie miałem. (...)
Ninja to dobry wybór, choć konstrukcyjnie z nieco wyższej półki jest https://allegro.pl/o...1rb-15145709511. Moja Pani używa go od trzech sezonów z kijkiem 1-6g od Kamila. W tym zestawie funkcjonuje bez zastrzeżeń.
Użytkownik Alexspin edytował ten post 25 czerwiec 2024 - 07:40
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych