Co prawda kij posiadam już od połowy zeszłego roku ale musiałem trochę nim połowić aby parę słow naskrobać.
Loop cross s1 11' #7 w 5 kawałkach zbrojony u Michała Migasa, z blanku kupionego za półdarmo na wyprzedaży w stanach...
kacper k2.jpg 54,19 KB 21 Ilość pobrań
kacper k3.jpg 108,99 KB 20 Ilość pobrań
kacper k5.jpg 85,74 KB 19 Ilość pobrań
kacper k1.jpg 39,32 KB 20 Ilość pobrań
Pierwotnie stosowałem do niego linkę Skagit compact 2.0 480grain. Coś mi nie grało, niby to latało ale nie tak jak powinno.
Ostatnio od kumpla pożyczyłem linkę Skagit switch 480grain, która jest o 120cm krótsza od compacta. No i to było to, z flatshooterem lata to bezproblemowo na spore dystanse. Ten switch ogarnia mi łowienie troci na Inie zarówno underhandem jak i znad głowy. Polyleadery i tipy do T-12 śmigają aż miło. Czekam teraz na kołowrotek do niego - Hardy Zane. Planuje wykorzystać ten zestaw w Norwegii do łowienia łośków na sunraya z prostej linki, hitche i bombery. No i jeśli pojadę do Słowenii to wykorzystam go do łowienia tęczaków na nimfę, ma odpowiednio dużo mocy aby je wyprowadzić z nurtu na spokojniejszą wodę po braniu.
Niedawno kupiłem drugiego crossa, dwuręczny. Ale o nim będzie kiedy indziej, jak doczeka się swojego debiutu, może na Parsęcie w przyszłym miesiącu, bo na Ine to za gruba armata.
Ta 11' jeszcze polskiej troci nie zaliczyła, dziś jedynie pstrąga, ale grilsa w Norwegii wyjęła.
20190715_133554.jpg 78,95 KB 23 Ilość pobrań
20190720_084842.jpg 88,55 KB 23 Ilość pobrań
Gdybym miał ograniczać kije do łowienia, to ten zdecydowanie zostałby ze mną jako allrounder.
Szukam jeszcze crossa w 13'2'' #8 lub 12'2'' #7. Jeśli ktoś widział w dobrej cenie to poproszę o info na priv