Piwko piwo piweczko...
#221 OFFLINE
Napisano 11 luty 2015 - 21:06
- godski lubi to
#222 OFFLINE
Napisano 11 luty 2015 - 22:54
A może zimny LECH.,
Pamietam tą głośną aferę. Tutaj pogrzeb Lecha a naprzeciwko reklama Zimny Lech. I musieli zdjąć. Nieporozumienie. Przecież wisiała wcześniej.
#223 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 00:12
Ze względu wypłukania się finansowego kupiłem na dzisiejszy wieczór Zamkowe Export... masakra capi jak nie wiem co... Już więcej nie kupuję piw w zielonych butelkach. Zwykłe zamkowe w brązowej butelce całkiem mi smakuje, a ta wersja Export jest okropna.
#224 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 00:22
Ciekawe. Czeskie czy słowackie piwa w zielonych butelkach są niezłe.
Ja tam od kilku tygodni męczę Trybunała Trójsłodowego z Piotrkowa. Cena poniżej 3 zł, pianka jest i smak też. Prawie się uzależniłem
#225 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 08:46
Ciekawe. Czeskie czy słowackie piwa w zielonych butelkach są niezłe.
Ja tam od kilku tygodni męczę Trybunała Trójsłodowego z Piotrkowa. Cena poniżej 3 zł, pianka jest i smak też. Prawie się uzależniłem
Faktycznie dobry, piłem jakiś czas temu z przyjemnością.
#226 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 09:03
To ja coś innego dla odmiany Czar wspomnień wczorajszego wieczoru
Ewentualnie Hokus Pokus z Pinty.
#227 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 09:11
#228 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 09:20
Nie to zdjęcie
Jak Hokus Pokus to muszą być i czary ))
- Dagon, Kamil Z. i Zwierzu lubią to
#229 OFFLINE
Napisano 12 luty 2015 - 10:12
#230 OFFLINE
Napisano 17 luty 2015 - 20:59
Dzisiejszy tani kwartecik do oceny (między 3 a 3,50 zł).
Zaczynam od Zdrojowego .
P2172179.JPG 71,19 KB 4 Ilość pobrań
P2172180.JPG 76,26 KB 5 Ilość pobrań
P2172181.JPG 70,8 KB 5 Ilość pobrań
P2172182.JPG 58,94 KB 5 Ilość pobrań
Pierwsze poszło Połczyńskie Zdrojowe. Porównuję do Trybunała.
- pianka słabsza i szybciej opada
- bardziej rozwodnione
- nie capi gorzałą tak jak koncernowe
- smak chmielu jest
- fajnie wystylizowana etykieta.
Reasumując, nic specjalnego ale lepsze od TyskoLechoWarek....
Złote Lwy na tapecie... .
- jaśniejsze od poprzednika
- pianka podobna
- wodniste
- słaba goryczka ale nie jest słodkie. Słodkich nie lubię. Chyba , że kobiety
- ale smak i zapach koncerniaka. Odpada.
Teraz Połczyńskie chmielowe.
- pianka podobna do powyższych ale szybko opada
- kolor ciemniejszy od Lwów
- smak lepszy od Lwów, ale pozycja numer 1 niezagrożona
I na koniec Raciborskie... .
- brak praktycznie piany
- metaliczny posmak - patrz test gwoździa w postach niżej
- jasny kolor
- za słodkie dla mnie
- najgorsze w porównaniu. Moze mniej śmierdzi niż Lew ale i tak gorsze.
Dla lepszego porównania piję z dwóch szklanek na zmianę...
A może by tak jerkbaitowy ranking piw.
Powiedzmy piwa do 5 zł i powyzej.
I kilka kategorii ocenianych od 1 do 5.
Na przykład - gęstość pianki, szybkość jej opadania, zapach, wodnistość, smak.
Użytkownik godski edytował ten post 17 luty 2015 - 22:42
#231 OFFLINE
Napisano 17 luty 2015 - 21:06
autocenzura
Użytkownik cristovo edytował ten post 05 marzec 2015 - 14:44
#232 OFFLINE
Napisano 17 luty 2015 - 21:22
Na zdrówko!
#233 OFFLINE
Napisano 17 luty 2015 - 21:58
Żywe to trochę wiecej $$$.
Porównuję tanie piwska.
Jak wyczuć żelazo w piwie? Smakoszem nie jestem. Uaktualniam to moje porównanie .
#234 OFFLINE
Napisano 17 luty 2015 - 22:02
"Żywe" kiedyś trafiłem w Lidlu za 1,99, ale szybciutko mi sie zapasy skończyły
#235 OFFLINE
Napisano 17 luty 2015 - 22:40
Faktycznie, dobry test. szkoda, że wczesniejszych nie sprawdziłem. Zapach gwoździ jest. Odpada.
Przy okazji uaktualniłem moje porównanie. Za pewien czas następne.
#236 OFFLINE
Napisano 18 luty 2015 - 10:40
Panowie jeśli ktoś ma ochotę polecam spróbować Złotą Kaczkę z browaru Bazyliszek. Golden Ale, mocno chmielone ale super pijalne Z tego co wiem nie butelkują, więc pozostaje szukać w lokalach-ja spożywałem w PiwPaw.
#237 OFFLINE
Napisano 18 luty 2015 - 11:57
Ja ostatnio jadąc na narty droga 28 przez Grybów – w końcu postanowiłem (bo już co najmniej kilkanaście razy to planowałem)się zatrzymać w tamtejszym browarze ( kiedyś browar Grybów, teraz Pilsweiser czy Pilsweizer). Mieści się dokładnie w pierwszej wiosce za Grybowem - Siołkowa - w stronę na Nowy Sącz. Szyld nad lekko sypiącym się budynkiem dumnie głosi „ Sklep Firmowy” – nie zapowiadał niczego dobrego.
Po wejściu do środka – hmm…. początki sklepu w Wilkowyjach - to był naprawdę luksusowy sklep. W środku dwóch „miejscowych drwali ” już lekko zmęczonych siedziało przy stole nakrytym ceratą . Pani za ladą też tam pracuje chyba od zawsze …
Rzut oka na półki i … wszystko wróciło do normy a mi humor diametralnie się poprawił. W sumie 11 różnych etykietek … zapowiadało całkiem przyjemny wieczór.
Kupiłem dla siebie 4 sztuki – jak to Pani sprzedawczyni powiedziała –najbardziej klasyczne z browaru Grybów. Dla mojej 2 połówki kupiłem2 sztuki Aloesowe i z Trzciny Cukrowej.
Ponieważ pytałem o niepasteryzowane – a aktualnie Pani nie miała w ofercie butelkowego – zaproponowała lane, które miała podpięty do pipy. / Niepasteryzowane, niefiltrowane, „dziś rano świeżo nalewane z tanka czy tam kadzi”/
No i Panowie to było to. Nie pamiętam kiedy ostatni raz piłem coś tak dobrego – a lubię bardzo piwa niepasteryzowane. Kto tam będzie – koniecznie musi spróbować. Szczególnie fani piw niepasteryzowanych i delikatnych w smaku.
Wczoraj przeprowadziłem konsumpcje Pilsweizer Premium i Grybów – i tez całkiem przyjemne w smaku. Lekkie, orzeźwiające. Na lato – myślę że będzie to moje ulubione piwo.
2 Połówka z aloesowego też bardzo zadowolona, a tym z czciny cukrowej wręcz zachwycona. Teraz pozostaje mi tylko albo często odwiedzać okolice Grybowa, albo znaleźć miejsce gdzie w ofercie maja Pilsweizer Tankowe – bo to może być dla mnie strzał w 10 – sądząc po tym co mówiła o nim Pani sprzedawczyni i czytając opis na stronie.
Jedyny problem –to to że trzeba mieć swoje butelki – bo Pani takowych nie posiada i leje do czego się chce. U mnie była to butelka po wodzie mineralnej 1,5l, kolejny klient/turysta napełniał termos.
Jedyny słowem gdyby ktoś był w okolicy – to naprawdę polecam. Zaledwie kilkanaście km od Krynicy, tak wiec w drodze na narty czy w Bieszczady można zaglądać i zakupić. Sklep czynny 7 di w tygodniu od 9 do 20 /poniedziałek 10-19/.
Wyroby i klimat w jakim sa sprzedawane naprawdę godne polecenia! Jak z opowieści strszych kolegów o barach piwnych .
Piwa z browaru można też kupić w sklepach typu „Piwa regionalne” i niektórych lepiej zaopatrzonych sieciach handlowych.
A i żeby nie było to przez Grybów przepływa rzeka Biała – podobno kiedyś obfitująca w pstrągi i klenie, nie daleko płynie Ropa, Poprad ……
http://www.pilsweiser.com/oferta/
klimat sklepu: http://www.krajoznaw...fabryczny-31270
#238 OFFLINE
Napisano 18 luty 2015 - 12:07
Tylko gdzie to można kupić. Szukajcie .....
#239 OFFLINE
Napisano 18 luty 2015 - 12:53
godski .... a czego nie możesz kupić?
Grybów w Twojej okolicy to maja w W-wie Club Mate, ul. Bohaterów Września 9
Do tego czasem w Almie mozna trafić i sklepach z piwami regionalnymi. Może mają w Jankach w Piotrze i Pawle?
W sklepie Delisfera na Pl. Wilsona maja tez sporo ciekawych browarów- w tym kilak gatunków litewskich lanych z kega - mój ulubiony to Baćkoriu - pycha
http://www.regionaln...a-z-beczki.html
Nie wiem czy tez nie widiząłem tu Grybowa : http://piwa-regional...pl/c/Ogolna/161
#240 OFFLINE
Napisano 18 luty 2015 - 13:07
Piwa z Grybowa można dostać w Carfourach i leclercach. A w Waw to w tej chwili chyba na każdej dzielnicy( oprócz ochoty ) jest sklep specjalistyczny z piwem. Im bliżej centrum tym drożej Najtaniej chyba w e leclercu na bielanach, gdzie jest dział z piwem rzemieślniczym, przykładowe ceny z ostatnich zakupów :
Zestaw 4x triple blond + bardzo fajne szkło 17zł
Pinta :
Oto mata ipa - 5,99
Imperium Atakuje 6,99
Pierwsza pomoc - 4 zł
AleBrowar :
Black Hope 5,19
Hop Sasa 7,19
Użytkownik dekosz edytował ten post 18 luty 2015 - 13:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych