Rzecz w tym, że drobnica jest na płyciakach, bo dosyc czesto rozganiam towarzystwo woblerem ;-) Bolków zaś tam nie widać. Z dna również próbowałem, ale niestety bezskutecznie...
Rzeka Bug
#3721 OFFLINE
Napisano 27 maj 2015 - 17:52
#3722 OFFLINE
Napisano 28 maj 2015 - 23:34
Rzeczywiście, jakoś w ogóle się te bolenie nie pokazują, ale przy wytrwałym obławianiu klasycznych miejscówek idzie coś wydłubać. Trzeba jednak kawał wody obskoczyć. Dzisiaj 10h na wodzie, 3 brania, 2 wyjęte bolki. Jeden skubaniec rozgiął kotwicę przy braniu. Zaliczyłem za to spotkanie z jakimś konkrtetnym wąsatym królem rewiru. Sponiewierał mnie okrutnie :-) Nawet nie zdażyłem zamarzyć o tym że mam mega na kiju bolenia, bo jegomość od razu odpalił torpedę w dół z nurtem pokazując dobitnie, że boleniowym sprzętem to ja go mogę co najwyżej połaskotać. Mój RedArc jeszcze nie przeszedł takiego testu, myślałem że mu się hamulec spali :-) Długo to jednak nie trwało, jak zacząłęm podnosić kotwicę żeby go gonić strzeliła plecionka. Jak ktoś złowi drania z kolczykiem z RH85 uzbrojonym w jedną kotwicę, to proszę o zwrot przynęty :-)
Użytkownik Traq edytował ten post 28 maj 2015 - 23:35
- mazur.t, spinnerman i kotwica88 lubią to
#3723 OFFLINE
Napisano 29 maj 2015 - 00:07
Traq na jakim odcinku lowisz ?
#3724 OFFLINE
Napisano 29 maj 2015 - 08:36
Traq na jakim odcinku lowisz ?
Ogólnie dolnym. Najczęściej Brańszczyk - Szumin, ale ogólnie to od bywam wszędzie od Nura do Kamieńczyka.
#3725 OFFLINE
Napisano 30 maj 2015 - 11:19
Na dzikim wschodzie gorączka sumowa... "Wędkarzy" dopada coś w rodzaju amoku gdzie jeden przez drugiego prześcigają się w połowie suma. Na dzień dzisiejszy na moim odcinku Bugu jeden z pseudo wędkarzy ze swojej wspaniałej łodzi złowił suma 38 -40 kg - ryba skłusowana.
#3726 OFFLINE
Napisano 30 maj 2015 - 19:21
Ja dzisiaj miałem sporo czasu aby poobserwować wodę i aktywność Bolenia...Najpierw rano Bolenia praktycznie nie widać może dwa anemiczne ataki przez 3,5h, jeden 50- tak wylądował na brzegu... A wieczorem się zaczęło niestety tylko pod względem ataków nie wyholowanych ryb. Ataki bardzo mocne i widowiskowe praktycznie co chwilę ukleje strzelały na 2m. Kilka delfinów sporych ryb... Sporo ataków pod samymi nogami... niestety przynęty podawane jak się tylko dało omijały szerokim łukiem. Wróciłem do domu z rozstrojem nerwowym ale zadowolony bo tej ryby jeszcze całkiem sporo jest na moim odcinku
Pozdrawiam Qcyk!!
#3727 OFFLINE
Napisano 31 maj 2015 - 08:26
Witam
Pozwolę sobie otworzyć sezon sandaczowy taką oto mamuśką ,miarka pokazała 72cm
Branie przy samym brzegu na shadrapa 7cm kilka minut po północy.
Załączone pliki
- beton007, Przemek, maicke82 i 9 innych osób lubią to
#3728 OFFLINE
Napisano 31 maj 2015 - 09:21
No i nareszcie pierwsze kontakty i widoczna aktywność ryb. Wczoraj 3h między Sutnem a Wajkowem i zaliczone 2 brania, podejrzewam spore okonie lub sandacza ale nie dało się zaciąć . Dało się zaciąć na 3" gumę z główką 15g ......... leszcza tyle że za płetwę grzbietową . Myślałem że jakiś duży szczupak bo hol był emocjonujący a wyszło na to że leszczu miał na optykę ok. 60cm. Jak to się stało że błona na płetwie nie pękła . Pod brzegiem intensywnie żerował boleń ale żaden "smok" bo podpłynął za gumą pod nogi 40-50cm. Jak wracałem do domu to przejechałem przez Wajków, Sutno do Niemirowa popytać wędkarzy jak wyniki, generalnie narzekali. Krąpie, płoteczki i nic więcej. W sobotę rano ktoś ponoś miał 2 klenie na groch takie po ok. 2kg.
#3729 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2015 - 12:38
niedziela 4 h machania we trzech na starorzeczu - 1 szczur ok 37 cm ... okoń zero, woda w górę i kolejny raz tarły się leszcze
wcześniej info z piątku - bez rewelacji, z brzegu - 0, z pływadełek kilka okoni i 1 wymiarowy szczupak 53 cm ...
ogólnie maj godny zapomnienia ...
#3730 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2015 - 13:03
Bo to był deszc.... leszczowy maj
#3731 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2015 - 13:27
dobrze że kiełbasa z ogniska zawsze spełnia standardy ;-)
ale Andrju twoje zdjęcie przewodnika stada bezcenne ;-)
#3732 OFFLINE
#3733 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2015 - 06:44
Bo to był deszc.... leszczowy maj
Deszczowy był napewno.
#3734 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2015 - 08:33
#3735 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2015 - 12:10
Panowie,
planuję jutro mały spływ Bugiem w dół rzeki. Będę się kręcił w okolicach: Ślubów - Młynarze - Dręszew.
Żyje tam coś? Jaka specyfika łowiska? Woda bardzo wysoka?
Będę wdzięczny za jakieś pomocne informacje....cel: raczej Boleń....
Użytkownik malcz edytował ten post 03 czerwiec 2015 - 12:10
#3736 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2015 - 13:03
#3737 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2015 - 13:12
Zgadza się grasują niemiłosiernie... u mnie szczególnie między 17 a 21. Rano nie widać ich obecności na wodzie.
#3738 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2015 - 13:38
Koledzy to kokretnie duża woda na Bugu, okolice Broku mnie interesują.
#3739 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2015 - 15:11
Panowie,
planuję jutro mały spływ Bugiem w dół rzeki. Będę się kręcił w okolicach: Ślubów - Młynarze - Dręszew.
Woda ostatnio przybrała ok.50-60cm ale do wysokiej jeszcze daleko
Jak dla mnie idealny stan można śmiało pływać na spalinie bez orania dna śrubą
Rapki w okolicach Dręszewa siedzą na głębokich przykosach dostępnych tylko z łodzi
Od niedzieli widać że woda żyje.Ruszyły się też meszki i komary
#3740 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2015 - 20:47
Panowie,
Czuje się nie jako wywołany do tablicy...Ślubów to najpłytsze miejsce w okolicy, możne spróbuj niżej....Jackowo i w dól ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych