Witam Panowie, Weekend spędziłem nad Bugiem odcinek Granne - Burzyski cały wieczór i nocka 0 brania głównie nastawiałem się na suma, w ubiegły weekend wytachałem pięknego 85cm wąsacza oczywiście wrócił do wody
185 cm ??? Piękna ryba
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 sierpień 2015 - 15:12
Witam Panowie, Weekend spędziłem nad Bugiem odcinek Granne - Burzyski cały wieczór i nocka 0 brania głównie nastawiałem się na suma, w ubiegły weekend wytachałem pięknego 85cm wąsacza oczywiście wrócił do wody
185 cm ??? Piękna ryba
Napisano 18 sierpień 2015 - 11:40
W weekend wybrałem się z doskoku nad Bug miałem spędzić więcej czasu ale niestety nie było mi dane... W sumie :
1 Szczupły ok 60cm bo nie mierzyłem (foty nie ma bo jakoś nie pomyślałem żeby zrobić )
2. Świnka ok 55cm bo też nie mierzyłem dokładnie (pierwsza z tego gatunku jaką złowiłem)
3. Bolo z forumowym minimum na bank (piękne branie z powierzchni w warkoczu)
Poza tym jeszcze 2 brania Boleniowe nie trafione.
świnka.jpg 126,2 KB 26 Ilość pobrań
Troszkę oblepiony ale nie chciałem tracić czasu na prysznic
bol1.jpg 75,87 KB 17 Ilość pobrań
I do domu... bol2.jpg 95,49 KB 16 Ilość pobrań
Pozdrawiam Qcyk!!
Napisano 18 sierpień 2015 - 12:32
Świnka 55cm? to już świnia!
Napisano 18 sierpień 2015 - 12:39
Tyle jej daję...ale pewności nie mam... Pierwszy raz złowiłem takowe ustrojstwo i przyznam że tak paskudnego otworu gębowego nie widziałem
Napisano 18 sierpień 2015 - 12:47
Super świnia.
Znajomi przyławiają je czasem na zestaw skrócony.
Napisano 18 sierpień 2015 - 12:52
Fajna rybka do łowienia...tak mi się wydaje. Byłem zdziwiony jak zobaczyłem te świece w jej wykonaniu...
Napisano 18 sierpień 2015 - 21:29
Cześć,
poratujecie namiarami na miejscówki w okolicach Włodawy. Spędzam kilka dni nad Jeziorem Białym, a to rzut beretem do Bugu. Aż żal byłoby nie skorzystać z okazji. Chętnie poganiałbym za boleniem, kleniem.. w każdym razie spin lub mucha )
z góry dzięki
pzdr
Marcin
Napisano 18 sierpień 2015 - 22:02
Brawo qcyk ! Wszędzie pusto a ty nawet żywca trafiłeś gratulacjeW weekend wybrałem się z doskoku nad Bug miałem spędzić więcej czasu ale niestety nie było mi dane... W sumie :
1 Szczupły ok 60cm bo nie mierzyłem (foty nie ma bo jakoś nie pomyślałem żeby zrobić )
2. Świnka ok 55cm bo też nie mierzyłem dokładnie (pierwsza z tego gatunku jaką złowiłem)
3. Bolo z forumowym minimum na bank (piękne branie z powierzchni w warkoczu)
Poza tym jeszcze 2 brania Boleniowe nie trafione.
świnka.jpg
Troszkę oblepiony ale nie chciałem tracić czasu na prysznic
bol1.jpg
I do domu...bol2.jpg
Pozdrawiam Qcyk!!
Napisano 19 sierpień 2015 - 08:01
Moim zdaniem wziąć bużańską świnkę 55cm na żywca to barbarzyństwo, zwłaszcza, że sumy są znacznie bardziej pospolite.
Napisano 19 sierpień 2015 - 09:03
Moim wziąć jakąkolwiek rybę na żywca to słaba akcja...
Napisano 19 sierpień 2015 - 09:50
Napisano 19 sierpień 2015 - 11:50
Aaa to luz. Bo jak na forum poświęconym sumom pokaże ładnego klenia, czy medalowego jazia, to zawsze ta sama śpiewka o żywcu
Napisano 19 sierpień 2015 - 12:47
Skoro żywiec w sensie trzoda to luzik
Napisano 19 sierpień 2015 - 14:13
Miałem okazję wędkować kilka razy na Bugu w okolicach Gnojna - piękna rzeka, piękna przyroda i piękne ryby. Z przyjemnością wróćę tam jesienią tego roku.
Napisano 19 sierpień 2015 - 17:28
Jesień zazwyczaj wynagradza wszystko
Napisano 19 sierpień 2015 - 21:07
Cześć,
poratujecie namiarami na miejscówki w okolicach Włodawy. Spędzam kilka dni nad Jeziorem Białym, a to rzut beretem do Bugu. Aż żal byłoby nie skorzystać z okazji. Chętnie poganiałbym za boleniem, kleniem.. w każdym razie spin lub mucha )
Wygooglaj "bagna u Mańka", rejon Stulna, piękna rzeka.
Napisano 19 sierpień 2015 - 21:53
Potwierdzam a i u Manka mozna polowic ale raczej nie przy tym stanie wody ,wczesna wiosna i pozna jesien jak zielsko opadnie to i owszem .
Bug tam piekny nie wiem jaki stan wody na dzien dzisijeszy ale tak jak prawi sacha -dzwon do Manka jak cos to tel na pw podam
Napisano 23 sierpień 2015 - 21:52
Panowie,
dzięki za namiary. Co prawda "u Mańka" nie byłem, lecz niedaleko. Zwiedziłem kilka miejscówek Włodawa-Sobibór- Zbereże i potwierdzam, że im bardziej na południe tym piękniej. Rzeka jest urokliwa, cicho, spokojnie i bezpiecznie, bo pogranicznicy czuwają
Ludzie przyjaźnie nastawieni, wędkarze rozmowni, zawsze coś ciekawego można się dowiedzieć, natomiast wszyscy narzekali na bardzo niski stan wody oraz słabe wyniki w tym roku, oprócz wiosny kiedy rzeka darzyła kleniami.
Ja chciałem złowić bolenia, ale na chciejstwie się skończyło, bo cwaniaki praktycznie w trawach na drugim brzegu żerowały. Jak się przerzuciłem na lżejszy zestaw to skończyło się obcinką obrotówki przez szczupaka i kilkoma wyjętymi okonkami. Mimo to jestem zadowolony, odpocząłem i jestem pod wrażeniem rzeki, jej naturalnego piękna.
Napisano 23 sierpień 2015 - 22:12
Bylem 2 tygodnie w ok. Mielnika. Brak wody w rzece piaszczyste łachy wszędzie, ludzie chodzą na spacery środkiem rzeki, kajaki wpadają na mielizny a zanurzenia ile mają 15cm? Rozmawiałem z wędkarzami z okolicy ale nie nad wodą, spotykałem ich w sklepie czy restauracji. Nie chodzą na ryby bo nie ma po co, ryby się gdzieś wyniosły. Wędkarz który bywał 2-3x w tygodniu poddał się w lipcu, gość łowił zawsze leszcze i karpie a w tym roku nic zupełnie nawet nie ma krąpia i uklejki. Widać jedynie ataki boleni a o złowionych pisałem w tym wątku (no nie, nie ja byłem łowcą).
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych