W weekend będę w pobliżu : ) Nie wiem tylko, ile czasu uda się przeznaczyć na rybki. Musze mamę zawieźć na grzyby i pomóc na cmentarzu. Namawiają mnie też na zawody 17 października.
Daj znać później znać jak wyniki i kto wygrał.
Pozdrawiam
No i po zawodach wyniki raczej słabe bo i pogoda do du....y. Chociarz nie mogę narzekać na dzisiejszy dzień. Deszcz pozwolił mi połowić od 7 do 9:30 w tym czasie udało się skusić kilka rybek co wystarczyło do wygranej.
Zaczęło się słabo bo zawody miały być na żywej rybie ale okazało się że za mało sędziów... na początku się zeźliłem ale później doszedłem do wniosku że to nawet lepiej bo jak coś się trafi to puszcze na oczach wszystkich i zaczną się pytania Szczerze to nie liczyłem na szał w taką pogodę z 2,5h jakie łowiłem 2 h lało. No ale do rzeczy :
Zaczynam w drugim rzucie szczupakiem 53cm który też na swój wzrost jest jakiś taki tęgi.... przenoszę się w inne miejsce bo tutaj za płytko... przechodzimy z kumplem wyżej...kilka rzutów i siedzi piękna ryba ale po kilku sekundach spada zostawiając wirrr po soczystym k.....wa obławiam dalej i po chwili siedzi!!! delikatnie powyżej minimum forumowego ale fajny gruby no i branie też fajne bo po zacięciu cały wyskakuje nad wodę, fotki i do wody.Narobił troszkę zamieszania więc robię sobie 20min przerwę i spacer przy okazji.
Po 20 min wracam na miejsce i zaczynam obławiać dosyć duży dól więc jest dobrze:) Po kilkunastu rzutach melduje się Bolo poniżej forumowego minimum, ale narobił jazgotu więc znowu przerwa....
Po jakimś czasie wracam ponownie. Powoli odczuwam jak kurtka i polar zaczynają poddawać się coraz silniejszemu deszczowi. Po kilku rzutach siedzi czuję że jest ładna ryba muruje aż miło. Kilka metrów od brzegu funduje piękny odjazd na kilkanaście metrów mimo, że hamulec dosyć mocno ustawiony. Po jakichś 2 min widzę go...ładna gruba Rapa 7 ze sporym plusem ale wisi na jednej kotwie... Udaje się go wyślizgać na brzeg bo podbierak muchowy to żart Szybkie foty i do wody. Odpływa w super formie jak i pozostałe rybki. Wiem, że teraz mogę iść na ciepłą herbatę i bigoss
Kończę z wynikiem : 1 szczupak i 3 fajne bolki. Poniżej fotki 2, które załapały się na forumowe minimum...
Pozdr!!