Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Bug

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7487 odpowiedzi w tym temacie

#5481 OFFLINE   beton007

beton007

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 471 postów
  • LokalizacjaBielsk
  • Imię:Andrzej

Napisano 18 maj 2017 - 21:42

Witam Byłem na tych zawodach i czytam was koledzy o kiju że zjada was zazdrość ze nowe koło organizuje zawody i to na granicznym Bugiem .To ich pierwsze zawody ale nie oto chodzi żeby nałowić ryb.Ryb na RZECE BUG jest bardzo dużo tylko czasami natura płata figle szczególnie tej wiosny.Woda podnosiła się i opadała i są  temu takie a nie inne efekty.Koledzy z naszego regionu bardzo zły przykład dajecie w opisach chyba  zazdrości.Zadam pytanie kolegą z okręgu mazowieckiego po co przyjeżdżają nad Buk szczególnie okolice Gnojna jak nie ryb.Ogniska palić i grilować?Zawody to spotkania wędkarzy i poznanie nowych kolegów o kiju.Kolega  nie będę pisał który wywodzi się z Białej Podlaski uczył się łowić a teraz pisze bzdury.Pozdrawiam kolegów i spotkań częstszych na piękna rzeką Bug.

Kolego tu nie chodzi o ilość zlowionych ryb, bo wiadomo jak to z nimi jest ale o etyke ! Na martwej rybie zawody powinne byc ganione i tyle !!!! Dzięki Bogu nie braly !
  • czocho, spinnerman i NOMAK BBI lubią to

#5482 OFFLINE   Norbert 78

Norbert 78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 507 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 18 maj 2017 - 21:50

Dokładnie. Nikt nikomu nie zazdrości bo i nie ma czego zazdrościć. Róbcie sobie zawody nawet co tydzień, tylko róbcie to na żywej rybie bo się da, trzeba tylko chcieć. Przy okazji, może zrobimy jakieś weekendowe spotkanie JB na przykład w lipcu nad granicznym Bugiem? ;)
  • Koincydencja, Michał. i ASAPfishing lubią to

#5483 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 18 maj 2017 - 21:58

Poczucie dumy ze wzięło się udział w tym świniobiciu, a do tego chwalenie się tym na jerkbaicie jest ładnie mówiąc nietaktem...ale każdy ma własne granice obciachu i przyzwoitości ;-)

#5484 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 18 maj 2017 - 22:25

Kolego woblerek48 popraw to "Buk" proszę bo nie zasnę :) Co do zawodów się nie wypowiem... bo chyba komentarz jest zbędny...

• Godzio, spinnerman i Mr.Happy lubią to

#5485 OFFLINE   buszmen

buszmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów

Napisano 18 maj 2017 - 22:38

Oj tam czepiasz się woblerka48 - pisał poprawnie kilka razy ;) , a raz każdemu sie moze zdarzyć- pomylić  -  a edytować juz nie da rady .

Skończmy  ten temat zawodów .Wszystko zostało powiedziane , jedzmy w weekend na rybki odstresujmy czaszki   ,pogoda ma być  przednia .

Użytkownik robisum1 edytował ten post 18 maj 2017 - 22:39

• woblerek48 lubi to

#5486 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 615 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 19 maj 2017 - 06:16

Dokładnie. Nikt nikomu nie zazdrości bo i nie ma czego zazdrościć. Róbcie sobie zawody nawet co tydzień, tylko róbcie to na żywej rybie bo się da, trzeba tylko chcieć. Przy okazji, może zrobimy jakieś weekendowe spotkanie JB na przykład w lipcu nad granicznym Bugiem? ;)

w jakich okolicach ?

#5487 ONLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5862 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 19 maj 2017 - 07:12

Oj tam czepiasz się woblerka48 - pisał poprawnie kilka razy ;) , a raz każdemu sie moze zdarzyć- pomylić - a edytować juz nie da rady .
Skończmy ten temat zawodów .Wszystko zostało powiedziane , jedzmy w weekend na rybki odstresujmy czaszki ,pogoda ma być przednia .

Wczoraj sobie pogadałem nad Bugiem z miejscowym że ponoć kłusoli złapali jak leszcze na tarle ciągali. Ponoć 2 lata w zawiasach dostali, wyrok był bardzo szybki. Może w końcu dotrze że rzeka nie jest ich własnością i że nie można robić co się chce. Obok niego w trawach ładnie się krąpie tarły i nie widziałem żeby facet leciał i im przeszkadzał.

Użytkownik wujek edytował ten post 19 maj 2017 - 07:13

• Qcyk lubi to

#5488 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 19 maj 2017 - 07:14

Natura spłatała figla bo zobaczyła stado kormoranów na dwóch łapach, 

Kormorany jak wszystkie ptaki posiadają łapy dwie. 

• minkof lubi to

#5489 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 maj 2017 - 07:22

Woblerek48, ryby na Bugu uczyłem się łowić ponad 30 lat temu, od 87 r jestem w PZW i wiem jaki był wtedy rybostan; ba jeszcze 10 lat temu, a co się dzieje obecnie. Znam tez tamtejsze środowisko i mentalność "wędkarzy ", więc nie pitol tu o jakiejś zazdrości i nieprzebranych stadach ryb na Bugu ( w szczególności tym granicznym ) bo to śmieszne i niedorzeczne. Po sandaczach i szczupakach wschodnie ludki zabrały się za wyżeranie boleni i kleni . Nigdy nie widziałem aby tam ktokolwiek darował życie jakiejkolwiek rybie. Wszystko jak leci dostaje w łeb. Jeżdżę tam co rok, bo mam tam rodzinę i widzę co się dzieje.W przeciwnym razie szkoda było by czasu i benzyny. A pozostali ? Jeżdżą tam pewnie dla ciszy i widoków...

Użytkownik spinnerman edytował ten post 19 maj 2017 - 07:23

#5490 OFFLINE   Norbert 78

Norbert 78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 507 postów

Napisano 19 maj 2017 - 08:15

w jakich okolicach ?

W Gnojnie. Na przeciwko cmentarza w Niemirowie, dojazd jest bardzo dobry, miejsca na obozowisko sporo, cienia też nie zabraknie. Przy samym obozowisku jest fajna rynna, sto metrów dalej ciekawe starorzecze. Można przyjechać przyczepą kempingową, wszelkie łodzie i pontony jak najbardziej da się zwodować . W lipcu można łowić wszystkie drapieżniki, stąd ten termin.
  • olo86 i Michał. lubią to

#5491 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 615 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 19 maj 2017 - 08:31

W Gnojnie. Na przeciwko cmentarza w Niemirowie, dojazd jest bardzo dobry, miejsca na obozowisko sporo, cienia też nie zabraknie. Przy samym obozowisku jest fajna rynna, sto metrów dalej ciekawe starorzecze. Można przyjechać przyczepą kempingową, wszelkie łodzie i pontony jak najbardziej da się zwodować . W lipcu można łowić wszystkie drapieżniki, stąd ten termin.

ja myślałem o czymś bardziej granicznym i dzikim. Okolice Włodawy itp.

Swoją drogą. W moich rodzinnych okolicach organizowane są Europejskich Dni Dobrosasiedztwa.
Tu jest info z roku 2016. http://www.dziennikw...1000185045.html

W tym roku ma to się odbyć w dniach 11-15.08.2017. Nie ma jeszcze żadnych szczegółów ale będzie podobnie jak w latach ubiegłych. Most pontonowy i możliwość przejścia na Ukrainę. Polecam turystycznie. Bug w tych rejonach to PZW Chełm.

Miejsce: https://www.google.p...m/data=!3m1!1e3

Użytkownik RulleZ edytował ten post 19 maj 2017 - 08:32

#5492 ONLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6313 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 19 maj 2017 - 09:07

Tylko tam trzeba rezerwować miejscówkę z tygodniowym wyprzedzeniem  :P

Całe lato rośnie tam las gruntówek, gęsty las  :lol:

Na granicznym Bugu nie wolno nocować nad brzegiem rzeki

Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 19 maj 2017 - 09:07

#5493 ONLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6313 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 19 maj 2017 - 09:15

Ale wiocha! Mam sporo przyjaciół po tej stronie Wisły, jednak ściana wschodnia to jeszcze nie to, w porównaniu z Zachodem Polski. Ale dzięki takim ludziom jak Bartuś z Siedlec, widzę zielone światełko. Świadomość wędkarska powoli wkracza w te rejony. Bez obrazy dla  normalnych wędkarzy z tych okolic.Tych, co znam, bardzo lubię i szanuję.

Oj Piotruś, pojechałeś tym Zachodem  :D

Za komplement dziękuję, ale uwierz, że w Polsce Wschodniej "B" jest wielu etycznych i dbających o wodę i rybki wędkarzy.  :) Na nasze szczęście, jest ich coraz więcej i rzadkością jest zachowanie takie, jak opisane powyżej. Mam nadzieję, że Koledzy z nowego Koła posypią głowę popiołem i następnym razem zaopatrzą się w miarki i telefony, które pomogą im wypuścić wszystkie złowione ryby.

#5494 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 19 maj 2017 - 09:18

Komentarz Woblerka48 traktuję w charakterze trollingu.

No bo czego tu zazdrościć. Ościenne koła już zaczęły organizować zawody na żywej rybie.
To, że w Bugu nie ma wielu ryb też jest pewne. Sam wracam bardziej z sentymentu i dla pięknych krajobrazów.
Literowka wygląda na zrobioną specjalnie, bo gdzie na klawiaturze G, a gdzie K.

• spinnerman i Qcyk lubią to

#5495 OFFLINE   Norbert 78

Norbert 78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 507 postów

Napisano 19 maj 2017 - 09:20

Tylko tam trzeba rezerwować miejscówkę z tygodniowym wyprzedzeniem
Całe lato rośnie tam las gruntówek, gęsty las

Na granicznym Bugu nie wolno nocować nad brzegiem rzeki

Coś Ty. W zeszłym lecie biwakowałem tam co weekend, owszem ludzie byli, ale dla nas miejsce zawsze się znalazło. Mogę pojechać wcześniej i zająć miejscówkę Rejony Włodawy są piękne, tylko nie można tam biwakować nad Bugiem, z Gnojna jest rzut beretem na graniczny i można biwakować i palić ognisko

#5496 ONLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6313 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 19 maj 2017 - 09:22

A to dziwne.

Fakt, że nie zaglądam tam latem od dawna, może brać grunciarska znalazła lepsze miejscówki.

#5497 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 19 maj 2017 - 09:44

z Gnojna jest rzut beretem na graniczny i można biwakować i palić ognisko

Pod "Gnojną Górą" co weekend jest dużo wędkarzy, czasami jest kilkanaście aut. Po stronie podlaskiej na burcie jest mniej ludzi co mnie tylko cieszy. A na burcie w Sutnie nawet w weekend potrafi być pusto, czasami 1-2 auta tylko. 

#5498 OFFLINE   Norbert 78

Norbert 78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 507 postów

Napisano 19 maj 2017 - 09:59

Pod "Gnojną Górą" co weekend jest dużo wędkarzy, czasami jest kilkanaście aut. Po stronie podlaskiej na burcie jest mniej ludzi co mnie tylko cieszy. A na burcie w Sutnie nawet w weekend potrafi być pusto, czasami 1-2 auta tylko.

Tam jest patologia, uciekam jak najdalej od takich miejsc. Kilka lat temu, dzięki mojej interwencji policja złapała siatkarza przy ujściu Bindugi

A to dziwne.
Fakt, że nie zaglądam tam latem od dawna, może brać grunciarska znalazła lepsze miejscówki.

Nic nie ujmując braci grunciarskiej, dziwnie tam łowią. Rzucają w miejsca gdzie wody jest maksymalnie po pas, a w rynnie przy brzegu było przy niżówce dwa metry

#5499 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 19 maj 2017 - 10:12

Tam jest patologia, uciekam jak najdalej od takich miejsc. Kilka lat temu, dzięki mojej interwencji policja złapała siatkarza przy ujściu Bindugi 

Raz widziałem (chyba 3-4 lata temu) na starorzeczu w Niemirowie "siatkarzy" ale PSR BP nie odbierał telefonu. W/g kolegi z Niemirowa ktoś z Gnojna czasami próbował ale też już ostatnie lata go nie widziano. W ub. roku na odcinku Niemirów - Wajków widziałem dużo ataków bolenia, wq.....jące dla łowców boleni że na płytkim pod drugim brzegiem  :P . Mnie nie rusza ale furkoczące brzany czy polujące sumy już mnie wnerwiają  :rolleyes:

#5500 OFFLINE   Norbert 78

Norbert 78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 507 postów

Napisano 19 maj 2017 - 10:21

Raz widziałem (chyba 3-4 lata temu) na starorzeczu w Niemirowie "siatkarzy" ale PSR BP nie odbierał telefonu. W/g kolegi z Niemirowa ktoś z Gnojna czasami próbował ale też już ostatnie lata go nie widziano. W ub. roku na odcinku Niemirów - Wajków widziałem dużo ataków bolenia, wq.....jące dla łowców boleni że na płytkim pod drugim brzegiem . Mnie nie rusza ale furkoczące brzany czy polujące sumy już mnie wnerwiają :rolleyes: .

Dlatego teraz dzwonię na policję lub SG, oni zawsze się pojawią

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych