Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Bug

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7487 odpowiedzi w tym temacie

#5681 OFFLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 06 lipiec 2017 - 20:39

Skończmy narzekać sprzątajmy lowisko nawet jeśli nie są to śmieci nasze rąk nam nie pourywa jeżeli czasami przywieziemy reklamowkę śmieci do domu zresztą tak nakazuje nam regulamin ...a ham hamem na wieki wieków ..... niestety niektórych niezmienimy ale zmiany zacznijmy od siebie ...dla przykładu przytoczę pewna sytuacje stoję rozmawiam z jakim jegomosciem i poruszyłem temat ze ludzie strasznie śmiecą ...ten pan zresztą też skrytykował i przyznał mi rację ...padło z jego ust nawet wiele brzydkich słów na tych ludzi ...następnego dnia przyjeżdżam pan właśnie się zwijal jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem stertę śmieci puszki itp ...a on odjechał ........smutne ale prawdziwe ...
  • tibhar lubi to

#5682 OFFLINE   lenny

lenny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1547 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska
  • Imię:Leszek

Napisano 07 lipiec 2017 - 07:39

Chyba jakaś zayebista burza była bo drzew powalonych między Maćkowiczami a Mielnikiem sporo na + to to że teraz Bug lepiej widać ;)

Widać może i lepiej ale za to trudniej dojść :)
Skakanie po zwalonych pniach, taki bieg z przeszkodami z kijem w ręku :)
A burza faktycznie była niezła...

#5683 OFFLINE   Michał.

Michał.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1598 postów
  • LokalizacjaSan Escobar

Napisano 07 lipiec 2017 - 09:49

Lasy o okolicach Bugu są niewiarygodnie zaśmiecone. Śmieci wskazują jednoznacznie na działkowiczów i miejscowych. Nad woda wedkarskich śmieci (szczególnie na "pigalakach") nie brakuje, ale to pryszcz w stosunku do tego co jest w lesie.

nad brzegiem Bugu również widać tysiące opakowań po przyponach, po robakach pudełka i tego typu wędkarskich pozostałościach po naszych przodkach :(
zawsze staram się trochę zabrać ze sobą ale to walka z wiatrakami :( sami narzekamy ale większość nic z tym nie robi i taka jest prawda 

#5684 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 07 lipiec 2017 - 10:09

Za to łusek coraz mniej nad brzegami widać, prócz krąpi dłoniaków  ;) Pozytywne efekty bezrybia... 

Użytkownik maicke82 edytował ten post 07 lipiec 2017 - 10:09

#5685 OFFLINE   knd

knd

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów
  • LokalizacjaBielsk
  • Imię:Kamil

Napisano 07 lipiec 2017 - 11:50

Ja na swoim odcinku w tym roku nie narzekam

Bolenia na powierzchni faktycznie mniej i każdy kogo spotykam nad rzeką na niego się nastawia czy stary czy młody,

ale klenia jest sporo i bolki  często przyławiam mimo że nie widać oznak żerowania, 

Ty Maciek też coś tam przecież łowisz ;) 

#5686 OFFLINE   slawek_deep

slawek_deep

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 74 postów
  • LokalizacjaBug/Narew
  • Imię:Sławek

Napisano 07 lipiec 2017 - 13:00

Za to łusek coraz mniej nad brzegami widać, prócz krąpi dłoniaków  ;) Pozytywne efekty bezrybia... 

Może teraz jak mało ryb to te niedobitki co "wyjechały" z wody, zjadane są razem z łuskami ;) .

• maxtip i maicke82 lubią to

#5687 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 07 lipiec 2017 - 14:49

Może teraz jak mało ryb to te niedobitki co "wyjechały" z wody, zjadane są razem z łuskami ;) .

Łuski to do zupy są najlepsze  :P .

#5688 OFFLINE   Fossegrim

Fossegrim

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 298 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Dominik

Napisano 07 lipiec 2017 - 19:22

Byłem dzisiaj przejazdem - woda spada pewnie będzie tak jak przez ostatnie 2 lata.

Chyba jakaś zayebista burza była bo drzew powalonych między Maćkowiczami a Mielnikiem sporo na + to to że teraz Bug lepiej widać ;)

3 lata , 2014,15 i 16. A drzewa leżały od ronda na 19. Ja jutro wieczorem jadę ale ......... znowu czasu na ryby brak :unsure:

To co kilka lat temu przeszło w okolicach Siemiatycz, w ubiegłym tygodniu przeszło przez Mierzwice. Akurat byłem w Szczecinie, gdy dostałem o sąsiada zdjęcie jego domku z wielką sosną zwaloną na taras. Po powrocie pojechałem sprawdzić czy mam jakieś zniszczenia. U nas szczęśliwie nic się nie stało, ale są miejsca w których po prostu chciało mi się płakać, skala jest nie do opisania. I to na bardzo dużej przestrzeni. Darek, Błażej przeskoczcie na drugą stronę to sami zobaczycie. Fronołów także bardzo mocno ucierpiał...

#5689 OFFLINE   pafek

pafek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 774 postów
  • Lokalizacjapstrągowe strumienie

Napisano 12 lipiec 2017 - 21:02

No i byłem, wypadałoby zdać relację.

Wyjazd w sobotę po południu. Jako pierwsze miejsce obieramy Stare Mierzwice. Na satelicie upatrzyliśmy fajny zakręt z piaszczystą plażą. Wyglądało obiecująco pod kątem bolenia, klenia a i kobiety mogłyby po piasku pochodzić. Na miejscu okazało się, że miejscówka ochoczo odwiedzana przez lokalną "młodzież" Niestety takiego bydła nie widziałem od dobrych kilku lat. Jazdy quadem, popisy, rycie gleby, jazda po wodzie. Paracetamol x2 bo od razu rozbolała mnie głowa. Wypiliśmy kawę i przenieśliśmy się niżej. Tam było w miarę spokojnie, było słychać jeszcze do późna quady, a z okolicznych podwórek alkoholową libację ale dało się w miarę zrelaksować siedząc na wyspie. Dziwne tylko było jeżdżenie do późnej nocy jakiegoś faceta crossem. Podjeżdżał niedaleko, świecił światłem w kierunku obozowiska, potem gasił silnik i tak w kółko. Dopiero jak wyszliśmy z namiotów i poświeciliśmy latarkami to sobie odjechał na dobre.

Niedziela stała pod kątem przemieszczania się po miejscówkach, które zapodali znajomi. Nigdzie rewelacji wędkarsko nie było, ale w końcu udało się znaleźć przepiękne miejsce. Ciche, bez śmieci, z uśmiechniętymi ludźmi przyjaźnie nastawionymi. Warunek - było trzeba do tego miejsca przejść 500m, a auto zostawić we wsi. Czysto, rybki gryzły - głównie klenie.

Być może wrócę jeszcze w to miejsce, namiot pod pachę i rozbicie się na wyspie, bo miejsce jak i rzeka przepiękne.

Załączony plik  _MG_7250.jpg   62,01 KB   27 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG-20170709-WA0003.jpg   46,47 KB   26 Ilość pobrań

#5690 OFFLINE   Skalniak

Skalniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 407 postów
  • Imię:Jacek

Napisano 13 lipiec 2017 - 17:12

Znajomy podesłał.

"... na wątrobę drobiową i wołową ..." to nie na tym forum Kolego.

Poza tym mam bardzo poważne podejrzenia, że ta ryba nie została wypuszczona, co również jest wbrew naszemu regulaminowi.

Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 13 lipiec 2017 - 20:08

#5691 OFFLINE   buszmen

buszmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów

Napisano 13 lipiec 2017 - 18:23

Ryba piekna .

Jesli plywa dalej to brawa i szacuneczek dla łowcy a baty za wkladanie lap pod skrzela w tej pozycji ,a jak zberetowany o czym raczej swiadczy metoda prezentacji do zdjecia to oby wiecej nie złowił żadnej  rybki.

#5692 OFFLINE   wisniowy21

wisniowy21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów
  • LokalizacjaBrańsk
  • Imię:Mateusz

Napisano 13 lipiec 2017 - 20:08

raczej nie pływa :P 

#5693 OFFLINE   Skalniak

Skalniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 407 postów
  • Imię:Jacek

Napisano 13 lipiec 2017 - 20:32

Znajomy podesłał.

"... na wątrobę drobiową i wołową ..." to nie na tym forum Kolego.

Poza tym mam bardzo poważne podejrzenia, że ta ryba nie została wypuszczona, co również jest wbrew naszemu regulaminowi.

Wstawiłem tylko linka.Ani łowca ani dalsze losy ryby nie są mi znane.Urodziłem się i jakiś czas mieszkałem nad Bugiem dokładnie w Bytyniu i ta rzeka jest mi bliska,choć ostatnio rzadko tam bywam to czasem jakieś wieści docierają.

• ASAPfishing lubi to

#5694 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 615 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 13 lipiec 2017 - 21:00

Wstawiłem tylko linka.Ani łowca ani dalsze losy ryby nie są mi znane.Urodziłem się i jakiś czas mieszkałem nad Bugiem dokładnie w Bytyniu i ta rzeka jest mi bliska,choć ostatnio rzadko tam bywam to czasem jakieś wieści docierają.

to z wieści... w okolicach Woli Uhruskiej padły ostatnio dwa sumy, dosłownie, ponoć 44kg i 21kg.

#5695 OFFLINE   pats

pats

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 17 postów
  • Imię:Patrycjusz
  • Nazwisko:Szydło

Napisano 14 lipiec 2017 - 08:35

Być może wrócę jeszcze w to miejsce, namiot pod pachę i rozbicie się na wyspie, bo miejsce jak i rzeka przepiękne.

Miejsce mi znane i zacne. Wyżej faktycznie bywa głośno w sezonie, ale poza sezonem świetne miejsca. Poniżej też jest sporo dobrych miejsc. 

Czy ktoś był w tym tygodniu w okolicach? Jak wygląda w ostatnich dniach sytuacja?

#5696 OFFLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 14 lipiec 2017 - 09:31

Sezon urlopowy ...biwakowiczów bardzo dużo ...a z rybami jak to z rybami różnie bywa 😊

#5697 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 16 lipiec 2017 - 13:20

niby byłem od zeszłej soboty do dzisiaj, ale nad wodą tylko raz(nie licząc wypadu na burdelik w Pokaniewie)

od 4 do 7 rano skubały tylko małe

Załączony plik  18.jpg   36,77 KB   26 Ilość pobrań

#5698 OFFLINE   Tabor

Tabor

OO7

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 936 postów
  • LokalizacjaInnemiejsce
  • Imię:Tetryk
  • Nazwisko:Tetryk

Napisano 16 lipiec 2017 - 15:00

Dziś woda w Bugu jak kakao tylko bolenie rajcują kilka pobić drobnicy w obrotówkę . 

Zaraz wracam na starorzecze Wywłoka .

Użytkownik Tabor edytował ten post 16 lipiec 2017 - 15:01

#5699 ONLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1152 postów
  • LokalizacjaBug i bużyska

Napisano 16 lipiec 2017 - 16:11

Od wielu stron zero zdjęć z rybami, całkowita studnia ?
  • beton007 lubi to

#5700 OFFLINE   beton007

beton007

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 471 postów
  • LokalizacjaBielsk
  • Imię:Andrzej

Napisano 16 lipiec 2017 - 19:28

No cos Ty.. w tym sezonie Bug daje bardzo dobrze.. :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych