Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Bug

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7487 odpowiedzi w tym temacie

#821 OFFLINE   mariuszp

mariuszp

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 26 lipiec 2009 - 18:56

Wczoraj, będąc u teściów wybrałem się na mój odcinek Bugu /okolice Mierzwic/, po raz pierwszy widziałem rzekę od czasu przyduchy, woda jest jeszcze brudna :wacko:, widać już jednak żerowanie ryb, zauważyłem nawet pojedyncze ataki boleni :mellow:, nie wytrzymałem i rozłożyłem wędkę, złowiłem 2 małe szczupaki, w trakcie ok 2h nad rzeką widziałem kilkanaście ataków drapieżników B)

pocieszające jest, że woda odżywa, jednaka na oczyszczenie rzeki chyba będzie trzeba poczekać ok 2 miesięcy, w każdym razie ja przed wrześniem się nad Bug nie wybieram

pzdr
Grzecho

witam
znajomy ma działkę w okolicach Mierzwic, również potwierdza żerowanie ryb:) co prawda wspominał o braniach leszczy ale to i tak pocieszające...

#822 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNadbużańskie tereny.
  • Imię:Marcin

Napisano 26 lipiec 2009 - 20:40

Takie wiadomości nie służą niczego dobrego rz.Bug,a przynajmniej tym rybom które się ostały.Proponuje wstrzemięźliwość przed pisaniem, ile czego zostało w danym rejonie.

#823 OFFLINE   starfish

starfish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 sierpień 2009 - 17:03

Kupiłem dzisiaj w kiosku nasz periodyk wędkarski WW.
Nie kupuję. Ale byłem ciekaw co nasi twardogłowi z Twardej napiszą o klęsce ekologicznej na rzece Bug.
Nic cisza. Nic się nie stało.
Posadki są nie zagrożone. A jak rybacy na ZZ połowią to i premie będą.
To jakiś horror.
Wszędzie zmiany a na Twardej dalej komuchy rządzą.
Widocznie za mało lukratywny interes żeby rządzące partyjki się zainteresowały.
Myślę sobie , że powinniśmy wchodzić w struktury tej naszej organizacyjki. Rozpirzyć ją od środka i może wtedy będzie lepiej na naszych wodach.
Ale to takie moje mrzonki.
Pozdrawiam.

#824 OFFLINE   Marcel

Marcel

pasjonaci

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1391 postów
  • Nazwisko:Leloch

Napisano 02 sierpień 2009 - 01:40

Takie wiadomości nie służą niczego dobrego rz.Bug,a przynajmniej tym rybom które się ostały.Proponuje wstrzemięźliwość przed pisaniem, ile czego zostało w danym rejonie.

Dokadnie...prosze sie nie podniecac ze ktos złowił kilka rybek i ze ktos widział zerujace bolenie. Ci co mieszkaja i kochaja te rzeke odczuja to latami. A co juz.. po miesko wracaja...?

#825 OFFLINE   mariuszp

mariuszp

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 02 sierpień 2009 - 08:25

na tych co mieszkają napatrzyłem sie w okolicach wsi Mogielnicy jak siatami i widłami dobijali po kilkadziesiąt kilogramów ryb dziennie uciekających z Buga do niewielkiej rzeczki ...
Dlatego też bede się cieszył że mimo tej tragedji oraz pogromu jakiego dokonała okoliczna ludność coś jeszcze w tej rzece zostało

A co juz.. po miesko wracaja...?

Ciebie też ciągnie?

#826 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaWies w miescie

Napisano 02 sierpień 2009 - 09:16

Krótki masz staż kolego wiec nie zaczynaj od wrzut na kolegów którzy wypuszczają kapitalne ryby

w innych specjalistycznych periodykach tez cisza w temacie niestety

#827 OFFLINE   pablo

pablo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 263 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 sierpień 2009 - 10:55

w innych specjalistycznych periodykach tez cisza w temacie niestety

A co ich obchodzi kilka kg padniętych ryb w jakimś siurku. Oni teraz łowią w Yukonach i ińszych Lofotach.

#828 OFFLINE   mariuszp

mariuszp

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 02 sierpień 2009 - 18:33

Krótki masz staż kolego wiec nie zaczynaj od wrzut na kolegów którzy wypuszczają kapitalne ryby

Myśle że ilośc napisanych postów ma się nijak do tego czy ktoś wypuszcza ryby czy nie. Proszę więc sobie wyobrazić że ja też wypuszczam złowione ryby i to mi zarzucono pierwszemu że niby po mięsko...
oczywiście jeżeli ktoś czuje się urażony moją wypowiedzią to przepraszam

#829 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów

Napisano 23 listopad 2009 - 11:13

Złe wieści z nad rz.Bug,kłusownicy nie odpuszczają : PRZECZYTAJ.

#830 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 05 grudzień 2009 - 18:51

Polecam: http://www.tvp.pl/wiedza/przyroda/dzika-polska/wideo/bug-moj -bog-05122009

Pozdrawiam
Remek

#831 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 20:27

Dzięki za wstawienie filmu.Miód na moje serce :D .Najfajniejsza historia pastucha z Taborem :D.Pomoc z odprowadzeniem sieweczki :D.

#832 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 21:14

Wprost doskonaly jest ten dokument czy wywiad czy jak te forme nazwac. Nie jest o rzece ale swietnie pokazuje piekno Bugu.

Dla mnie to rzeka numer jeden w Polsce pod kazdym wzgledem ale zaden film jeszcze tego nie pokazal jak ten. Zdjecia sa po prostu obledne i pokazuja ten najpiekniejszy nieobwalowany Bug.

Wielkie dzieki Remku

PS. Mam tylko nadzieje ze obecny rzad nie zamorduje z premedytacja mediow publicznych co usilnie probuje przeprowadzic bo wtedy nikt juz nie nakreci takiego filmu. A jesli nawet nakreci to nikt go nie wyemituje. I bedziemy skazani na ogladanie tylko plastikowych lal w gownianych serialach o dupie Maryny.

#833 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 grudzień 2009 - 21:19

Wychowałem się z dala od Bugu. Nie mieszkam na Bugiem. A do niego mam kawałek ale ... jak jest to również moja ukochana (!!!) pod każdym względem rzeka. Uwielbiam ją o wiele bardziej niż Wisłę (przepraszam). Kiedy jadę nad Bug wolę oglądać niż łowić. Dla mnie to rzeka magiczna, o pięknych kolorach, srebra i zieleni. Chciałbym kiedyś, na raty, zrobić spływ Bugiem z herbatką na brzegu i pieczonymi ziemniakami!

Pozdrawiam
Remek

#834 OFFLINE   Przemek

Przemek

Przemek

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1488 postów
  • LokalizacjaWyszków
  • Imię:Przemek

Napisano 05 grudzień 2009 - 21:33

To poczekaj Remek jak kupię łódkę to wtedy spełnię Twoje marzenie :mellow:

#835 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 grudzień 2009 - 21:41

To poczekaj Remek jak kupię łódkę to wtedy spełnię Twoje marzenie :mellow:

:D piszę się od razu :D

#836 OFFLINE   king

king

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 680 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 21:55

Remek, daj spokój ale za to Cię lubimy.

#837 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 00:35

Wychowałem się z dala od Bugu. Nie mieszkam na Bugiem. A do niego mam kawałek ale ... jak jest to również moja ukochana (!!!) pod każdym względem rzeka. Uwielbiam ją o wiele bardziej niż Wisłę (przepraszam). Kiedy jadę nad Bug wolę oglądać niż łowić. Dla mnie to rzeka magiczna, o pięknych kolorach, srebra i zieleni. Chciałbym kiedyś, na raty, zrobić spływ Bugiem z herbatką na brzegu i pieczonymi ziemniakami!

Tak Bug jest magiczny. Ja mam tak ze jak wracam znad Bugu to juz chce tam wracac. Mysle ze kiedys pojde w slady dziadka i kupie tam jakis wlasny lad. Chocby o te dwie godziny stad.

#838 OFFLINE   Salmo_Salar

Salmo_Salar

FlyFisher

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1227 postów
  • LokalizacjaBp

Napisano 06 grudzień 2009 - 11:47

Z filmów o Naszych Bugu polecam jeszcze Podlaski Przełom Bugu Artura Tabora. Pół godzinki oglądania znanych miejscówek i przyrody. Dobrze przynajmniej tak wrócić w tamte rejony...

Pozdr.

Salmo

#839 OFFLINE   Jacek_bp

Jacek_bp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska
  • Imię:Jacek

Napisano 06 grudzień 2009 - 18:22

Pieknie. Ale jak bylo (jest nadal nie za dobrze z rzeka) zle, to wszyscy wody w usta ponabierali. Gratuluje.

#840 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 grudzień 2009 - 20:06

Z filmów o Naszych Bugu polecam jeszcze Podlaski Przełom Bugu Artura Tabora. Pół godzinki oglądania znanych miejscówek i przyrody. Dobrze przynajmniej tak wrócić w tamte rejony...

Pozdr.

Salmo

O tych książkach Artura Tabora nie wiedziałem :( Znam jego książkę o Wiśle, którą wydał w tym roku. Ma wyjść Wisła innego autora ... i na nią czekam :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych