Rozmawiałem dziś z urzędnikiem z WP i czy licencje od Goduli będą honorowane to padła odpowiedź że nie. A zwrot kasy za licencje sprzedane bezprawnie to jego problem.Treba zorganizować pozew zbiorowy bo w pojedynkę nic nie zdziałamy.
Rzeka Narew
#961 OFFLINE
Napisano 05 maj 2020 - 18:49
#962 OFFLINE
Napisano 06 maj 2020 - 07:02
Dotyczy ocz. Narwii "po Goduli"
#963 OFFLINE
Napisano 06 maj 2020 - 08:11
Wody Polskie wymiary sugerują stąd:
http://pzw70przasnys...zporzdzenie.pdf
To jakieś nieporozumienie bo wymiar gospodarczy to np. szczupak 45 cm a okoń ... nie ma wymiaru.
Ja stosuję się do wymiarów PZW Mazowieckie bo są rozsądne. To co Wody Polskie Białystok podały za źródło wymiarów ryb to głupota, ale to wiadomo na kolanie szybko to robią na pewno się z czasem zmieni.
#964 OFFLINE
Napisano 06 maj 2020 - 08:33
Wody Polskie wymiary sugerują stąd:
http://pzw70przasnys...zporzdzenie.pdf
To jakieś nieporozumienie bo wymiar gospodarczy to np. szczupak 45 cm a okoń ... nie ma wymiaru.
Ja stosuję się do wymiarów PZW Mazowieckie bo są rozsądne. To co Wody Polskie Białystok podały za źródło wymiarów ryb to głupota, ale to wiadomo na kolanie szybko to robią na pewno się z czasem zmieni.
Tak właśnie w te 45 cm nie wierzyłem, dlatego pytałem, cóż, jak zwykle mięsarze wezmą wszystko, my wypuścimy
#965 OFFLINE
Napisano 06 maj 2020 - 08:48
Starają się na pewno jednak są pogubieni jeszcze.
Wyślę im maila jeszcze z porównaniem wymiarów i pytaniem co jest powodem tak wielkich różnic w niektórych gatunkach itp.
Ciekawostką jest jednak to, że suma można łowić już od 1 czerwca tak jak w Mazowieckim to na plus
#966 OFFLINE
Napisano 06 maj 2020 - 10:35
#967 OFFLINE
Napisano 07 maj 2020 - 21:24
Szkoda tylko, że pozwolenia można nabyć jedynie przez internet, co dla starszych ludzi będzie problemem. Rozmawiałem z ludzmi 3 maja, pośmiali się, że kiedyś już tak było i godula dalej będzie "panował". Może jakieś poruzmienia w przyszłym roku podpiszą z PZW, wtedy jest szansa na inicjatywy, zawody itp. Nad wodami widuję przeważnie starszych ludzi, którzy z uporem maniaków-mięsiarzy wyrywają ostatki tego co jeszcze pływa, przykre.
#968 OFFLINE
Napisano 07 maj 2020 - 21:41
Szkoda tylko, że pozwolenia można nabyć jedynie przez internet, co dla starszych ludzi będzie problemem. Rozmawiałem z ludzmi 3 maja, pośmiali się, że kiedyś już tak było i godula dalej będzie "panował". Może jakieś poruzmienia w przyszłym roku podpiszą z PZW, wtedy jest szansa na inicjatywy, zawody itp.
Można zapłacić przez internet, pocztę lub w banku. Potwierdzenie można wysłać mejlowo lub pocztą. To wszystko napisane jest w komunikacie.
#969 OFFLINE
Napisano 08 maj 2020 - 19:55
Można zapłacić przez internet, pocztę lub w banku. Potwierdzenie można wysłać mejlowo lub pocztą. To wszystko napisane jest w komunikacie.
Kolego ja sobie poradzę. Wytłumacz to starszym ludziom. Sporo ludzi ma wykupioną licencję u goduli w lutym czy marcu i do głowy im nie przyjdzie, żeby coś sprawdzać. PSR sprawdzi licencję, licencja goduli, czyli mandat. Może sklepy wędkarskie zrobią coś w tej materii.
#970 OFFLINE
Napisano 08 maj 2020 - 20:09
#971 OFFLINE
Napisano 08 maj 2020 - 21:09
Kolego ja sobie poradzę. Wytłumacz to starszym ludziom. Sporo ludzi ma wykupioną licencję u goduli w lutym czy marcu i do głowy im nie przyjdzie, żeby coś sprawdzać. PSR sprawdzi licencję, licencja goduli, czyli mandat. Może sklepy wędkarskie zrobią coś w tej materii.
Jak sobie wyobrażasz pomoc sklepów?
#972 OFFLINE
Napisano 09 maj 2020 - 09:37
Koledzy mam pytanie bo trochę wypadłem z tematu, a mianowicie jak jest w tym roku z opłatami na odcinku Narwi w Wiźnie, czy dalej jest pod prywatą? Słyszałem, że dzierżawca ma wykupione pozwolenie do 2020 ale czy włącznie tego nie wiem, a przez sytuacje w kraju nic nie mogę się dowiedzieć. Jeżeli nie jest już pod prywatą to kto ma ten odcinek w "opiece" i ewentualnie gdzie wykupić zezwolenie.
#973 OFFLINE
Napisano 09 maj 2020 - 09:42
#974 OFFLINE
Napisano 09 maj 2020 - 12:20
Koledzy mam pytanie bo trochę wypadłem z tematu, a mianowicie jak jest w tym roku z opłatami na odcinku Narwi w Wiźnie, czy dalej jest pod prywatą? Słyszałem, że dzierżawca ma wykupione pozwolenie do 2020 ale czy włącznie tego nie wiem, a przez sytuacje w kraju nic nie mogę się dowiedzieć. Jeżeli nie jest już pod prywatą to kto ma ten odcinek w "opiece" i ewentualnie gdzie wykupić zezwolenie.
Kolego weź cofnij się w tym wątku o 1 stronę i będziesz miał wszystkie informacje.
- Byniek lubi to
#975 OFFLINE
Napisano 09 maj 2020 - 16:49
#976 OFFLINE
Napisano 09 maj 2020 - 17:02
Somsiad miał rację, że poszedł o świcie i chociaż złowił przepięknie ubarwiona trzydziestkę, a ja walczę od 12 i bez brania. W ogóle to dramat dokoła mnie przewinęło się na łódkach około 100 łowiących i nikt nic nie złowił.. Przy tej ilości ludzi, rzutów, haków to za bok sporo ryb powinno się zaczepić.. Zarybili chyba rybunie, tylko jednak po 3-5 cm esoxiki i jest dramat..
Dramat to jest wtedy gdy nie potraficie nic złowić, poza rybami z zarybień .
- Byniek lubi to
#977 ONLINE
Napisano 09 maj 2020 - 17:26
PotwierdzamMam info od sąsiada, że esoxy gryzooo....podobno był rano i złapał esoxa 30 cm pogoda dobra zaraz trzeba będzie iść
Gruby szczupak się ruszył na Narwi.
Dziś złowiłem pierwszą rybę od trzech wyjazdów
#978 OFFLINE
Napisano 09 maj 2020 - 17:48
#979 OFFLINE
Napisano 09 maj 2020 - 17:48
#980 OFFLINE
Napisano 09 maj 2020 - 18:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych