Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Narew

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1683 odpowiedzi w tym temacie

#1081 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 11 czerwiec 2020 - 20:57

Byłem dziś od 14.30 do 20.30.Przez 6 h na, zero. Gość co był od rana na gruncie akurat się zwijal jak wyplywalem i też na zero, a jak spływalem to na grunt i spławik łowil już ktoś inny i zlowil ukleje. Lodek i spiningistow praktycznie w ogóle za to jachtów, motorowek, skuterów itd to nigdy w życiu tyle nie widziałem tu na moim odcinku Narwi, dosłownie szaleństwo jakieś,malo co jeden na nartach wodnych nie uderzył we mnie, aż mnie głowa boli od dźwięku silników...

#1082 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
  • Lokalizacjatam gdzie są ryby

Napisano 11 czerwiec 2020 - 22:07

smutne i prawdziwe w tygodniu wyniki podobne  :(  :(  :(  :(  okolice Pogorzelca

• mariusz79 lubi to

#1083 OFFLINE   #Nord

#Nord

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 417 postów
  • Imię:Norbert

Napisano 11 czerwiec 2020 - 22:08

W tamtym roku pożyczałem łódkę w Strzyzach i płynąłem do Pułtuska.To raczej był ostatni raz bo jednak wolę spokojniejsze odcinki.
  • snoekje90 lubi to

#1084 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 13 czerwiec 2020 - 17:02

Brało coś dziś...? Bo ja siedzę na spławik na lina i o dziwo jak na złość nie wiadomo skąd i dlaczego spore szczupaki tluka.. Na spławik standardowo nic, ale tak myślę, że chyba szczupaki żerują...

#1085 OFFLINE   zenek

zenek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów

Napisano 13 czerwiec 2020 - 19:37

kol@tomex11 to były szczupaki czy bolenie ?

Szczypki wyłowili tubylcy, ale rapy nie potrafią  :D 

#1086 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów

Napisano 13 czerwiec 2020 - 23:44

Brało coś dziś...? Bo ja siedzę na spławik na lina i o dziwo jak na złość nie wiadomo skąd i dlaczego spore szczupaki tluka.. Na spławik standardowo nic, ale tak myślę, że chyba szczupaki żerują...

Uspokoję ciebie szczupaki 13.06 nie brały-byli moi koledzy.  :( Ja jadę jutro nad jezioro zobaczyć jak szczupaki wyglądają bo wędkując na Narwi już zapomniałem.

#1087 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 14 czerwiec 2020 - 09:12

Było tak, że siedziałem że spławikami i tak w godzinach 15-17 w tym miejscu co zawsze wypływam i łowila masa ludzi w tym roku i w ogóle nigdy nic się nie spławialo ani nic nie brało tak wczoraj tluk parę razy spory szczupły i to naprawde ładny, a do tego z boku inne mniejsze. Nie wiem jak dalej bo miałem ograniczone pole widzenia. To były szczupaki 100%.

#1088 OFFLINE   zenek

zenek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów

Napisano 14 czerwiec 2020 - 09:15

Czyli jest nadzieja na pojedyncze sztuki

#1089 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 14 czerwiec 2020 - 09:42

A nie wiecie czy ukleja się teraz trze czy już się wytarla...? bo może to jest spowodowane tym, że uklejek sporych jest dużo przy brzegu i drapieżniki te które jeszcze są na nich zaczęły zerowac.. W tym roku byłem na rybach już 7 razy i jak narazie to tylko 1 maja w gazelach przypadkowo zlowilem bolenia. Przelowilem jakieś 40 godzin i tylko jedno branie bryndza niesamowita. Z resztą rok temu na wiosnę było nie wiele lepiej bo na 12 razy miałem 3 ryby..

#1090 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 17 czerwiec 2020 - 10:21

Wczoraj kolejny fajny dzień na Narwii. Tym razem bez rozpraszania- tylko bolenie.
Brań masę, 4 ryby wpadły na pokład się przywitać. Dużo obserwatorów więc tylko szybkie foto w podbieraku i do wody :)
Załączony plik  IMG_20200616_082053_167.jpg   154,8 KB   19 Ilość pobrań

#1091 OFFLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 17 czerwiec 2020 - 16:59

U mnie odjazd bizona, wyciągnął pół szpuli plecionki, przetestował taiahe i jak w końcu się poddał i zaczęło się pompowanie, wypiął się kilka metrów od brzegu.

#1092 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 17 czerwiec 2020 - 17:28

U mnie odjazd bizona, wyciągnął pół szpuli plecionki, przetestował taiahe i jak w końcu się poddał i zaczęło się pompowanie, wypiął się kilka metrów od brzegu.

widziałem tą przejażdżkę :)

#1093 OFFLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 17 czerwiec 2020 - 19:22

Miałbym życiówkę, a tak znowu będę gonić wielką rybę ;)
  • Byniek i Szczepek2 lubią to

#1094 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Szczepkowski

Napisano 17 czerwiec 2020 - 21:19

I o to chodzi.

Gonić króliczka :D.

#1095 OFFLINE   l.berlinski

l.berlinski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów

Napisano 18 czerwiec 2020 - 13:33

Czy ktoś z was łowił na Narwi w okolicy stanicy w miejscowości Strzyże? Zaraz za Pogorzelcem. Lepiej płynąć w dół rzeki czy w górę ?. Pytam pod kątem łowienia okoni/szczupaków.

#1096 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4031 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 18 czerwiec 2020 - 13:48

Lepiej jedź na inny akwen!

A tak na poważnie chyba w górę są trochę lepsze wyniki.

#1097 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 20 czerwiec 2020 - 16:34

Byłem stestowac jak tam bialoryb i tak na dwie wędki na spławik 5.5 h łowienia na zero, a gościu co był na grunt od 4 rano do 11 czyli 7 h też bez brania co gorsza nawet nam robaków nic nie ruszyło,a i on mówił, że próbuje wszędzie w różnych miejscach na Narwi, na Bugu i jest bez brania w tym sezonie....

#1098 OFFLINE   przyczajony_lowca

przyczajony_lowca

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 23 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 20 czerwiec 2020 - 17:16

Byłem stestowac jak tam bialoryb i tak na dwie wędki na spławik 5.5 h łowienia na zero, a gościu co był na grunt od 4 rano do 11 czyli 7 h też bez brania co gorsza nawet nam robaków nic nie ruszyło,a i on mówił, że próbuje wszędzie w różnych miejscach na Narwi, na Bugu i jest bez brania w tym sezonie....

Bez jaj .Nie wiem na co sie nastawiales ale na splawik na przeplywanke drobnice( krąp ,plotka) zawsze polowisz czy to na Bugu czy Narwi ,a jak ktos ma lekkie pojecie to i leszczyka zlowi.

Na jakim odcinku byles ?

Drapieznika trzeba wychodzic ale co drugi-trzeci wypad cos tez sie zlowi.

Troche te biadolenie jakby weszlo w krew niektorym .

• Byniek i olo86 lubią to

#1099 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów

Napisano 20 czerwiec 2020 - 23:38

Na odcinku Pogorzelec Kacice jest tak jak pisze tomex11 zerrrro brań wszystkiego co pływa-czasem boleń.Biała ryba lipa o drapieżnikach nie ma co pisać.Ludzie co znają tą wodę i na niej spędzili połowę życia takie teraz mają wyniki.czysta smutna prawda  :(

#1100 OFFLINE   tomex11

tomex11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów

Napisano 21 czerwiec 2020 - 10:24

Ja na lina próbowałem duże haki i na dno. W tym miejscu zlowilem grubo ponad setkę linow, a i karpi, karasi, leszczy tak samo. No teraz to biorą na spławik jak się da mały grunt i mały haczyk to ukleje i czasami krasnopiorki. Nie wiem jak z drapieżnikiem bo jak było setki lodek na początku maja tak teraz jest zero, a i nie byłem sam, a sąsiad co weekend mówi, że w niedzielę rano idzie o świcie i wczoraj też tak mówił, a nie chodzi. Może do zimy się wyrobi, żeby iść.. A widziałem znowu jak szczupak trochę tluk to samo co tydzień temu. To może biorą nie wiem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych