A jakie okonie można trafić Nawet 30+ ale coraz rzadziej
Zalew Siemianówka
#281 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2015 - 08:45
#282 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2015 - 14:23
Czyli rybka jest...
...raczej nie
Biorąc pod uwage szczupaka i ubiegłe lata to nie ma go juz wcale Ciężko złowić wymiar a co dopiero sensowną sztukę....tamten sezon odpuściłem całkowicie na rzecz wiślanych sumów i tak jak Bartek na Siemionce byłem 4-5 razy z mizernymi efektami...dla porównania sezon wcześniej spędziłem ponad 40 dni na wodzie.... No i wiadomo mamy jeszcze zakaz trola i ...trzymetrowe sumy co wywracaja łódki
#283 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2015 - 16:43
...raczej nie
Biorąc pod uwage szczupaka i ubiegłe lata to nie ma go juz wcale Ciężko złowić wymiar a co dopiero sensowną sztukę....tamten sezon odpuściłem całkowicie na rzecz wiślanych sumów i tak jak Bartek na Siemionce byłem 4-5 razy z mizernymi efektami...dla porównania sezon wcześniej spędziłem ponad 40 dni na wodzie.... No i wiadomo mamy jeszcze zakaz trola i ...trzymetrowe sumy co wywracaja łódki
Grubo !
Bylem tam raz. Przez tydzien w 1991 roku.
Wtedy "byla rybka"
#284 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2015 - 16:53
A jeszcze kilka lat temu kolega trafił tam dwie rybki 110+ podczas jednego weekendu ...
#285 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2015 - 20:06
Witaj Kolego.
Wybacz, ale najpierw zwrócę Ci uwagę regulaminową. Pierwszy Twój wpis powinien pojawić się w Cafe "Powitanie na JERKBAIT.pl".
Teraz wracam do meritum. W ubiegłym roku byłem 4 razy na Siemianówce i raz trafiłem na mityczne eldorado. Złowiłem 16 szczupłych w 4 godziny, w tym tylko 2 niewymiarki. Niestety pozostałe wyjazdy to kupa totalna.
Dzięki za "przywołanie do szeregu", na wytłumaczenie mam tylko to, iż tak mnie poruszyła dyskusja o zamrażarkach i o ich braku, oraz o szczupłym i jego braku, że postanowiłem podzielić się swoimi obserwacjami znad w/w wody nie myśląc o regułach forum.Przepraszam i dziękuję. Kontynuując temat to ci którzy bywali w ub. sezonie na "dużym" w określonym miejscu wiedzą ile i jakiego szczupaka "wędkarze" wijąc się między gęsto postawionymi siatkami wybili tylko w samym maju.
#286 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2015 - 21:22
Nie jeżdżę już w maju, łódek na wodzie tyle, że lusterka trzeba składać, jak to rzekł znajomy Mnie odbiera to cały sens wędkowania. W ubiegłym roku kolega naliczył ponad 70 pływadeł w zasięgu wzroku, nie dla mnie ten deptak.
#287 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2015 - 21:47
Nie jeżdżę już w maju, łódek na wodzie tyle, że lusterka trzeba składać, jak to rzekł znajomy Mnie odbiera to cały sens wędkowania. W ubiegłym roku kolega naliczył ponad 70 pływadeł w zasięgu wzroku, nie dla mnie ten deptak.
Bartek, okazało się że u mnie na wsi jest ............ wypożyczalnia łódek . Co prawda z elektrykami ale łódki bardzo zacne.
Do mnie masz bliżej niż na Siemianówkę.
#288 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2015 - 22:07
Darku, do Ciebie mogę przywalić ze swoją, ale wybacz, nie na majówkę. Ten termin od trzech lat jest zarezerwowany dla innej wody.
#289 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2015 - 03:46
A jeszcze kilka lat temu kolega trafił tam dwie rybki 110+ podczas jednego weekendu ...
Te czasu Danielu raczej juz nie wrócą wtedy ryby 90-100-110+ padały regularnie i nie były czymś nadzwyczajnym... co jakis czas trafiały sie nawet większe lochy....niestety "padały" dosłownie
Za to teraz na przykładzie Siemanówki widzimy jak można zamienić eldorado z drapieżnikami w zamulone bajoro ze szczątkowymi resztkami dawnej populacji takie ABC postępowania "PZW" z rybnymi zbiornikami z których idzie natrzepac kasy ....ta siemianówka to temat rzeka...szkoda gadać
- juranty i Parf lubią to
#290 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2015 - 08:48
Darku, do Ciebie mogę przywalić ze swoją, ale wybacz, nie na majówkę. Ten termin od trzech lat jest zarezerwowany dla innej wody.
W majówkę to ja nawet nad Bug nie chodzę . Z mojej strony rzeki to jeszcze jakoś tak tłumów nie ma ale z drugiej , . No i wieczorem niesie się po wodzie "majteczki w kropeczki" albo "będziesz moja za stodołą" .
#291 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2015 - 08:54
Szczupaki 100+ ? To już było! Teraz pora na WIELKIE karpie!
#292 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2015 - 18:06
Może trochę się pogubiłem, albo powiem coś przekornie. Według mnie powrócić znad wody o kiju trochę przykro, ale jaki strzał adrenaliny wyjąć z wody (w której podobno nic nie ma jak piszą niektórzy) coś ładnego (wymiar z dużym+), lub kilka- naście mniejszych. Chyba jednak jestem ciut złośliwy, ale jak widzę piękne łodzie (czytaj: kutry pływające w określonym celu po tej "stołówce") ze sterczącym tysiącem kijków i "0" rezultatu to już samo to mnie podnosi na duchu. Sezon 2014 na "dużym" przynajmniej w niedziele kiedy tam bywałem wcale nie przypominał jakiejś specjalnej okupacji, no może poza miejscem wspomnianym wcześniej- tam na max. naliczyłem 17 łodzi co oczywiście biorąc pod uwagę rejon skupienia wyglądało na dość duże zagęszczenie.
#293 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2015 - 18:20
witam czy jest jeszcze lód na siemianówce ??
#294 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2015 - 09:32
witam czy jest jeszcze lód na siemianówce ??
Hej. Jeśli go nie było to po dzisiejszej nocce pewnie już ciut go jest- zgaduję, ponieważ jestem bliżej Bałtyku niż Siemianówki. Wybierałem się na niedzielę pierwszy raz ze spinem na okonia, ale chyba jednak odpuszczę.
#295 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2015 - 22:34
#296 OFFLINE
Napisano 02 maj 2015 - 19:28
No to jestem ci ja od wczoraj na Siemianówce z okazji szczupaczego święta; przybyli zacni goście odziani niczym na bal kostiumowy w swych pływających karocach przystrojonych różnej maści batami, z kuframi pełnymi przeróżnych świecidełek w darze dla szlachetnego zębacza... jeno on sam miast stawić się i rozpocząć ucztę dzieci swe w sile czterech wczoraj. a dziś sześciu o poranku przysłał. Darujcie ony tekst- to pierwszy objaw przemęczenia. A miało być tak pięknie... . Pozdrawiam..
- bartsiedlce i Parf lubią to
#297 OFFLINE
Napisano 02 maj 2015 - 19:44
Z Siemianówką ciężko . Wprowadzali zakazy rozbijania namiotów, wodowania łódek, parkowania samochodów i z wypoczynku lipa
Użytkownik mariuszwf edytował ten post 02 maj 2015 - 20:46
#298 OFFLINE
Napisano 07 maj 2015 - 18:48
Jak tam Panowie? był ktoś nad Siemianówką Brała rybka?
#299 OFFLINE
Napisano 07 maj 2015 - 19:46
Jak tam Panowie? był ktoś nad Siemianówką Brała rybka?
Pływałem od 1 do 3 maja. Można powiedzieć, że piątek był najlepszym dniem, bo udało się złapać dwa wymiary, o długości 62 i 72 cm. Wpadło też kilka śledzi. W sobotę, złowiłem suma 96 cm i dwa małe śledzie, a niedziela była totalną porażką.
#300 OFFLINE
Napisano 07 maj 2015 - 20:05
Od 1.05 do 3.05 łącznie 13 sztuk w tym 1 krótki boleń- ok. 30cm, okonek ok. 15-18cm, 5 szczupłych po 48-49cm, 1 miał nieco naciągane 50cm, ale tłuściutki- waga 1.11, pozostałe maluchy 40+. Brania 1.05 i 2.05 praktycznie tylko rano i przy trzcinach, 3.05 rano no i oczywiście jak to zwykle po południu jak już się trzeba było zwijać. Podobno niektórzy mieli sporadyczne brania sumów. Jedna opowieść o holu jakiegoś potworka, który łódź z trzema ludźmi "woził" po Siemce w kierunku tamy. Koniec podobno był taki, że chłop obciął plecionę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych