Zalew Siemianówka
#3301 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 21:06
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
#3302 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2019 - 18:32
Sum się obudził nie daleko zdiął dzisiaj jednego z tych dużych, nie wciągał na małą łódkę tylko zaholował na Łukę.
- radmac5 lubi to
#3303 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2019 - 18:49
#3304 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2019 - 19:27
Odpowiedź na pytanie "dlaczego podwyżka na trolling do 400zł?" jest prosta. Rok 2020 będzie rokiem rekordowym pod względem sprzedaży tego pozwolenia jak i pozwoleń okresowych które też uległy zmianie.
Trzeba by było być kretynem biznesu aby tego nie zrobić a jak widać okręg ma dobrych doradców.
Na co będą przeznaczone środki? Na konsumpcję! Kilka procent pójdzie na dofinansowanie policji tzn. dopłata do paliwa. Kilka procent pójdzie na zwrot kosztów pracy SSR której to jak i PSR będzie dużo więcej na tym zbiorniku w 2020. A reszta kasy zasili konto okręgu, ktoś dostanie nagrodę, ktoś dofinansowanie a ktoś się za to napije pod pretekstem xyz......... !
Realia są takie że rok 2020 to ostatni sezon tej wody znów na kilka lat, opłata roczna nie ma wpływu na to czy patol to kupi. Patoli zniechęci tylko i wyłącznie ilość godzin na łowisku, spalone paliwo w czasie trollu versus pozyskane białko. Jak to się nie zazębi w okręgu Białystok pojawi się ogromna ilość łodzi i silników w okazyjnych cenach!
- barwena1977, szydłoś, kristofer232 i 1 inna osoba lubią to
#3305 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 16:50
Zróbmy 1000zł .Ja się podpisuję obiema rękami.Szkoda że taki wniosek nie został poddany pod głosowanie,a za brak opłaty 2000 tys kary.Będzie i na strażników i na nagrody i na X6 dla prezesa zostanie
#3306 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 17:03
Zróbmy 1000zł .Ja się podpisuję obiema rękami.Szkoda że taki wniosek nie został poddany pod głosowanie,a za brak opłaty 2000 tys kary.Będzie i na strażników i na nagrody i na X6 dla prezesa zostanie
Pier..... z jak mały Kazio. Widać że pojęcia nie masz co się dzieje w okręgu Białystok.
#3307 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 17:17
- szydłoś, robert0304, Tomasz79 i 1 inna osoba lubią to
#3308 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 18:01
To była pierwsza godzina trola w tym roku, no i jeszcze bardziej pewien jestem że tu nie powinno być trola.
I zapłaciłeś 300 zł za godzinę trollingu?
#3309 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 18:23
Użytkownik kristofer232 edytował ten post 19 grudzień 2019 - 18:41
#3310 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 18:35
- urasenty lubi to
#3311 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 19:28
#3312 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 21:17
Pier..... z jak mały Kazio. Widać że pojęcia nie masz co się dzieje w okręgu Białystok.
Sam napier.... głupoty jak dym z komina Batorego. No chyba że prezes we własnej osobie.To sory a za opłatami za trola to i nogą się podpiszę.Bez odbioru.
Użytkownik mentnooki edytował ten post 19 grudzień 2019 - 21:18
- Batory lubi to
#3313 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 21:44
- compi lubi to
#3314 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 22:00
nie byłem , nie mam zamiaru i pewnie dłuugo nie będę po tym co tam się dzieje , ale czytam i śledzę watek ... i tak mi się nasunęło :
... połowa tych nieszczęść, to zasługa niestety WASZA Panowie .... mniej lansu
.... bo przy takim nagłośnieniu sprawy TAK kończy niestety większość łowisk w Polsce ....
Użytkownik miramar69 edytował ten post 19 grudzień 2019 - 22:04
- robert0304, Majo, tabss i 3 innych osób lubią to
#3315 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 22:19
Filmów nie kręcę, ale jak się lansować, to na całego.
Użytkownik compi edytował ten post 19 grudzień 2019 - 22:20
#3316 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2019 - 23:20
nie byłem , nie mam zamiaru i pewnie dłuugo nie będę po tym co tam się dzieje , ale czytam i śledzę watek ... i tak mi się nasunęło :
... połowa tych nieszczęść, to zasługa niestety WASZA Panowie .... mniej lansu
.... bo przy takim nagłośnieniu sprawy TAK kończy niestety większość łowisk w Polsce ....
Miramar69 żeby to byłzbiornik dajmy 100ha i pływało/wiedziało o nim dajmy na to 15-20 wędkarzy można było by tak myśleć.To wielka woda na której pływa nie od dziś dziesiątki/setki łodzi.Nawet jak by nie było Internetu/Fb/Forum JB itd to i tak nawet wysyłając gołębia pocztowego wieści niosą się w takim gronie bardzo szybko.To za wielka woda aby ją ukryć Społeczeństwu.Sądzę ,że teraz poprzez Sieć i nagłaśnianie całej sprawy pozostało tylko walczyć o jak najszybsze zmiany w celu ratowania tej wody i rybostanu głównie drapieżników.Bo bez sensownych zmian i kontroli marny żywot Podlaskiego morza.Coś drgenło w kwestii kontroli ,tylko stanowczo za pózno,ale jest Cień nadzieji.Mam pomysl,a może jak tak P.Wariak bronił p.Białowieskiej,choć nie miał pojecia o tym co robi to tak samo by przytulił sie do sprawy siemianówki.W końcu ma siłę przebicia, skoro potrafił przeciwstawić się swoimi teoriami ludziom Uczonym w tym kierunku
Użytkownik szydłoś edytował ten post 19 grudzień 2019 - 23:21
- beton007 lubi to
#3317 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2019 - 07:28
Osobiście wolę większą populację myślącego i pilnowanego wędkarza na zalewie, niż rybackie czy kłusownicze siaty. Analogicznie wolę oglądać puszczańskie drzewo w lesie, niż jego mega transporty do Chin.
#3318 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2019 - 11:49
Trzeba się pokazać "ja to jestem wędkarz!", bo bez pokazania i gratulacji na fejsbuku to już tak nie smakuje.
Ochrona wody się nie liczy tak naprawdę, liczy się liczba subskrypcji, lajków itp. Liczy się klubowa / firmowa czapeczka, liczą się zawody, nagrody, sponsorzy. I skrupulatne mierzenie każdej rybki co do milimetra...
Styczeń bez lodu pokaże ile mamy wybitnych jednostek pływających szukających ławic "okoni" - nadających się do BEZWZGLĘDNEGO cofnięcia uprawnień do uprawiania wędkarstwa.
Tłumów nie będzie - tłumy pojadą na małe rzeczki. W tym blogerzy i jutubetrzy.
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
- pafek, PiotrL70, miramar69 i 8 innych osób lubią to
#3319 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2019 - 12:15
Taki zbiornik to pożywka dla jutuberów. Jak nie było sandacza to tego nie było aż tyle. I nie trzeba być wybitnie inteligentnym żeby zrozumieć, że w tym kraju Ci jutubetzy i blogerzy przynoszą klęskę łowiskom sprowadzając tłumy różnych wędkarzy. Tych etycznych i tych nie etycznych. Bardzo skutecznych. Praktycznie nie widuje się ujęć z fajnego wypuszczania rybki - tylko wyrzucanie z powrotem. Tak bez szacunku.. Tak obojętnie... Zdjęcia ryby na tle wyszczerzonej facjaty zdobywcy nie są już modne. Tak jak noszenie kamizelki wędkarskiej. Poziom Janusz. Nie lepiej fajnie rybkę zaprezentować trzymając ją w wodzie w chwili wypuszczania?
Trzeba się pokazać "ja to jestem wędkarz!", bo bez pokazania i gratulacji na fejsbuku to już tak nie smakuje.
Ochrona wody się nie liczy tak naprawdę, liczy się liczba subskrypcji, lajków itp. Liczy się klubowa / firmowa czapeczka, liczą się zawody, nagrody, sponsorzy. I skrupulatne mierzenie każdej rybki co do milimetra...
Styczeń bez lodu pokaże ile mamy wybitnych jednostek pływających szukających ławic "okoni" - nadających się do BEZWZGLĘDNEGO cofnięcia uprawnień do uprawiania wędkarstwa.
Co do "wyrzucania" sandacza. W ten sposób wypuszczają (jeśli wypuszczają) wszyscy Szwedzi. Sam tak robię że rzucam rybę pyskiem w dół z wysokości ok 1m. Podobno, zaznaczam podobno, następuje dużo szybsze natlenienie skrzeli i ryba szybciej nabiera wigoru.
- nalewator, wujek i szydłoś lubią to
#3320 ONLINE
Napisano 20 grudzień 2019 - 12:37
Taki zbiornik to pożywka dla jutuberów. Jak nie było sandacza to tego nie było aż tyle. I nie trzeba być wybitnie inteligentnym żeby zrozumieć, że w tym kraju Ci jutubetzy i blogerzy przynoszą klęskę łowiskom sprowadzając tłumy różnych wędkarzy. Tych etycznych i tych nie etycznych. Bardzo skutecznych. Praktycznie nie widuje się ujęć z fajnego wypuszczania rybki - tylko wyrzucanie z powrotem. Tak bez szacunku.. Tak obojętnie... Zdjęcia ryby na tle wyszczerzonej facjaty zdobywcy nie są już modne. Tak jak noszenie kamizelki wędkarskiej. Poziom Janusz. Nie lepiej fajnie rybkę zaprezentować trzymając ją w wodzie w chwili wypuszczania?
Zwyczajnie szukasz dziury w całym ...źle trzymał źle wypuszczał źli youtuberzy źle mierzą ...w tym problemie nie ma problemu ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)