Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#3441 OFFLINE   arci10

arci10

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów

Napisano 19 styczeń 2020 - 18:07

masz ochote na kontemplacje to jedziesz sobie sam na ryby i siedzisz w ciszy ... zawody ( dla mnie ) to nie parcie na nagrody i proba udowodnienia kto jest lepszy ... zawody to okazja pogadac z innymi miłosnikami wedkarstwa , zawody to okazja do podpatrzenia jak inni łowia , zawody to okazja do nauczenia sie czegos nowego ...

amen

• beton007, radmac5 i cobrax lubią to

#3442 OFFLINE   Szumi

Szumi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 99 postów
  • LokalizacjaBHA

Napisano 26 styczeń 2020 - 13:06

Z nasypu coś tam trafiają a jak u was.?

#3443 OFFLINE   fred88

fred88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Piotrek

Napisano 05 luty 2020 - 21:04

Witam. Ktoś odwiedza Siemianówkę? Chodzi mi o stan wody, czy będzie po czym pływać w sezonie... Brak zimy, śniegu, lodu.

#3444 OFFLINE   neor

neor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 416 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 06 luty 2020 - 09:56

Widziałem na fejsie  aktualne zdjęcia z drona  i karczy nie było widać na małym . W takich przypadkach przydała by się kamerka chociaż bym sobie poogladał  " pływających za okoniem " . 

#3445 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6324 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 06 luty 2020 - 10:31

Z informacji od kolegów wynika, że woda podniesiona ok. 20-30 cm powyżej stanu z grudnia, karcze już nie wystają.

• Marcin_s lubi to

#3446 OFFLINE   fred88

fred88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Piotrek

Napisano 15 luty 2020 - 20:11

Koledzy, potrzebuję pomocy. Czy któryś z was ma echo Garmina żeby było można podpiąć przetwornik GT52. Jakiś czas temu sprzedałem Striker 7SV i kupujący nie wiadomo skąd wymyślił że przetwornik jest uszkodzony... Potrzebuję go sprawdzić. Echa brak i nie mam do czego owego przetwornika podpiąć. Może ktoś pomoże? Najchętniej Bielsk Podlaski / okolice. pisać na PW żeby tu nie śmiecić

#3447 OFFLINE   arci10

arci10

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów

Napisano 21 marzec 2020 - 15:34

podejrzewam ze czesc z nas z powodu wirusa siedzi  w domu. polecam sprobowac napisac projekt o dofinansowanie jakiegos szkolenia, zawodow czy innych atrakcji kwota do 5000zl. w zeszlym roku 2 moje projekty dostaly kase(realizowane nad siemianowka) i niedawno wyslalem kolejny.

https://podlaskielokalnie.pl

i audycja do posluchania

https://www.radio.bi...libbpjONQweR8pY

Użytkownik arci10 edytował ten post 21 marzec 2020 - 15:35

• S.N. lubi to

#3448 OFFLINE   chlodnica

chlodnica

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 798 postów
  • LokalizacjaPL-Opole/CH-Davos
  • Imię:Darek

Napisano 21 marzec 2020 - 15:40

Nie ma żadnej kamerki online na Siemce?Tak jak np. na Turawie...

Użytkownik chlodnica edytował ten post 21 marzec 2020 - 15:41

#3449 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 21 marzec 2020 - 16:19

Nie ma ogólnodostępnej niestety, ale łódki bywają i niektóre podejrzanie wolno pływają.

#3450 OFFLINE   evin

evin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 790 postów

Napisano 21 marzec 2020 - 18:25

Zakaz plywania powinien być.od stycznia do maja
  • szydłoś i Sandi lubią to

#3451 ONLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4989 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 21 marzec 2020 - 19:37

... i spiningowania oraz łowienia na żywca, trupka oraz inne części ryb .....  B)

Użytkownik miramar69 edytował ten post 21 marzec 2020 - 19:38

• szydłoś, michal7709 i Sandi lubią to

#3452 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 21 marzec 2020 - 20:52

Zakaz połowu z łodzi do maja, białoryb też może poczekać
  • szydłoś lubi to

#3453 OFFLINE   bho70

bho70

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 127 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:raffik
  • Nazwisko:mmm

Napisano 22 marzec 2020 - 08:25

Nic nie zakazywać tylko nagrywać  (już jest taka możliwość, kiedyś nie było ),kontrolować i łapać i konkretnie karać tak żeby nie było pokusy. Jak to można komuś zabrać prawo do czegoś jak ktoś przestrzegał  zasad. Żadnej odpowiedzialności zbiorowej. Ktoś mi  chce zabrać prawo do czegoś bo jemu na tym nie zależy?

Prawo ma być stanowione przez wszystkich wędkarzy a nie tylko przez najbardziej krzyczącą grupę, która poprzez obronę swoich interesów ogranicza prawa innych którzy go przestrzegają.

Walczyć o przestrzeganie prawa a nie wprowadzanie kolejnych ograniczeń a będzie dobrze.

#3454 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 22 marzec 2020 - 09:25

Kolego a masz pomysł jak wyłapać takich pojedyńczych delikwentów którzy teraz robią co robią? Z brzegu nie widać nic poza lornetką, telefonem ani aparatem nie nagrasz. Jeśli społeczeństwo nie umie respektować prawa to tylko zakaz, takie moje zdanie.

#3455 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Piotr

Napisano 22 marzec 2020 - 09:40

Kolego a masz pomysł jak wyłapać takich pojedyńczych delikwentów którzy teraz robią co robią? Z brzegu nie widać nic poza lornetką, telefonem ani aparatem nie nagrasz. Jeśli społeczeństwo nie umie respektować prawa to tylko zakaz, takie moje zdanie.

Prezes Okręgu na słynnym zebraniu zapewniał jesienią, że będzie walczył o dostęp do licznych kamer Wód Polskich. To był jedyny sensowny pomysł.
  • bho70 lubi to

#3456 OFFLINE   bho70

bho70

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 127 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:raffik
  • Nazwisko:mmm

Napisano 22 marzec 2020 - 10:39

A moje zdanie to żadnych nowych zakazów tylko praca nad przestrzeganiem tego co już jest i jakiegokolwiek pobłażania przy karaniu.

Nie nieuchronność kary tylko groźba. Na nie których nie działa to że zostaną złapani ale jak usłyszą lub sami na sobie odczują tą karę to pewnie pomyślą zanim zechce się im drugi raz złamać regulamin.

Takie myślenie o ograniczaniu sięga minionej epoki (teraz w UE też to się zdarza) kiedy to władzy wydawało się że wie co dla mnie i dla innych jest najlepsze. 

Ja mogę stracić prawo do czegoś ale nie można mi zabrać prawa do czegoś co mi się należy tylko dlatego że ktoś tego prawa nie przestrzega.

#3457 OFFLINE   arci10

arci10

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów

Napisano 22 marzec 2020 - 11:12

kamera z mocnym zoomem plus statyw w rekach ssr bylaby niezlym batem na klusoli. nagranego delikwenta mozna ustalic po rejestracji a potem wezwac po odbior mandatu

• szydłoś i bho70 lubią to

#3458 ONLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 22 marzec 2020 - 18:59

Gdybym miał prywatne jezioro.

Ograniczone miejsca, gdzie można trzymać/wodować sprzęt pływający. Kamery i opłacona ochrona na miejscu kontrolująca każdego spływającego z wody. Ewidencja wypłynięć itd.
Przy wykupie licencji, podpisanie umowy z wysokimi karami za złodziejstwo w treści.

#3459 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 22 marzec 2020 - 20:06

Miałem na myśli możliwości w sytuacji jaka jest obecnie. Tzn kontroli jest ile jest i teraz żadna siła tego nie zmieni. A jak tak dalej będzie to przez wirusa i brak przychodów u ludzi... resztę można sobie dopowiedzieć.

#3460 OFFLINE   arci10

arci10

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 15:01

Wprowadzono zakaz przemieszczania się. Ciekawe co będzie się działo na siemianowce?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych