B臋d臋 jecha艂 w pi膮tek . To b臋dzie ..... drugi raz na rybach w tym roku .
Zalew Siemian贸wka
#4041 OFFLINE
Napisano 06 pa藕dziernik 2020 - 18:27
- radek_u i Tracer11 lubi膮 to
#4042 OFFLINE
Napisano 06 pa藕dziernik 2020 - 18:44
Grubo jedziesz w tym sezonie. Ale i ja nie lepiej.
#4043 OFFLINE
Napisano 07 pa藕dziernik 2020 - 06:12
Grubo jedziesz w tym sezonie. Ale i ja nie lepiej.
Staram si臋 jak mog臋 . Najgorsze jest to 偶e plany posz艂y si臋 j.....膰 . I tak niezbyt cz臋sto bywa艂em na rybach do 2012 w por贸wnaniu z innymi ale w/g rejestr贸w te 30-40 w臋dkodni w roku mia艂em. Kupuj膮c domek nad Bugiem planowa艂em 偶e 2x wi臋cej w臋dkodni to b臋dzie minimum. Bo c贸偶 mnie powstrzyma ? Bior臋 w臋dk臋 i id臋 - proste ? Tyle 偶e zawsze jest co艣 do zrobienia, jakie艣 kopanie grz膮dki, wysyp grzyb贸w , co艣 przy winoro艣lach , opryski , ci臋cie drewna, w臋dzenie itd; itp.
#4044 OFFLINE
Napisano 07 pa藕dziernik 2020 - 16:35
#4045 OFFLINE
Napisano 07 pa藕dziernik 2020 - 18:11
#4046 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 09:37
Tylko Tenia :-) ..w pakiecie pofiletuje Ci ryby ..a jak nic nie z艂owisz to sprzeda Ci sandacza z jednej ze swoich zamra偶arek ;-)
A tak powa偶nie to zapytaj Piotrka w porcie ;-)
- szyd艂o艣 lubi to
#4047 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 09:50
Ja chcia艂em dzisiaj jecha膰 ale extreme nie dzia艂aj膮 bo maj膮 jaki艣 pogrzeb, jutro pojad臋 ale chyba nale偶y potwierdzi膰 ?
#4048 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 11:20
Tenia? Wczoraj ca艂y dzie艅 Tenia w te i nazad, w te i nazad. 馃槃Tylko Tenia :-) ..w pakiecie pofiletuje Ci ryby ..a jak nic nie z艂owisz to sprzeda Ci sandacza z jednej ze swoich zamra偶arek ;-)
A tak powa偶nie to zapytaj Piotrka w porcie ;-)
#4049 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 12:22
No 艣miga艂a r贸wnoTenia? Wczoraj ca艂y dzie艅 Tenia w te i nazad, w te i nazad. 馃槃
- szyd艂o艣 lubi to
#4050 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 12:34
Nie chc臋 chc臋 si臋 wym膮trza膰, nigdy nie by艂em na Siemian贸wce, ale przera偶a mnie to, ile os贸b wybiera si臋 tam na jesieni. By艂em ostatnio u kolegi na po艂udniu Polski i on te偶 planowa艂 wyjazd... wybi艂em mu z g艂owy, ma pi臋kne wody sandaczowe u siebie.
Uwa偶am, 偶e jest za du偶o szumu wok贸艂 tego zbiornika. Piszecie tu dos艂ownie o wszystkim - bior膮, nie bior膮, gdzie 艂贸dki, gdzie slip, gdzie nocleg. Ta woda jest rozpracowana na czynniki pierwsze, a dziesi膮tki os贸b z ca艂ej Polski czyta to na bie偶膮co i czeka a偶 " si臋 ruszy".
Podobie by艂o z Dadajem "najlepszym jeziorem szczupakowym w Polsce" - du偶o szumu, duuuuu偶o w臋dkarzy,a teraz jest jak jest - czyli byle jak.
Inne jezioro z naszych okolic - Orzysz - niby fajne to co robi stowarzyszenie, tylko co ci miejscowi w臋dkarze z tego maj膮?? W maju trzeba by艂o czeka膰 w kolejce na slipie
Nie chc臋 by膰 藕le zrozumianym, ale miejscowi w臋dkarze w trosce o swoje wody, powinni mniej dzieli膰 si臋 informacjami.
pozdrawiam
- wujek, sicek90, Pumba i 9 innych os贸b lubi膮 to
#4051 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 13:21
Nie chc臋 chc臋 si臋 wym膮trza膰, nigdy nie by艂em na Siemian贸wce, ale przera偶a mnie to, ile os贸b wybiera si臋 tam na jesieni. By艂em ostatnio u kolegi na po艂udniu Polski i on te偶 planowa艂 wyjazd... wybi艂em mu z g艂owy, ma pi臋kne wody sandaczowe u siebie.
Uwa偶am, 偶e jest za du偶o szumu wok贸艂 tego zbiornika. Piszecie tu dos艂ownie o wszystkim - bior膮, nie bior膮, gdzie 艂贸dki, gdzie slip, gdzie nocleg. Ta woda jest rozpracowana na czynniki pierwsze, a dziesi膮tki os贸b z ca艂ej Polski czyta to na bie偶膮co i czeka a偶 " si臋 ruszy".
Podobie by艂o z Dadajem "najlepszym jeziorem szczupakowym w Polsce" - du偶o szumu, duuuuu偶o w臋dkarzy,a teraz jest jak jest - czyli byle jak.
Inne jezioro z naszych okolic - Orzysz - niby fajne to co robi stowarzyszenie, tylko co ci miejscowi w臋dkarze z tego maj膮?? W maju trzeba by艂o czeka膰 w kolejce na slipie
Nie chc臋 by膰 藕le zrozumianym, ale miejscowi w臋dkarze w trosce o swoje wody, powinni mniej dzieli膰 si臋 informacjami.
pozdrawiam
Obawiam si臋 偶e info na JB nie ma 偶adnego wp艂ywu na ilo艣膰 os贸b na Siemian贸wce. Ja jad臋 dlatego 偶e na Bugu nie potrafi臋 艂owi膰 , zreszt膮 mo偶e gdybym pr贸bowa艂 ? Ale wqrwia mnie uci膮g i p艂ytka woda. Wiadomo 偶e s膮 koledzy kt贸rzy znaj膮 rzek臋, ja nie bardzo . A na starorzeczach Bugu ..... nie mo偶na bo prywatne . Powa偶nie, po艂膮czone z rzek膮 a do obwodu rzeki Bug nr. 3 nie nale偶膮.
#4052 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 14:07
Czyta艂em kiedy, 偶e je艣li woda wyleje na czyj膮艣 ziemi臋, to nie staje si臋 automatycznie jej w艂a艣cicielem, tylko dalej jest nim pa艅stwo. Takie tylko spostrze偶enie.Obawiam si臋 偶e info na JB nie ma 偶adnego wp艂ywu na ilo艣膰 os贸b na Siemian贸wce. Ja jad臋 dlatego 偶e na Bugu nie potrafi臋 艂owi膰 , zreszt膮 mo偶e gdybym pr贸bowa艂 ? Ale wqrwia mnie uci膮g i p艂ytka woda. Wiadomo 偶e s膮 koledzy kt贸rzy znaj膮 rzek臋, ja nie bardzo . A na starorzeczach Bugu ..... nie mo偶na bo prywatne . Powa偶nie, po艂膮czone z rzek膮 a do obwodu rzeki Bug nr. 3 nie nale偶膮.
#4053 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 14:37
By艂em dzi艣 na Siemian贸wce, pogodna idealna. Lekki wiaterek, czasami par臋 kropek z nieba, p艂ywanie to czysta przyjemno艣膰 by艂a ale ryb nie by艂o. Pokara艂o za poprzednie wyjazdy,bo by艂o za dobrze. Dzi艣 chyba dzie艅 fileta. Jeden ze spotkanych w臋dkarzy powiedzia艂 偶e jak nie bierze na spinning to bierze na fileta. On te偶 nie po艂apa艂. By艂 wczoraj i m贸wi艂 偶e zupe艂nie inny dzie艅 i ostatnio mu si臋 tak uk艂ada 偶e co drugi dzie艅 bierze.
Tak wi臋c 偶ycz臋 jutro wszystkim powodzenia bo b臋dzie bra艂o, a sam zawitam po niedzieli 偶e by nie przedziera膰 si臋 w g膮szczu 艂贸dek.
- Piotrek Milupa lubi to
#4054 OFFLINE
Napisano 08 pa藕dziernik 2020 - 20:58
#4055 OFFLINE
Napisano 09 pa藕dziernik 2020 - 07:27
Panowie kto艣 wie mo偶e czy PSR albo SSR p艂ywa艂a dzisiaj po zalewie?
Po co maj膮 ci膮gle p艂ywa膰 i demonstrowa膰 swoj膮 obecno艣膰. Wystarczy obserwacja z brzegu.
I to ja rozumiem.
Przyk艂ad , kolo 艂owi ryb臋 drze mord臋 z rado艣ci (fotki itd). 5 min i 5 艂odzi ko艂o jego 艂owi
#4056 OFFLINE
Napisano 12 pa藕dziernik 2020 - 06:27
By艂em 4 dni i to juz chyba koniec tej wody .2 miarowe ryby i 4 kr贸tkie to jaki艣 dramat jak na najlepsz膮 wod臋 sndaczow膮 w Polsce du偶a ilo艣膰 艂贸dek zrobi艂a swoje a i dosz艂y mnie s艂uchy 偶e legalnie od艂owiono du偶e ilo艣ci ryb i to by pasowa艂o bo i na sondzie ich ju偶偶 tak nie wida膰 ale tego nie wiem bo nie widzia艂em .
- compi lubi to
#4057 OFFLINE
Napisano 12 pa藕dziernik 2020 - 07:57
Te偶 s艂ysza艂em o 15 tonach. Mo偶e plotka?By艂em 4 dni i to juz chyba koniec tej wody .2 miarowe ryby i 4 kr贸tkie to jaki艣 dramat jak na najlepsz膮 wod臋 sndaczow膮 w Polsce du偶a ilo艣膰 艂贸dek zrobi艂a swoje a i dosz艂y mnie s艂uchy 偶e legalnie od艂owiono du偶e ilo艣ci ryb i to by pasowa艂o bo i na sondzie ich ju偶偶 tak nie wida膰 ale tego nie wiem bo nie widzia艂em .
#4058 OFFLINE
Napisano 12 pa藕dziernik 2020 - 08:09
U偶ytkownik sk_wonsz edytowa艂 ten post 12 pa藕dziernik 2020 - 08:10
#4059 OFFLINE
Napisano 12 pa藕dziernik 2020 - 08:16
Wys艂ane z mojego SM-G970F przy u偶yciu Tapatalka
#4060 OFFLINE
Napisano 12 pa藕dziernik 2020 - 08:43
Zgodnie z zapisami um贸w na u偶ytkowanie rybackie
U偶ytkownik rybacki ma zg艂asza膰 ka偶dorazowo z wyprzedzeniem 7 dniowym od艂owy gospodarcze, zarybienia, monitoring ichtiofauny, od艂owy kontrolne.
Wszelkie od艂owy powinny by膰 zaprotoko艂owane na protokole od艂owu z opisem nazwy obwodu, narz臋dzi po艂owu, os贸b dokonuj膮cych po艂owu, terminu, gatunku od艂owionych ryb ich ilo艣ci w szt. i wagi z podzia艂em na sortyment oraz w jaki spos贸b zosta艂y zagospodarowane.
Raczej nie liczy艂 bym na rzetelne informacje z od艂ow贸w tym bardziej gdy nie by艂o kontroli podmiot贸w do tego uprawnionych w momencie od艂owu.
U偶ytkownik Forecast edytowa艂 ten post 12 pa藕dziernik 2020 - 08:43
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 5
0 u偶ytkownik贸w, 5 go艣ci, 0 anonimowych