Zapraszam na Siemianówkę szczupak bierze jak wścieknięty na głębokiej wodzie, można się nałapać ;D
Narzekasz na brak towarzystwa???
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 listopad 2016 - 21:49
Zapraszam na Siemianówkę szczupak bierze jak wścieknięty na głębokiej wodzie, można się nałapać ;D
Napisano 13 listopad 2016 - 21:56
zasłyszane z rana
"...chciałbym jeszcze połowić ale co muszę już kończyć, trzeciego to już nawet oddałem jednemu no i co muszę jechać do domu a jeszcze bym połowił ale nie mogę więcej..."
Napisano 13 listopad 2016 - 22:00
zasłyszane z rana
"...chciałbym jeszcze połowić ale co muszę już kończyć, trzeciego to już nawet oddałem jednemu no i co muszę jechać do domu a jeszcze bym połowił ale nie mogę więcej..."
Może było mu za zimno i już nie wytrzymał
Napisano 13 listopad 2016 - 22:16
Powrót trola to również powrót niezbędnego wyposażenia trollersa( zaraz po łodzi,silniku i wędce) ....choć teraz pewnie też się nie kurzy.....
Po co troll, skoro na spin bierze jak ,,wścieknięty"
Napisano 13 listopad 2016 - 22:23
zasłyszane z rana
Grzesiu,ten mięsiarz którego ubity pokot mam na fotkach nie miał takich dylematów....
Zdjęcia nie nadają się do opublikowania na forum
Na jednej fotce jest facjata "łowcy" więc postaram się namierzyć tego mordercę.
A mawiają że nie ma ryb w Siemianówce
Pozdrawiam Tomi
Napisano 13 listopad 2016 - 22:31
fakt, znam kilka opowieści o k..dziesięciu zabieranych, a z trolem to nawet się nie kryją tylko jeżdżą przez środek obok ciebie jakby nigdy nic... a kontroli nie widać
Napisano 15 listopad 2016 - 16:23
Grzesiu,ten mięsiarz którego ubity pokot mam na fotkach nie miał takich dylematów....
Zdjęcia nie nadają się do opublikowania na forum
Na jednej fotce jest facjata "łowcy" więc postaram się namierzyć tego mordercę.
A mawiają że nie ma ryb w Siemianówce
Pozdrawiam Tomi
Tomek od was czy nasz siedlecki ten kiler od "115" ?
Napisano 15 listopad 2016 - 16:43
Narzekasz na brak towarzystwa???
Kamil, tego i tak już nie zatrzymasz, więc 3 łódki w tą czy 50 w tamtą nie robi różnicy
Napisano 15 listopad 2016 - 17:31
Andrzeju,powiem szczerze że o tym 115+(świętej pamięci) sam osobiście nie słyszałem i nie wiem skąd był łowca.Wspominał o nim kol.@tubis jako naoczny świadek mierzenia.Może ma jakąś fotkę łowcy lub przynajmniej pamięta numery łodzi?
Natomiast ten mięsiarz -morderca o którym ja wspomniałem,że posiadam fotki z ubitym pokotem nie miał(na szczęście) takich okazów.
Były tam ze dwie ryby na oko 90+ , pośród kilkunastu mniejszych :(Był to ponoć wynik połowu z zeszłej środy.
Generalnie nie jeżdżę na Siemianówkę na ryby od kilku dobrych lat.Nie szukam też żadnych newsów o połowach i okazach z tego zbiornika bo wiem że w zdecydowanej większości zostały one zabite.
Brak widocznych i namacalnych działań służb odpowiedzialnych za kontrolowanie wędkarzy, odłowy sieciowe i obiecanki bez pokrycia przyczyniły się do tego że podziękowałem PZW Białystok za współpracę i od kilku lat jestem członkiem PZW Siedlce.
Pozdrawiam Tomi
Napisano 15 listopad 2016 - 17:49
Gdzie to trzeba udeżyć, żeby rozpisać jakąś wzmiankę o zakazie łowienia na przynęty typu żywiec na zbiorniku siemianówka. Może nie całkowity ale napewno w miesiącach grupowania się szczupaków przed zimą. Czyli np. od września do końca roku. Myśle że takie coś napewno ocaliło by wiele tarlaków z rąk bereciarzy.
Napisano 15 listopad 2016 - 19:02
Napisano 15 listopad 2016 - 20:36
Napisano 15 listopad 2016 - 23:05
Słyszałem, że "łowca" z Hajnówki.
Napisano 17 listopad 2016 - 20:46
Napisano 17 listopad 2016 - 23:28
Z moich info była mniejsza, ale to nie jest ważne, piękna ryba, zamordowana
Dziś nic nie brało na spinn, na żywca łowili, na szczęście nie za duże.
Napisano 17 listopad 2016 - 23:39
Ja mam to szczęście, że postawiłem krzyżyk na Siemianówce, nie robią na mnie żadnego wrażenia doniesienia o kolejnych rzeziach...ten zbiornik zabija Narew i musi być poprawiony/zlikwidowany, cała reszta jest bez znaczenia
Napisano 18 listopad 2016 - 00:07
Ja mam to szczęście, że postawiłem krzyżyk na Siemianówce, nie robią na mnie żadnego wrażenia doniesienia o kolejnych rzeziach...ten zbiornik zabija Narew i musi być poprawiony/zlikwidowany, cała reszta jest bez znaczenia
Podejrzewam, że raczej nie jest to możliwe
Napisano 18 listopad 2016 - 00:08
Ale konieczne.
Napisano 19 listopad 2016 - 21:22
Spokojnie 100 łodzi na zbiorniku, gdzie tu miejsce na troling? (patologia)
Napisano 20 listopad 2016 - 10:30
Niestety mięsiarze to na Podlasiu nadal dominująca część wędkarzy,za nic mają regulamin.To samo jest ze strażą rybacka i społeczną, drugi rok daje im namiary na kłusownika z Radul a on dalej robi swoje bezczelnie
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych