Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#2681 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 23 wrzesień 2019 - 16:10

Panowie, wybieram się na siemianówkę 02.10.19r, proszę powiedzcie jak poziom wody, byłem w lipcu to już było słabo, dołek który na mapie miał 2.5m miał tylko 1m. Słyszałem że jest jeszcze gożej.

Brać z sobą łódkę, czy wszędzie dojdę na piechotę

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
  • sacha lubi to

#2682 ONLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 23 wrzesień 2019 - 17:34

Bierz śpiochy wszędzie dojdziesz 😁nie ma tragedii jest mało wody ale aż tak źle nie ma ...pamiętam gorszy rok 😉na echu jeszcze są dołki po 5 m 😉

#2683 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 23 wrzesień 2019 - 19:25

Jadę jutro rano. Czy np. w okolicach przystani z amfiteatrem jest jakiś bar lub restauracja ?

#2684 OFFLINE   Krystianin

Krystianin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • Imię:Krystian
  • Nazwisko:K

Napisano 24 wrzesień 2019 - 04:54

Jadę jutro rano. Czy np. w okolicach przystani z amfiteatrem jest jakiś bar lub restauracja ?

Były dwa bary ,tylko sezon sie skończył wiec nie wiem czy sie nie zwineli- zadzwoń zapytaj  www.extremewater.pl

Użytkownik Krystianin edytował ten post 24 wrzesień 2019 - 04:55

#2685 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Piotr

Napisano 24 wrzesień 2019 - 05:15

Pozamykane. Nawet w weekendy. Po drodze Biedra, jednorazowego grilla bierz, filety z sandacza i ognia! ;)
  • sacha lubi to

#2686 OFFLINE   maselinho

maselinho

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 wrzesień 2019 - 16:57

Witam szanowne grono,

Pytanie do ludzi znających zalew. Czy warto tam pojechać o tej porze z gruntówką posiedzieć za jakimś białorybem?

Byłem nad zalewem pod koniec czerwca i było słabo ogólnie, może przez pogodę albo setki łodzi czeszących wodę non stop.

No i jak poziom wody?

Pozdrawiam.

• kkonrad lubi to

#2687 OFFLINE   kkonrad

kkonrad

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:k

Napisano 24 wrzesień 2019 - 18:52

Wody coraz mniej, łodzi coraz wiecej.
  • czocho lubi to

#2688 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6324 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 24 wrzesień 2019 - 20:09

Wody jest bardzo mało, nieznających zbiornika uprzedzam, żeby uważali. W wielu miejscach krzaki i twarde karpy są tuż pod powierzchnią, łatwo uderzyć śrubą. Przy wodowaniu bardzo przydadzą się gumowe buty.

• sacha lubi to

#2689 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 24 wrzesień 2019 - 20:19

Po drodze Biedra, jednorazowego grilla bierz, filety z sandacza i ognia! ;)

Nie lubię ryby z grilla, wolę fileta smażonego. Ale smażonego też nie będzie, na kolację ser żółty.

Szczupak sztuk jeden 43 cm , brań sandaczowych kilka, dwa doholowane do pontonu - taki około wymiarowy i ładne 60cm z plusem.

Moja wina bo nie sprawdziłem który kij jest w pokrowcu a był "miętki" jak koci ogon zupełnie na sandacze się nie nadawał.

Rano sporo łódek ale nie widziałem żeby ktoś coś ciągał, mnie się udało w jednym miejscu nawiązać kontakt i tam miałem wszystkie brania.

Spływaliśmy przed 18:00, na jednej łódce sandacze ponad 60 i ponad 50cm , na drugiej szczupak 87 i jakiś mniejszy.

#2690 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów

Napisano 24 wrzesień 2019 - 20:23

To całkiem nieźle, będę na siemianówce 02.10 może i mi szczęście dopisze.

#2691 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 24 wrzesień 2019 - 20:42

To całkiem nieźle, będę na siemianówce 02.10 może i mi szczęście dopisze.

Od jednego z wędkarzy (tych co mieli szczupaki) usłyszałem że dzisiaj był pierwszy dzień kiedy brały szczupaki , oni są 2-3x w tygodniu więc chyba wiedzą co mówią.

#2692 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Piotr

Napisano 24 wrzesień 2019 - 20:50

Od jednego z wędkarzy (tych co mieli szczupaki) usłyszałem że dzisiaj był pierwszy dzień kiedy brały szczupaki , oni są 2-3x w tygodniu więc chyba wiedzą co mówią.

Nieprawda. Sobota i niedziela dała niektórym po kilka sztuk ładnych sandaczy i szczupłych. Piszę o 70+. Widziałem ładowanego do samochodu suma. Dwóch musiało go dźwigać.

#2693 OFFLINE   spayol

spayol

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 242 postów

Napisano 24 wrzesień 2019 - 20:52

Witam szanowne grono,

Pytanie do ludzi znających zalew. Czy warto tam pojechać o tej porze z gruntówką posiedzieć za jakimś białorybem?
Byłem nad zalewem pod koniec czerwca i było słabo ogólnie, może przez pogodę albo setki łodzi czeszących wodę non stop.
No i jak poziom wody?

Pozdrawiam.

Jedz pod amfiteatr na pomosty. Tam bialorybu nalowisz sie do bólu. Duzy krap, plotka, nieduzy leszczyk. Ewentualnie pomost w.zatoce Bachurskiej. Ale tam moze byc drobniesza ryba.

#2694 OFFLINE   ZanderManiak

ZanderManiak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 24 wrzesień 2019 - 21:08

I tu się mylisz kolego zwracam zwracałem i zawsze będę zwracał uwagę a nie raz podpływają koledzy z państwowej oraz społeczni po moich telefonach tylko nie z białego  ale siedleccy którzy łowią na zbiorniku i sa za 5min a nie za godzinę albo jak ty napisałeś nie mają zgłoszeń, Dwa lata temu myslałem że będe miał sześć kapci bo dzień wcześniej zwróciłem uwagę że łowią na dwie żywcówki i jeszcze spinningują .Kolega z państwowej pojawił się za 2 min i pouczył klientów a rano spotkaliśmy się na slipie wodując łódź.Myślałem że się odegrają bo słyszałem jak powiedzieli ciekawe gdzie się woduje.Tak więc reagować będe a w tym roku mam jeszcze jeden argument GÓRNY WYMIAR OCHRONNY,i jak słyszę od ludzi nad woda że spływa ktoś z sandaczem powyżej 80+ i ja mówię  o  górnym to ludzie patrzą się na mnie jak na kosmitę .Panowie więcej szumu na temat GÓRNEGO.

Kolego a podeślesz numer  tych kolegów ze straży siedleckiej  wędkujących na Siemce.

W końcu się chyba przełamię :) i zacznę zgłaszać anonimowo jak ponownie zobaczę po 8 szczupaków  na agrafkach gdzie na łodzi  2 osoby

Znalazłem też numery do  straży białostockiej : 510 212 653 lub ewentualnie 505 117 804 ale z tego co słyszałem często ich nie ma na wodzie i wtedy odsyłają żeby dzwonić  na policje.

• wisniowy21 i focus224 lubią to

#2695 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 24 wrzesień 2019 - 21:11

Kolego Sacha to Ty bushem z hondą chyba 20stka? Dziś i ja byłem od 9 do około 15,złowiłem 4 sandacze, 1 około 45 a reszta trochę ponad wymiar, rybki złowiłem po 12tej. A szczupaki już jakiś czas łowią, ale raczej drobne. A co do wody to jak tak dalej będzie to z plaży na rudni nie wypłynie się na otwartą wodę z opuszczonym silknikiem.

#2696 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów

Napisano 24 wrzesień 2019 - 21:41

Takie pytanie, na co? Panowie, co wam się najlepiej sprawdza na sandacza, mi osobiście gumy ale ostatnio tyle narwałem na karczach, że mi ręce opadły. Teraz kupiłem wiaderko wobków, takich do 1,5m i będę testował, macie jakieś swoje sprawdzone woblery na tę wodę.

#2697 ONLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 25 wrzesień 2019 - 10:17

Mamy ale nie powiemy 😂
  • wisniowy21 lubi to

#2698 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów

Napisano 25 wrzesień 2019 - 10:19

Szkoda

#2699 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 25 wrzesień 2019 - 11:06

Takie pytanie, na co? Panowie, co wam się najlepiej sprawdza na sandacza, mi osobiście gumy ale ostatnio tyle narwałem na karczach, że mi ręce opadły. Teraz kupiłem wiaderko wobków, takich do 1,5m i będę testował, macie jakieś swoje sprawdzone woblery na tę wodę.

Fishuntery Mikado perła z brokatem i okoniopodobny z czerwonym ogonem 11cm. Woblery dwa urwałem na dzień dobry i uznałem że rwanie gum łatwiej przyjmę.

#2700 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 25 wrzesień 2019 - 11:06

Kolego Sacha to Ty bushem z hondą chyba 20stka? Dziś i ja byłem od 9 do około 15,złowiłem 4 sandacze, 1 około 45 a reszta trochę ponad wymiar, rybki złowiłem po 12tej. A szczupaki już jakiś czas łowią, ale raczej drobne. A co do wody to jak tak dalej będzie to z plaży na rudni nie wypłynie się na otwartą wodę z opuszczonym silknikiem.

Nie, Kolibri 360 z Suzuki 5KM.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych