Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#2741 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 29 wrzesień 2019 - 14:00

Ja mój syn już jest nas dwóch a jeszcze kilku łowiących na twoim odcinku kolegów mógłbym wymienić. Może nie 100% złowionych ryb wraca do wody ale naprawdę dużo.W tym   roku PB sandacz 97cm oczywiście pływa dalej {mam nadzieję że nie został ponownie złowiony}.Ale już za moment zacznie się mięsiarnia i hit sandaczowy czyli boleniowy wobler o wiadomej nazwie który będzie dyndał na końcu zestawu spiningowego 99% łowiących w tym miejscu. Oczywiście z wymienionymi kotwicami na dużo większe .

Użytkownik mentnooki edytował ten post 29 wrzesień 2019 - 14:01

#2742 OFFLINE   ZanderManiak

ZanderManiak

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 29 wrzesień 2019 - 15:25

Sacha, fajna opowieść z tymi bielikami. Masz rację że to pierdoly, siły ma tyle żeby jakąś zdechła rybę unieść, a upoluje co najwyżej słabowita kaczkę. Raz widziałem jak zaatakował stado krzyżówek i gonił jedna ale nie dogonil :). Tak to krąży, albo częściej siedzi na gałęzi i czeka na łatwą okazję. Ostatnio widziałem z 4sztuki jak trzymały się kormoranow, czekając na jakąś trafiona rybę. Orzeł przedni to inna liga, używany przez Mongolow do polowań z orłem. Widziałem film jak dwa zabiły wilka, ale rzucił się jeden, drugi mu pomógł dobić. Silny i odważny, ale to prawdziwy orzeł, a bielik to nawet nie orzeł tyle że fajnie się prezentuje w locie. Kruki to z kolei inteligenci świata ptaków, cwane i dadzą sobie radę wszędzie. Przykład z bielikami który opisałeś to najlepszy dowod. Tepione kiedyś przez ludzi na skraju wymarcia bardzo szybko odbudowaly populacje co też o czymś świadczy.

ciekawa obserwacja , porównując do ludzi widzę jak niżej ;) :

bieliki - pierdoły  z pzw nieudolnie zarządzający naszą wodą i czekający tylko na opłaty

orły przednie - kilka procent kolegów co limitów przestrzegają  a do tego C&R często praktykują

kormorany - 98% trollujących na Siemce :)

Użytkownik Woy1 edytował ten post 29 wrzesień 2019 - 15:26

• sacha lubi to

#2743 OFFLINE   fred88

fred88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Piotrek

Napisano 29 wrzesień 2019 - 20:17

W poprzednią niedzielę komuś dron "zerwał się" z zasięgu pilota. Ładnie przeleciał przez całą szerokość Siemianówka w okolicy zapory i zniknął za horyzontem. Fajny widok.
  • szydłoś lubi to

#2744 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 30 wrzesień 2019 - 07:19

Dobre drony mają po 5 i więcej km zasięgu. To jest tzw. BVLOS. Obserwacja lotu tylko na podglądzie przez tel lub monitor. Może nie było tak źle i po prostu ktoś sobie dalej polatał.

#2745 OFFLINE   fred88

fred88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • Imię:Piotrek

Napisano 30 wrzesień 2019 - 11:00

Możliwe że było by tak jak mówisz. Mi to wyglądało na ucieczkę drona.

#2746 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 01 październik 2019 - 19:47

Jadę jutro na siemionkę, ktoś coś dzisiaj połowił, dało się?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

#2747 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce

Napisano 02 październik 2019 - 17:44

Małe sprostowanie przepraszam Rafała to komendant nie PSR ale SSR łowił w zeszłą środę.

#2748 OFFLINE   focus224

focus224

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów
  • Lokalizacjawieś
  • Imię:Krzysztof

Napisano 02 październik 2019 - 18:27

Małe sprostowanie przepraszam Rafała to komendant nie PSR ale SSR łowił w zeszłą środę.

Mam nadzieję ze łowił nie tylko ryby. Kontrole i to takie szczegółowe są konieczne. Na wodzie , na brzegach i w każdy dzień tygodnia.

#2749 OFFLINE   kornetes

kornetes

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 175 postów
  • LokalizacjaNad wodą
  • Imię:Dawid

Napisano 13 październik 2019 - 09:02

Czy któryś z kolegów mógłby polecić jakiś slip z parkingiem nad zalewem?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#2750 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 13 październik 2019 - 09:05

Teraz to raczej stary dwór przy amfiteatrze, choć i tam już woda poza płytami. Ale przynajmniej jak się zwodujesz to wypływasz na wodę spokojnie, bo na rudni to zanim wypłyniesz z zatoki to trzeba uważać na silnik.

#2751 OFFLINE   kornetes

kornetes

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 175 postów
  • LokalizacjaNad wodą

Napisano 13 październik 2019 - 19:52

Teraz to raczej stary dwór przy amfiteatrze, choć i tam już woda poza płytami. Ale przynajmniej jak się zwodujesz to wypływasz na wodę spokojnie, bo na rudni to zanim wypłyniesz z zatoki to trzeba uważać na silnik.

Dziękuje za info. zeslipowałem się bez problemu...

Byłem pierwszy raz na tym akwenie, woda ciekawa, na pewno rybna (jeszcze), udało się wydłubać dwa sandały, 60-70cm.  :)

Jednak myślę że był to mój pierwszy i ostatni raz na tym zbiorniku, patrząc na to co się dzieje na tej wodzie, niestety nie mam ochoty chyba tam wracać. Po tym wypadzie zacząłem sądzić że ideologia C&R to niestety tylko internetowa bajka  :unsure:

#2752 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 13 październik 2019 - 20:23

Po tym wypadzie zacząłem sądzić że ideologia C&R to niestety tylko internetowa bajka  :unsure:

A znasz jakąś wodą gdzie C&R jest w zdecydowanej większości ?

#2753 OFFLINE   kornetes

kornetes

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 175 postów
  • LokalizacjaNad wodą

Napisano 13 październik 2019 - 21:03

Nie, ale nigdy nie widziałem wędkarzy chwalących się wypuszczaniem 60-takow, po zakończonym dniu wędkowania, po czym wyciągają 6-8 sztuk (ciężko się było doliczyć) sandaczy z łodzi zapiętych na agrafce , żywych, jak kiść bananów, wielkości 70-80cm. Pomijając nie dozwolona ilość zabranych ryb na dwóch wędkujacych, widok masakryczny, można się poczuć jak za wschodnia granica...
Dodam ze to młodzi ludzie w wieku 30-40lat

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • barwena1977 lubi to

#2754 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 13 październik 2019 - 21:04

Tylko chyba mało jest wód żeby praktycznie każdy coś łowił i przy takiej presji. W środę na slipie na rudni widziałem 3 sandacze a raczej pozostałości po wyfiletowaniu, które leżały sobie praktycznie na polbruku. A u gościa w nowiutkiej skylli przez którą musiałem przejść po pokładzie by do slipu dojść ze swoją łódką, widziałem ogromnego przynajmniej jak dla mnie sandacza. Zapytałem o górny wymiar to mi powiedział że głęboko wziął. Jest dramat, 90% użytkowników nie ma jakiegokolwiek umiaru.

#2755 OFFLINE   kkonrad

kkonrad

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:k

Napisano 13 październik 2019 - 21:07

Głęboko, niech mu wiosło w d..e

#2756 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów

Napisano 13 październik 2019 - 21:07

Dziękuje za info. zeslipowałem się bez problemu...

Byłem pierwszy raz na tym akwenie, woda ciekawa, na pewno rybna (jeszcze), udało się wydłubać dwa sandały, 60-70cm.  :)
Jednak myślę że był to mój pierwszy i ostatni raz na tym zbiorniku, patrząc na to co się dzieje na tej wodzie, niestety nie mam ochoty chyba tam wracać. Po tym wypadzie zacząłem sądzić że ideologia C&R to niestety tylko internetowa bajka  :unsure:

Hola hola, nie taka bajka, ja tam też dziś byłem i sandacze wypuściłem. Akurat dziś widziałem metra (szczupaka) na postronku. K... rzucane w ich stronę nie przyniosły rezultatu.

#2757 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce

Napisano 14 październik 2019 - 07:07

Gdzie jest PSR POLICJA ?Ten zbiornik się sam nie obroni.Cieszyłem się po wprowadzeniu górnego wymiaru i miałem nadzieję że to jest to.Patrząc na to co się dzieję to nawet stare przepisy nie są przestrzegane.LIMIT nie istnieje  a co tu wymagać górnego.Dramat dramat i jeszcze raz dramat.Ale kilka rybek fajnych wróciło do wody .Dobre i to.

• czocho lubi to

#2758 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów

Napisano 14 październik 2019 - 07:20

Wczoraj się właśnie śmieli że hulaj dusza piekła nie ma. Policja obstawiała wybory i na wodzie zero kontroli.Jak napiszę że wczoraj z wody mogło wyjechać koło 1000 sandaczy to pewnie dużo się nie pomylę.

#2759 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 14 październik 2019 - 07:41

A wystarczyłoby zakazanie trolingu, i na pewno większa połowa z tych rybek w wodzie by została. No ale konto by się nie zgadzało.
  • czocho i Sandi lubią to

#2760 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 14 październik 2019 - 09:11

To dopiero początek...bliżej lodu będzie gorzej...wczoraj zamiast łowić trzeba było być cały czas na oriencie , żeby nikt na głowę nie wpłynął....masakra....Kaczyński ty ch...,  gdzie są kontrole ja się pytam ? :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych