Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#2761 OFFLINE   Mirek*

Mirek*

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaHajnówka

Napisano 14 październik 2019 - 09:44

wczoraj zamiast łowić trzeba było być cały czas na oriencie , żeby nikt na głowę nie wpłynął

Wody mało a naparzają jak idioci. Trzeba by trochę ,,klocy" wpuścić  ;) może zwolnią ale szczerze wątpię. Już jakieś półtorej tygodnia temu gość wpłynął na małym na korzeń lub stare zanurzone drzewo zrobił w łodzi dziurę wielkości pięści, ledwie dopłynął do brzegu. Szkoda, że takie wiadomości nie są podawane publicznie, może ktoś by poszedł po rozum do głowy...

#2762 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Piotr

Napisano 14 październik 2019 - 09:55

Gdzie jest PSR POLICJA ?Ten zbiornik się sam nie obroni.Cieszyłem się po wprowadzeniu górnego wymiaru i miałem nadzieję że to jest to.Patrząc na to co się dzieję to nawet stare przepisy nie są przestrzegane.LIMIT nie istnieje  a co tu wymagać górnego.Dramat dramat i jeszcze raz dramat.Ale kilka rybek fajnych wróciło do wody .Dobre i to.

Nie

Wczoraj się właśnie śmieli że hulaj dusza piekła nie ma. Policja obstawiała wybory i na wodzie zero kontroli.Jak napiszę że wczoraj z wody mogło wyjechać koło 1000 sandaczy to pewnie dużo się nie pomylę.

Nie wyjechało. Nie żerował :D

#2763 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 14 październik 2019 - 09:57

Czasem

To dopiero początek...bliżej lodu będzie gorzej...wczoraj zamiast łowić trzeba było być cały czas na oriencie , żeby nikt na głowę nie wpłynął....masakra....Kaczyński ty ch...,  gdzie są kontrole ja się pytam ? :D

Czasem na slipie sprawdza bakisty :). Ale kontrolę na wodzie ani częste, ani dokładne.

#2764 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 14 październik 2019 - 10:07

Byłem wczoraj, i sam widziałem jak chłopy z białegostoku nie wymiarowe ryby do bakisty chowali.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

#2765 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 14 październik 2019 - 10:30

Czasem Czasem na slipie sprawdza bakisty :)

To stanowczo za mało, żeby uratować ta wodę przed wędkarska patologią....

• szydłoś lubi to

#2766 OFFLINE   sicek90

sicek90

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów

Napisano 14 październik 2019 - 10:35

Niestety wędkarze są bardzo mocno zmobilizowani do wyrybienia tej wody. Mało tego, widoczny brak szacunku dla ryb. Wykrojone filety, a truchło rzucone pod kosz na śmieci przy slipie na rudni. Ludzie.. Litości...

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

#2767 OFFLINE   Mirek*

Mirek*

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaHajnówka

Napisano 14 październik 2019 - 10:37

Bakisty to za mało, najlepiej jak by stali 100 czy 200 m od miejsca slipowania i sprawdzali samochody razem z policja. Tak było kilka lat temu na małym, stanęli w lasku za wiatami i sprawdzali samochody, policjant prosił o otwieranie bagażnika ... padło kilkanaście mandatów,.  Fama poszła na jakiś czas się uspokoiło...?

Użytkownik Mirek* edytował ten post 14 październik 2019 - 10:44

• mentnooki i focus224 lubią to

#2768 OFFLINE   Mirek*

Mirek*

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaHajnówka

Napisano 14 październik 2019 - 10:38

Użytkownik Mirek* edytował ten post 14 październik 2019 - 10:46

#2769 OFFLINE   Pike1

Pike1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 170 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 14 październik 2019 - 13:39

Zgodnie z tym wykazem http://bialystok.wod...miny_umów_1.pdf

Siemianówka w rękach PZW Okręg Białystok do 31.12.2019r.  A co dalej? Był już przetarg?

Użytkownik Pike1 edytował ten post 14 październik 2019 - 13:40

#2770 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów
  • LokalizacjaBiebrzańska Kraina
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Sz.

Napisano 14 październik 2019 - 13:53

Byłem wczoraj, i sam widziałem jak chłopy z białegostoku nie wymiarowe ryby do bakisty chowali.

Będąc na wodzie miałem lornetkę pod ręką,co raz widzą hol ryby zerkałem co dalej będzie.Niestety przez 3 dni na wodzie widziałem dosłownie 3 przypadki,że ktoś zwrócił rybie wolność  :mellow: Nie licząc Chłopaków mających zawody na żywej rybie w niedzielę.W naszym kierunku po demonstracyjnym wypuszczeniu rybki padały niecenzuralne komentarze....żal dupę ściskał Dziadkom.Piękna woda ,ale ile czasu wytrzyma to podejście wędkujących tam do niej? Na pewno najgorsze zło dla Siemianówki to Troll ,oby jak najszybciej go zakazano tam  :unsure:

• barach3 i Sandi lubią to

#2771 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imię:Mariusz

Napisano 14 październik 2019 - 14:39

Słabo kolego patrzyłeś, sam wypuściłem 4 sandacze i suma zapiętego za ogon, w tym miejscu dodam że na ostatnie 3 wyjazdy na siemianówkę złowiłem 3 sumy, w tym dwa za ogon.

#2772 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 14 październik 2019 - 14:53

To kolego chwała Tobie, a pomyśl ile tak podhaczonych sumów nie wraca.A z innej strony, ile by nie było w ogóle podhaczonych gdyby nie było legalnego trola? Przy tym stanie wody, presji, braku kontroli, i podejściu łowiących troling prowadzi do jednego.
  • szydłoś lubi to

#2773 OFFLINE   focus224

focus224

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów
  • Lokalizacjawieś
  • Imię:Krzysztof

Napisano 14 październik 2019 - 18:00

Niestety wędkarze są bardzo mocno zmobilizowani do wyrybienia tej wody. Mało tego, widoczny brak szacunku dla ryb. Wykrojone filety, a truchło rzucone pod kosz na śmieci przy slipie na rudni. Ludzie.. Litości...

To nie są wędkarze. Zabierz im trolling a nie będą przyjeżdżać. Ich celem jest mięso a i inwestycja musi się zwrócić (pozwolenia, łódka, paliwo). Są też tacy co beretują dla kasy. I zachowanie na wodzie. Wczoraj po złowieniu sandacza (na spining) po chwili już miałem adoratorów. Tu nawet ostre k...y nie pomagają. I to jest niestety codzienność. W sobotę znajomi od niedawna dwaj panowie ( poznałem ich na brzegu) przepływając blisko mnie zapytali - jak tam ? Odpowiedziałem że słabo  :) . "A my mamy siedem sandaczy w tym jednego za ogon" . Taki właśnie w 99% jest trolling na Siemianówce. :(  

Użytkownik focus224 edytował ten post 14 październik 2019 - 18:37

• kristofer232 i Krzysztof S. lubią to

#2774 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 14 październik 2019 - 18:35

Taka jest smutna prawda, i widzę że nawet koledzy którzy bronili trolingu, już chyba nie mają argumentów widząc co się dzieje. Może jakieś media taką "legalną rzezią się zainteresują... Tylko skąd znaleźć czas na takie rzeczy, jak na ryby nie ma kiedy jeździć...

#2775 OFFLINE   sicek90

sicek90

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów

Napisano 14 październik 2019 - 19:15

Media, internet... już wystarczająco zepsuły Siemianówkę.
Z resztą, każdą żyzną wodę psuje internet przy aktualnie panującej modzie na lans w sieci.

Użytkownik sicek90 edytował ten post 14 październik 2019 - 19:17

• pafek i Mirek* lubią to

#2776 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 14 październik 2019 - 19:46

Słabo kolego patrzyłeś, sam wypuściłem 4 sandacze i suma zapiętego za ogon, w tym miejscu dodam że na ostatnie 3 wyjazdy na siemianówkę złowiłem 3 sumy, w tym dwa za ogon.

No przy tej powierzchni wody i ilości łowiących to nie możliwe aby wszystko zobaczyć. ;)  Widocznie łowiłeś z trolla bo my przez 3,5 całych dni na wodzie nie mieliśmy kontaktu z Sumem...Widocznie nie żerował, tylko był podhaczany niestety.Chwała Ci za to że tak postąpiłeś

To kolego chwała Tobie, a pomyśl ile tak podhaczonych sumów nie wraca.A z innej strony, ile by nie było w ogóle podhaczonych gdyby nie było legalnego trola? Przy tym stanie wody, presji, braku kontroli, i podejściu łowiących troling prowadzi do jednego.

Masz całkowita rację niestety Kolego  :unsure:

To nie są wędkarze. Zabierz im trolling a nie będą przyjeżdżać. Ich celem jest mięso a i inwestycja musi się zwrócić (pozwolenia, łódka, paliwo). Są też tacy co beretują dla kasy. I zachowanie na wodzie. Wczoraj po złowieniu sandacza (na spining) po chwili już miałem adoratorów. Tu nawet ostre k...y nie pomagają. I to jest niestety codzienność. W sobotę znajomi od niedawna dwaj panowie ( poznałem ich na brzegu) przepływając blisko mnie zapytali - jak tam ? Odpowiedziałem że słabo  :) . "A my mamy siedem sandaczy w tym jednego za ogon" . Taki właśnie w 99% jest trolling na Siemianówce. :(  

Mieliśmy to samo,namierzysz na echo obiecująca miejscówkę , wychodzi kilka rybek i już napierdala... Ci prakrycznie do łódki.A jak złapią zaczep zamiast rwać  to wpływają Qurwy w miejscówkę i się szarpią aby ocalić bzdetną gumę płosząc wszytsko.

Media, internet... już wystarczająco zepsuły Siemianówkę.
Z resztą, każdą żyzną wodę psuje internet przy aktualnie panującej modzie na lans w sieci.

Hmm. piszesz tak jakbyś chciał mieć tą wodą tylko dla siebie.Podstawa to Kontrola i bez pobłażania!!! A tam niestety tego nie ma, górne limity to tylko na papierze,limity to samo, widząc co spływało na slip...Można pisac kolejne przepisy co z tego jak nie są wogule egzekwowane? Zakaz trolla by wyhamował ten proces przynajmniej w jakiejś części , przyjemniej by się łowiło i może nie widywało tyle przetwórni rybnych na wodzie  :(

• Sandi i focus224 lubią to

#2777 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 14 październik 2019 - 20:19

Panowie może chociaż zasypać skrzynkę pzw mailami, ja parę wysłałem, odzewu zero. Następne gdzieś do zarządu głównego będę pisał.Na wodzie można zwrócić uwagę, ale tylko wrogów się sobie narobi, a co gorsza że od słowa do słowa to i do rękoczynów może dojść, a że człowiek nerwowy to i mało się reaguje.

#2778 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów

Napisano 14 październik 2019 - 20:29

Panowie może chociaż zasypać skrzynkę pzw mailami, ja parę wysłałem, odzewu zero. Następne gdzieś do zarządu głównego będę pisał.Na wodzie można zwrócić uwagę, ale tylko wrogów się sobie narobi, a co gorsza że od słowa do słowa to i do rękoczynów może dojść, a że człowiek nerwowy to i mało się reaguje.

Można zrobić petycję online, jak zbierze sie kilka tyś podpisów zawsze może pomyślą "o co kaman"...

• Sandi i focus224 lubią to

#2779 OFFLINE   wisniowy21

wisniowy21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów
  • LokalizacjaBrańsk
  • Imię:Mateusz

Napisano 14 październik 2019 - 20:52

Pozdro z Siemianowki :) u nas niedziela pięknie połowione :P był i szczupaczek 81 cm oczywiście pięknie wrócił do wody, siła zdumienia i okrzyki, oblegajacych łódek gul w gardle no ale co zrobić niech se jeszcze rośnie :P

#2780 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 15 październik 2019 - 06:34

Taka jest smutna prawda, i widzę że nawet koledzy którzy bronili trolingu, już chyba nie mają argumentów widząc co się dzieje. Może jakieś media taką "legalną rzezią się zainteresują... Tylko skąd znaleźć czas na takie rzeczy, jak na ryby nie ma kiedy jeździć...

Bo czego tu bronić? Możliwość trola dałbym jedynie osobom uprawnionym do parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych. A i to pod warunkiem posiadania 4-taktu z aktualnymi badaniami technicznymi ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych