Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDA呕 GARA呕OWA - 2025
Po raz dziesi膮ty spotkamy si臋 na wyprzeda偶y gara偶owej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a ko艅czymy o 15:00). Dla publiczno艣ci (os贸b kupuj膮cych) wej艣cie b臋dzie jak zawsze bezp艂atne i bez 偶adnych ogranicze艅. Ostatni gara偶 by艂 jednym z najbardziej udanych je艣li chodzi o ilo艣膰 kupuj膮cych a na X jubileuszowym planujemy podbi膰 rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolik贸w dla sprzedaj膮cych -> Wyprzeda偶 gara偶owa - rezerwacja stolik贸w

Zdj臋cie

Zalew Siemian贸wka

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
5104 odpowiedzi w tym temacie

#2801 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 post贸w
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imi臋:Mariusz

Napisano 17 pa藕dziernik 2019 - 16:10

Panowie, ratowa膰 trzeba ale nie tylko przed nami samymi, wczesn膮 wiosn膮 widzia艂em zdj臋cia z siemian贸wki gdzie w 偶akach kis艂y sandacze, przes艂a艂em te zdj臋cia dla prezesa Rudnika, zero reakcji, a to by艂 maj, 偶aki nale偶a艂y do gospodarstwa rybackiego SUWA艁KI, te chu.. e wyczy艣cili ju偶 wszystkie jeziora na Suwalszczy藕nie i zaczynaj膮 rozszerza膰 swoj膮 dzia艂alno艣膰 za zgod膮 oczywi艣cie PZW Bia艂ystok, druga sprawa to zarz膮dzanie wod膮, od 2014 do siemian贸wki wpuszczane jest 10000 suma rocznie, przeliczaj膮c to 60000 do 2019r, chyba w臋dkarze nie zd膮偶膮 jego wybra膰, ale sum zd膮偶y wybra膰 inne ryby, ju偶 teraz ci臋偶ko jest z艂owi膰 艂adnego okonia nie wspominaj膮c o innych gatunkach. Nie zastanawia was dlaczego okr臋g nie wpuszcza sandacza? A wpuszcza tyle suma, powiem wam dlaczego, Sandacz jest niechcian膮 ryb膮 w ekosystemach wpuszcza si臋 go wtedy jak nie ma ju偶 nadziei na ratowanie wody, tak膮 odpowied藕 otrzyma艂em kiedy艣 od przedstawiciela PZW Bia艂ystok, chcieli艣my aby jez.pomorze okr臋g zacz膮艂 zarybia膰 sandaczem. Wyci膮gaj膮c wnioski z tego co napisa艂em, mo偶e dla okr臋gu jest na r臋k臋 trzebienie po g艂owie sandacza i dlatego jest tak ma艂o kontroli.

Wys艂ane z mojego SM-A520F przy u偶yciu Tapatalka

#2802 OFFLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 post贸w
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 17 pa藕dziernik 2019 - 16:51

Du偶o by tu gada膰 o tym zbiorniku ... Jedno wiem napewno ...gdyby nie pazerno艣膰 ludzi by艂o by to bez cienia w膮tpliwo艣ci najlepsze 艂owisko w Polsce ...nie wiem naprawd臋 nie wiem z kad ta ryba tam si臋 bierze ...i jak to jeszcze funkcjonuje ...ale napewno drugiej takiej 偶yznej wody nie mamy w naszym kraju. Ciekawe jak d艂ugo jeszcze b臋dzie trwa艂 proces czyszczenia siemianowki ...cho膰 powiedzmy sobie szczerze 偶e trwa to nie od dzi艣 i nadal z艂owienie pi臋knej ryby jak na polskie warunki nie stanowi wi臋kszego problemu mimo tak wielkiej odbieraj膮cej ch臋ci w臋dkowania presji ...smutny jest widok dwustu 艂贸dek p艂ywaj膮cych obok siebie ale jest na to spos贸b zrobi膰 艂owisko no kill na du偶ym zbiorniku a gwarantuje 偶e 90 procent towarzystwa p艂ywa po ma艂ym ,馃榿sprawdzone 馃榿ale偶 by艂o by pi臋knie ...

#2803 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok
  • Imi臋:Krzysiek

Napisano 17 pa藕dziernik 2019 - 17:05

Kolego w siemian贸wce jest tyle bia艂orybu, 偶e te wszystkie sumy cho膰by jad艂y 2 razy wi臋cej ni偶 powinny to i tak tego nie przejedz膮. Jasne 偶e i inne ryby te偶 zjedz膮.A okonie to raczej te na 2 nogach wyci膮gaj膮, tak jak i sumy z reszt膮.Brak limitu na okonie je wyka艅cza, latem znajomy policjant mi opowiada艂 偶e sprawdza艂 go艣cia co mia艂 kilkadziesi膮t okoni, i m贸wi艂 偶e tego dnia s艂abo bior膮.
  • Rebel64 lubi to

#2804 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 post贸w

Napisano 17 pa藕dziernik 2019 - 17:47

Kolego w siemian贸wce jest tyle bia艂orybu, 偶e te wszystkie sumy cho膰by jad艂y 2 razy wi臋cej ni偶 powinny to i tak tego nie przejedz膮. Jasne 偶e i inne ryby te偶 zjedz膮.A okonie to raczej te na 2 nogach wyci膮gaj膮, tak jak i sumy z reszt膮.Brak limitu na okonie je wyka艅cza, latem znajomy policjant mi opowiada艂 偶e sprawdza艂 go艣cia co mia艂 kilkadziesi膮t okoni, i m贸wi艂 偶e tego dnia s艂abo bior膮.

M贸wisz o okonkach a dla mnie chodzi o okonie 40+, je偶eli jest tyle bia艂o ryby to dlaczego sandacz 偶eruje na kr膮piach, my艣lisz 偶e jest to pokarm pierwszego wyboru, ale fakt bia艂ej ryby jest, ale suma tam jest te偶 za du偶o.

#2805 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok

Napisano 17 pa藕dziernik 2019 - 17:51

Ale po czym wnosisz 偶e jest za du偶o?

#2806 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 post贸w

Napisano 17 pa藕dziernik 2019 - 18:21

Na trzy ostatnie wyjazdy z艂owi艂em 3 sumy jako przy艂贸w 艂owi膮c sandacze, a wiem o jeszcze innych przypadkach, tabele zarybieniowe te偶 nie k艂ami膮 60 000tys przez 6 lat wpu艣ci膰 a ile w臋dkarze z艂owili w tym czasie 2000tys rocznie?

#2807 OFFLINE   Beny

Beny

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 57 post贸w
  • LokalizacjaSupra艣l/Bia艂ystok/Skomack Wielki

Napisano 18 pa藕dziernik 2019 - 21:36

Dzi艣 siemian贸wka od rana... Patologia patologia i jeszcze raz patologia.  T艂uczone jest wszystko co wychodzi z wody. Przy  mo艣cie kolejowym Pan  t艂uk艂  szczupaki z艂owione na 偶ywca.  jeden.... drugi... trzeci...dzwi臋k  t艂uczonego w 艂eb szczupaka rozchodzi艂 si臋 po okolicy.    W ko艅cu  podp艂yn臋li艣my i  grzecznie zapytali艣my  ile szczupak贸w z艂owi艂 - "Dwa".  -" No jak Panie dwa jak 3  przy Nas  zat艂uk艂e艣 i dalej 艂owisz...?   -  "no bo jeden si臋 spi膮艂...."  i w tym momencie  szkodnik  przesta艂 si臋 odzywa膰 na kolejne zapytania.  Wok贸艂 by艂o  kilku w臋dkarzy.  Zero reakcji. Trollowa膰 na ma艂ym mo偶na i si臋 da,  na torach niekt贸rzy  maj膮 zwi臋kszony limit do dozwolonych 5 w臋dek.  Ani policji, ani psr, ani ssr nie widu nie s艂uchu... i  tak od dawna :(
- nie nie dzwoni艂em.  Dzwoni艂em wcze艣niej  kilka razy widz膮c na 偶ywo podobne sytuacje i nigdy nie doczeka艂em si臋  interwencji... tak偶e chyba trzeba mie膰 szcz臋艣cie lub znajomo艣ci

#2808 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok

Napisano 18 pa藕dziernik 2019 - 22:31

By艂em dzi艣 i ja, psr by艂a ale autem je藕dzili. Na wodzie t艂ok, ale o dziwo widzia艂em wypuszczanego sandacza i raczej wymiarowy. Ja dzi艣 z bratem na przedszkola trafiali艣my, 5 kr贸tkich sandaczy,2 wymiarowe i 2 kr贸tkie szczup艂e, 1 wymiarowy.

#2809 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 post贸w
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imi臋:Piotr

Napisano 19 pa藕dziernik 2019 - 16:37

Dzisiaj na Rudni dw贸ch pan贸w z PSR podchodzi艂o do powracaj膮cych 艂odzi i przeprowadza艂o kontrol臋. Buduj膮ce, jednak lepiej wygl膮da艂aby kontrola na wyjazd贸wkach razem z policj膮. Dobre i to.
Dzisiaj r贸wnie偶 widzia艂em kilka wypuszczonych sandaczy. Chyba nawet spory sum, kt贸ry dzielnie walczy艂 przez 40-50 minut wr贸ci艂 do wody :)
  • szyd艂o艣, wisniowy21 i focus224 lubi膮 to

#2810 OFFLINE   wisniowy21

wisniowy21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 post贸w
  • LokalizacjaBra艅sk
  • Imi臋:Mateusz

Napisano 19 pa藕dziernik 2019 - 18:53

Dzisiaj na Rudni dw贸ch pan贸w z PSR podchodzi艂o do powracaj膮cych 艂odzi i przeprowadza艂o kontrol臋. Buduj膮ce, jednak lepiej wygl膮da艂aby kontrola na wyjazd贸wkach razem z policj膮. Dobre i to.
Dzisiaj r贸wnie偶 widzia艂em kilka wypuszczonych sandaczy. Chyba nawet spory sum, kt贸ry dzielnie walczy艂 przez 40-50 minut wr贸ci艂 do wody :)

kolego niestety sum po 40 min walki wypuszczenia raczej nie prze偶yje :(
  • Ciastek lubi to

#2811 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok

Napisano 19 pa藕dziernik 2019 - 19:17

Zawsze to 50% szansy wi臋cej ni偶 jakby od razu w 艂eb dosta艂
  • szyd艂o艣 lubi to

#2812 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 post贸w
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 19 pa藕dziernik 2019 - 19:17

Zw艂ok nie zaobserwowano.

#2813 OFFLINE   tost

tost

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 post贸w
  • LokalizacjaMi艅sk Mazowiecki

Napisano 19 pa藕dziernik 2019 - 20:51

Spokojnie, da sobie rad臋.

#2814 OFFLINE   PrzemekL

PrzemekL

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 post贸w
  • LokalizacjaToru艅

Napisano 20 pa藕dziernik 2019 - 06:14

Zbyt dlugi hol - padnie
Trol - lobuzy i miesiarze
Przylowy - trzeba bylo spiac albo powiedziec rybie aby nie brala

Czasem lepiej nic nie pisac niz wiecznie narzekac. Przyklady polskiego narzekania. Mowa jest srebrem a milczenie zlotem.

#2815 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 post贸w
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imi臋:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 21 pa藕dziernik 2019 - 20:56

Kolego sumy po 1.5 godzinie m臋czarni i wyszarpaniu os臋k膮 w rozmiarze 150-160cm to nie wracaj膮 do wody .Osobiscie wypusci艂em 176cm po 20 min, i 182 po 18 min holu na sandaczow膮 w臋dke i odp艂yne艂y szybciej niz przyp艂yne艂y.  A ten mia艂 207 cm plecionka 0.18 i 40 min holu .Odp艂yno艂 w dobrej kondycji bez t艂umaczenia 偶e nie przezyje i takie tam.

#2816 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 post贸w
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 22 pa藕dziernik 2019 - 07:32

Widok odplywajacego suma tych gabaryt贸w to niezapomniane prze偶ycie , ca艂a ta si艂a , ta wielko艣膰 ryby . Ja z wra偶enia przy pierwszym wynurzeniu usiad艂em. Hol 207 cm na w臋dce 14lb i pletce 0.18 to nie 艂atwe zadanie. Dwa tygodnie temu przegra艂em nie widz膮c przeciwnika. W sobot臋 艣wi臋towa艂em Zwyci臋stwo. Dzi臋kuje 艣licznie za pomoc Ch艂opakom z Barweny , bez waszej pomocy mia艂bym du偶o trudniej.
Za艂膮czony plik  AAA90B6E-0E50-427E-AE5B-C1A9351E2635.jpeg   87,45 KB   36 Ilo艣膰 pobra艅

#2817 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 post贸w
  • LokalizacjaPodlaskie

Napisano 22 pa藕dziernik 2019 - 10:08

Gratulacje. Panowie z Barweny w sobot臋 wygrali z sumem, a w niedziel臋 byli w trakcie walki gdy sko艅czy艂em :) Jak si臋 to sko艅czy艂o nie wiem.

#2818 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok

Napisano 22 pa藕dziernik 2019 - 16:56

Kolego Mafijas graty za ryb臋 i postaw臋.Na takim sprz臋cie to ci臋偶ko mi wyobrazi膰, jak tak膮 sztuk臋 wyci膮gn膮膰.

#2819 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 648 post贸w
  • LokalizacjaHajn贸wka
  • Imi臋:Jerzy

Napisano 22 pa藕dziernik 2019 - 17:48

Kolego Mafijas graty za ryb臋 i postaw臋.Na takim sprz臋cie to ci臋偶ko mi wyobrazi膰, jak tak膮 sztuk臋 wyci膮gn膮膰.

Ma艂膮 masz wyobra藕nie, je艣li tak piszesz...Uwierz mi, mo偶na jeszcze bardziej hardcorowo wyci膮gn膮膰 suma, tylko 2 cm kr贸tszego :ph34r:

#2820 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok

Napisano 22 pa藕dziernik 2019 - 18:18

Je艣li na jeszcze l偶ejszy zestaw i podobna ryba to te偶 gratuluj臋. A nie wyobra偶am bo sumy tylko na sumowych zestawach mia艂em, a przy sandaczowaniu mi sie nie trafi艂.No ale jak si臋 trafi to b臋d臋 walczy艂.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych