Super. Drugi wyjazd i druga kontrola łącznie z bakistami,tydzień temu na amfiteatrze a wczoraj na małym pod wiatką.Tak trzymać panowie.A i jeszcze jedna informacja policja i strażnicy czekali na pewną łódź i jej zawartość.Jak będę wiedział na pewno czy mieli ryby to podam namiary.Myślę że może być duże zdziwienie jak to się potwierdzi goście byli często w zeszłym sezonie i dość dobrze łowili.Byłem przekonany że 100% ryb wypuszczają ,ale pewnego razu widziałem jak wyjmowali ryby,ok zgodnie z regulaminem 2 na beret.Ale wczorajsze informacje od strażników mnie powaliły.Zobaczymy czy się potwierdzą ale skoro przyjechała policja i schowali się za wiatę a strażnicy nagrywali całą akcję to musieli mieć pewną cynę .Informacje dla nieregulaminowych bo tacy też tu zaglądają.Obserwacja z brzegu non stop, jazda po slipach wale trzepanie bakist,myślę że idzie dobre.
Zalew Siemianówka
#3521 OFFLINE
#3522 OFFLINE
Napisano 11 maj 2020 - 18:23
Ja miałem kontrol 1 maja na małym zbiorniku, teraz wybieram się w sobotę zobaczymy czy pajki się ruszyły trochę
#3523 OFFLINE
Napisano 11 maj 2020 - 18:28
Dzisiaj 8 ale pistolety do 55cm
#3524 OFFLINE
Napisano 11 maj 2020 - 18:59
Tak niskiego o tej porze roku nie pamiętam od chyba 20stu lat....Od jesiennego stanu jest może 0,5 m wyższy....Tragedia panowie,a będzie tylko gorzej....
Kamil a może 0.7 100 lat
- czocho lubi to
#3525 OFFLINE
Napisano 11 maj 2020 - 18:59
Za często też nie dobrze a kto ma wziąć to i tak wezmie a kto zapłaci mandat musi to odrobić.
Za pierwszym, za drugim, może się i zwróci, ale jak zapłacą kilka razy to się kolejny raz zastanowią. Oby tak dalej i częściej kontrolowali.
- bho70 lubi to
#3526 OFFLINE
Napisano 11 maj 2020 - 19:08
Za pierwszym, za drugim, może się i zwróci, ale jak zapłacą kilka razy to się kolejny raz zastanowią. Oby tak dalej i częściej kontrolowali.
Kary powinny być dużo wyższe jak jest w krajach Unijnych to drugiego razu nie będzie, na zalewie powinni utworzyć jednostkę straży bo nacisk jest bardzo duży.
- Elendil lubi to
#3527 OFFLINE
Napisano 11 maj 2020 - 19:50
Czy ktoś to kontroluje ,gdzie powinno pojawić się psr czy ssr . Jeśli jest zbiornik z taką patologią to trzeba to ogarnąć . Oczywiście problem nie zniknie ale trzeba to ograniczyć , a jak słyszę i czytam to masakra .
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
#3528 ONLINE
Napisano 12 maj 2020 - 14:16
Trochę nie rozumiem psr Białystok , jeśli jest tak duży problem na określonym zbiorniku to chyba trzeba zwiększyć kontrolę . Nie bardzo rozumiem kierownictwo tej grupy , czy tam ktoś ogarnia gdzie trzeba w danym okresie być
Czy ktoś to kontroluje ,gdzie powinno pojawić się psr czy ssr . Jeśli jest zbiornik z taką patologią to trzeba to ogarnąć . Oczywiście problem nie zniknie ale trzeba to ograniczyć , a jak słyszę i czytam to masakra .
Potrzebne jeszcze szczere chęci ,a tu ewidentnie widać że z jakiegoś powodu ich brak szczególnie ze strony PSR...Wolą chyba latac po krzakach za 2-3 wedkarzami robiąc przy tym wiele Km niż mieć na miejscu 50ciu czy 100 do skontrolowania...Dziwi mnie to.
#3529 OFFLINE
Napisano 12 maj 2020 - 14:34
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Voldemort, Elendil, kristofer232 i 3 innych osób lubią to
#3530 OFFLINE
Napisano 12 maj 2020 - 16:24
Trochę nie rozumiem psr Białystok , jeśli jest tak duży problem na określonym zbiorniku to chyba trzeba zwiększyć kontrolę . Nie bardzo rozumiem kierownictwo tej grupy , czy tam ktoś ogarnia gdzie trzeba w danym okresie być
Potrzebne jeszcze szczere chęci ,a tu ewidentnie widać że z jakiegoś powodu ich brak szczególnie ze strony PSR...Wolą chyba latac po krzakach za 2-3 wedkarzami robiąc przy tym wiele Km niż mieć na miejscu 50ciu czy 100 do skontrolowania...Dziwi mnie to.
Wiecie Panowie ilu strażników PSR jest na etacie wojewody podlaskiego?
Ja z kolei uważam ze ich tegoroczna taktyka będzie bardzo skuteczna . Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, A Ci co maja coś na sumieniu będą po kolei weryfikowani no i na pewno poniekąd zaskoczeni Pozdrawiam normalnych Wędkarzy, przestrzegających zasady panujące na tym zbiorniku.
Podzielam Twoją opinię.
Wszyscy wiemy że przy takiej presji nie ma możliwości kontroli 100% łodzi. Praktyka która została obrana wydaje się być słuszna i tak naprawdę jedyna z możliwych na stan dzisiejszy.
#3531 OFFLINE
Napisano 21 maj 2020 - 16:39
Witam koledzy!! Niedługo wybieram się na Siemianówkę po raz pierwszy w życiu. Ktoś może posiada mapę batymetryczną tego zbiornika lub zaznaczone jakieś
zaczepy,drzewa itp. Z góry dziękuję!!!
#3532 OFFLINE
Napisano 21 maj 2020 - 20:18
Witam koledzy!! Niedługo wybieram się na Siemianówkę po raz pierwszy w życiu. Ktoś może posiada mapę batymetryczną tego zbiornika lub zaznaczone jakieś
https://webapp.navio...&key=gf_bImrnpC i przełącz się na sonar chart (lewy dolny róg), apkę na telefon z 14 dniowym okresem próbnym sciągniesz w sklepie na androida i na iOSa też (kiedyś były ale nie sprawdzam czy są). Do kupienia chyba za niecałe 200 zł z całą Europą, ale oczywiście nie każda woda tam jest i mapy nie są super dokładne
#3533 OFFLINE
Napisano 22 maj 2020 - 10:55
#3534 OFFLINE
Napisano 22 maj 2020 - 15:12
#3535 OFFLINE
Napisano 22 maj 2020 - 16:59
Możliwość stosowania metody trollingowej został wpisany w operacie rybackim od 2018 do 2021r włącznie, być może trolling zostanie również na kolejne cztery lata.
#3536 OFFLINE
Napisano 24 maj 2020 - 07:40
Tam gdzie będzie stało min 100-150 łodzi znaczy że są ryby, a zaczepy to są prawie wszędzie, ryby praktycznie też.Witam koledzy!! Niedługo wybieram się na Siemianówkę po raz pierwszy w życiu. Ktoś może posiada mapę batymetryczną tego zbiornika lub zaznaczone jakieś
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
#3537 OFFLINE
Napisano 24 maj 2020 - 08:14
W tym roku nie ma takiego tłoku, zdecydowanie mniej łódek, więc nie wiem po co pisać takie teksty z 100-150 łodziami. A mniej łódek być może dlatego że i mniej ryb, albo i z powodu zawirowań pogodowych które mają wpływa na żerowanie. Czas pokaże.
#3538 OFFLINE
Napisano 24 maj 2020 - 09:36
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Użytkownik mariusz1976 edytował ten post 24 maj 2020 - 09:37
#3539 OFFLINE
Napisano 24 maj 2020 - 09:42
Obstawiam że będzie ponowna rzeź na wodzie.
#3540 OFFLINE
Napisano 24 maj 2020 - 10:12
Pozdrawiam Wędkarzy przez duże W.
- mario, wojto-ryba, tomi101 i 9 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych