Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#3941 OFFLINE   dawiniel

dawiniel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 117 postów
  • LokalizacjaNieborowice
  • Imię:Dawid
  • Nazwisko:Kozłowski

Napisano 01 wrzesień 2020 - 12:29

Hmmm, jak to mówią NFZ-u nie naprawisz boś maluczki....ale woda inna sprawa bo masz swój wkład i możesz jeśli tylko chcesz mieć udział w jej zarządzaniu i gospodarowaniu zasobami. Śledzę wasz temat namiętnie od dłuższego czasu głównie ze względu na sympatię do tego regionu. Po części ma to również wpływ na moje postrzeganie "waszej" wody.

Na Siemianowce nie byłem pierwszy raz i dzięki temu w sposób świadomy wyrażam swój pogląd.

Ostatnio, ładnych parę lat temu kiedy miałem okazje eksplorować zbiornik wyglądało to zupełnie inaczej.

Można powiedzieć, że stałem na łodzi sam, ponieważ kilka łódek, oczywiście w stylu jak to nazywałem "Siemianowskim" - przesuwało się po wodzie z niedużą prędkością i sternikami w pozycji na KOTA w jedną i druga stronę.

......

Powodzenia na Siemianówce.

No to zerknij jeszcze raz dokładnie. Tym razem ci wytłusciłem i zamalowałem na czerwono. No cóż, moze zbyt mała czcionka na czytanie na smartfonie, ale wybaczam...

Użytkownik Jano edytował ten post 02 wrzesień 2020 - 20:17

#3942 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 648 postów
  • LokalizacjaHajnówka
  • Imię:Jerzy

Napisano 01 wrzesień 2020 - 14:55

Podpisuje się obiema rękoma  nad wprowadzeniem No Kill!!!

• mafijas i czocho lubią to

#3943 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 01 wrzesień 2020 - 16:30

No co Ty ?...Chcesz , żeby pan Wojtek z Teni zdechł głodu? ;-)

• mentnooki i Gajson lubią to

#3944 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 01 wrzesień 2020 - 16:32

Myśle ze z tymi zasobami co ma w zamrażarce nie umrze z głodu przez kolejna dekadę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#3945 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 01 wrzesień 2020 - 16:34

Chciałeś chyba powiedzieć w trzech zamrażarkach ;-)

• szydłoś, mafijas i mentnooki lubią to

#3946 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 01 wrzesień 2020 - 20:01

Nie przesadzajcie  bo p.Wojtek  Tenia ma zasady  " No Killlim  tyle zabralim ile złowilim "  :D

• szydłoś, mafijas i compi lubią to

#3947 OFFLINE   Szumi

Szumi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 99 postów
  • LokalizacjaBHA

Napisano 01 wrzesień 2020 - 21:31

Albo tyle złowilim i zabralim lle No Killlim puścilim  :D.

• compi lubi to

#3948 OFFLINE   Jozik

Jozik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 31 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 02 wrzesień 2020 - 19:18

p. Wojtek to ma zasadę: Now kill.
  • compi lubi to

#3949 ONLINE   bogunow

bogunow

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 82 postów
  • LokalizacjaŁomża
  • Imię:Bogusław

Napisano 02 wrzesień 2020 - 19:33

metallica-kill-em-all-remastered.jpg

• ASAPfishing i compi lubią to

#3950 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 03 wrzesień 2020 - 06:22

Na emerytach targ ruszył, z okolicznych wiosek po świeżą rybkę jeżdżą.

#3951 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2347 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 03 wrzesień 2020 - 07:43

dawiniel lekko przeginasz z tą propozycją dla przyjezdnych.Jezeli ja jadę na Siemi
anowke ,ze Stolicy to przynajmniej na dwa dni więc place za dojazd, nocleg ,wynajem łódki z silnikiem, oplate za wedkowanie,zarcie i czas dotarcia na łowisko,to według Ciebie jeszcze mam coś dopłacić extra ? Taka przyjemność to ok.300zl minimum,można za to kupić budżetowy zestaw spiningowy na parę lat.Miejscowy to obgoni dużo taniej i może być częściej na wodzie.

Wy Darku ze stolicy macie jeden problem, brak zrozumienia, niemal wszystkiego. Postaram Ci się to wyjaśnić, chociaż nie muszę ale chcę.

Moze jeśli jest taka presja to wykorzystac ja dla dobra wody i dla przyjezdnych serwować specjalne zezwolenia dodatkowo płatne wykorzystywane na cele poprawy zasobnosci...

1. Jadąc ze "stolycy" płacisz za dojazd, paliwo kupujesz na stacji, hotdoga itp - zarabia stacja - Okręg PZW 0
2. Wynajem łódki z silnikiem, płacisz właścicielowi łódki - zarabia właściciel łódki - okręg PZW 0
3. Opłata za żarcie. Pozostajac w stolycy nie jadłbyś? Analogicznie, zarabia ten kto serwuje Ci żarcie, sklep, restauracja, Pani Gienia - Okręg PZW 0

4. Opłata za nocleg. Zarabia właściciel domu w którym mieszkasz - Okręg PZW 0
5. Czas dotarcia na łowisko - bez komentarza.

Chodzi o stworzenie sytuacji w której PZW przy użyciu jakichkolwiek środków finansowych będzie w stanie obronić zbiornik będący pod presją. Jak już widzisz wyjazd ze stolycy to zaledwie kilka złotych składki dla Okręgu PZW mimo tego, że czujesz się pokrzywdzony wydając pieniądze na zupełnie niezwiązane z okręgiem tematy.

Użytkownik Sławek.Sobolewski edytował ten post 03 wrzesień 2020 - 07:51

#3952 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 03 wrzesień 2020 - 08:52

Nie do końca się z Tobą zgodzam , mieszkam w Łodzi gdzie nie ma żądnego jeziora i wszyscy musimy wyjeżdżać żeby powędkować . Dzięki nam cała agroturystyka miejscowa funkcjonuje , co do opłat są porozumienia między okręgami , jak mało są dopłaty do pozwoleń . Jak Widzicie że to nie wystarcza można podnieść na to konkretne łowisko opłatę , ale dla wszystkich a nie przyjezdnych , zawsze miejscowy zna lepiej łowisko , dalej niech Każdy sam sobie dopowie
  • Rebel64 lubi to

#3953 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8454 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 03 wrzesień 2020 - 09:01

Wy Darku ze stolicy macie jeden problem, brak zrozumienia, niemal wszystkiego. Postaram Ci się to wyjaśnić, chociaż nie muszę ale chcę.

1. Jadąc ze "stolycy" płacisz za dojazd, paliwo kupujesz na stacji, hotdoga itp - zarabia stacja - Okręg PZW 0
2. Wynajem łódki z silnikiem, płacisz właścicielowi łódki - zarabia właściciel łódki - okręg PZW 0
3. Opłata za żarcie. Pozostajac w stolycy nie jadłbyś? Analogicznie, zarabia ten kto serwuje Ci żarcie, sklep, restauracja, Pani Gienia - Okręg PZW 0

Chodzi o stworzenie sytuacji w której PZW przy użyciu jakichkolwiek środków finansowych będzie w stanie obronić zbiornik będący pod presją. Jak już widzisz wyjazd ze stolycy to zaledwie kilka złotych składki dla Okręgu PZW mimo tego, że czujesz się pokrzywdzony wydając pieniądze na zupełnie niezwiązane z okręgiem tematy.

Sławek, mam prośbę zachowaj dla siebie "stolycy" , nawet jeśli masz pogardliwe zdanie o ludziach z tego miasta lub samym mieście to nie powód do epatowania tym.

Okręg na przyjezdnych wcale nie zarabia kilku złotych, a całkiem dużo bo gro ludzi płaci dniówki które jak wiadomo są drogie. Na składkach rocznych też zarabiają, ja opłaciłem rok z wodami górskimi, a byłem 3 razy (ryb nie zabieram w ogóle, więc okręg na mnie nie stracił).

Ja jestem gotów płacić więcej jako przyjezdny ale niech to będzie na tych samych zasadach wszędzie.

#3954 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2347 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 03 wrzesień 2020 - 09:02

Pawle, nie ma sprawiedliwości na tym świecie, każdy  ma swoje plusy ujemne i dodatnie ze względu na to gdzie mieszka. Moim zdaniem to trochę dziwne, że ludzie tego nie rozumieją. Jadać na licencjonowane łowiska łososi stawki dochodzą do 1000 Euro za dzień i nikt nikomu się nie żali że mieszka w Łodzi. 

Jest potencjał, trzeba go chronić, bez względu na to że miejscowi mają blisko i mogliby mieć przywileje z tego tyt. 

• sirHarry lubi to

#3955 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 03 wrzesień 2020 - 09:05

Kto zabrania PZW zainwestować i otworzyć stanicę czy gastronomię? Pensjonat dla wędkarzy tez byłby w zasięgu. 

• szydłoś lubi to

#3956 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2347 postów

Napisano 03 wrzesień 2020 - 09:09

Sławek, mam prośbę zachowaj dla siebie "stolycy"

Zastanowię się na tym, nie jest to co prawda obraźliwe słowo. Ja np. przeprowadziłem się na wieś i nie obrażam się, wręcz sam podkreślam, że mieszkam na wsi. To jest normalne. Warszawa to taka większa wieś z większą ilością wylanego betonu a w większości również mentalnie. Definicja Stolicy jest jednoznaczna, miejsce w którym znajdują się "centralne organy państwa" brzmi to tak jak brzmi. Nie ma co dyskutować.

Jeśli chodzi natomiast o opłaty, stwierdzenie "drogie" jest subiektywne. Nie jest drogie to co się komu wydaje tylko to jaką wartość prezentuje. Pisałem już o tym wielokrotnie, ochrona faktyczna i skuteczna takiego zbiornika ze względu również na brak świadomości wielu wędkarzy - to "kupa" pieniędzy. Zdecydowanie wielokrotnie przewyższająca te rzekomo "drogie" składki. Wystarczy się na tym zastanowić. Pytanie jest takie, czy chcielibyśmy mieć rzeczywiście ciekawe i zadbane wody i jesteśmy skłonni za to zapłacić tyle ile trzeba a nie tyle ile nam się wydaje, czy też chcielibyśmy mieć ciekawe i zadbane wody ale najlepiej byłoby gdyby to ktoś inny za to zapłacił.

Pozdrawiam!

#3957 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2347 postów

Napisano 03 wrzesień 2020 - 09:23

Kto zabrania PZW zainwestować i otworzyć stanicę czy gastronomię? Pensjonat dla wędkarzy tez byłby w zasięgu. 

Łukaszu, przecież PZW ma już swój obszar działania. Potencjał jest tam mały, nikt nie zabrania ale też nikomu się to nie opłaca. Siemianówka to zbiornik "za górami, za lasami" niech tak pozostanie. Nie wszędzie powinniśmy ingerować infrastrukturą twardą w piękno przyrody a już na pewno nie jest to zadanie dla PZW. W każdym razie opłata za łowienie jest składową opłaty za to hobby, nie powinniśmy brnąć w tą stronę wszelkie poboczne koszty to zupełnie prywatna sprawa każdego z nas. 

Jedno jest pewne w świecie wędkarskim jaki sami sobie ufundowaliśmy, za składkę 200 czy 300zł tj. równowartość jednego dobrego obiadu w restauracji dla dwojga chcielibyśmy mieć piękne rybne, zadbane wody przez cały rok. Nie brzmi to komicznie?

Użytkownik Sławek.Sobolewski edytował ten post 03 wrzesień 2020 - 09:25

#3958 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1402 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 03 wrzesień 2020 - 09:56

Najlepiej dla Ciebie,żeby przyjezdni sfinansowali Twoją wode.My zapłacimy składkę roczną i będziemy na odległym zbiorniku 5 razy w roku i to w losowym terminie,a nie w najlepsze dni bran.Ty za mniejsze pieniądze mozesz byc kilka razy w miesiacu i wybierać dni,godziny z najlepszymi okresami bran.My w Warszawie nic nie rozumiemy,ale przecież mamy kasa to powinniśmy płacić i nie narzekać.

Nie chce mi się z Tobą gadać.
  • martek i Robert Crocker lubią to

#3959 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2347 postów

Napisano 03 wrzesień 2020 - 10:09

Najlepiej dla Ciebie,żeby przyjezdni sfinansowali Twoją wode.My zapłacimy składkę roczną i będziemy na odległym zbiorniku 5 razy w roku i to w losowym terminie,a nie w najlepsze dni bran.Ty za mniejsze pieniądze mozesz byc kilka razy w miesiacu i wybierać dni,godziny z najlepszymi okresami bran.My w Warszawie nic nie rozumiemy,ale przecież mamy kasa to powinniśmy płacić i nie narzekać.

Nie chce mi się z Tobą gadać.

Nie wiem o czym mówisz ponieważ ja mam na Siemianówkę ponad 300km  :lol: De facto zapłacę za wyjazd drożej niż ty, mam samochód który więcej pali x ilość km, to same straty. Każdy z nas powinien płacić tyle ile trzeba i dopiero wtedy wymagać.

• Gadget i golenia lubią to

#3960 OFFLINE   dawiniel

dawiniel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 117 postów
  • LokalizacjaNieborowice
  • Imię:Dawid
  • Nazwisko:Kozłowski

Napisano 03 wrzesień 2020 - 10:22

Panie i Panowie,

wszyscy macie racje, ale faktycznie kazdy musi zadbać o siebie. Słabo ogarnięte PZW nawet przy piekne wodzie zdechnie z głodu wraz z rybami.

A pieniędzy trzeba szukać jesli kieszenie są dziurawe.

Jam ze ślaska obecnie chociaż połowę zycia spedziłem na Sulejowie obecnie w Łódzkim.

Tak na Sulejowie i Slaskich wodach, ktore do tej pory odwiedziłem są rybaczówki, ktore za darmo nie żyją.

Wypozyczaja łodzie, slipują łajby, dysponuja polem namiotowym lub kampingowym.

I wszystko się zamyka oraz robia nowe inwestycje. A człowieka, ktory siedzi dobe nad wodą trzeba opłacić, ale jaka to wygoda dla wszystkich.

Prośba tylko, nie obrażajmy nikogo. Bo na Siemianówce wiecej obecnie ludzi ze Stolicy niż miejscowych, ktorych dzieci wyjechały za granicę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych