Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#1781 OFFLINE   kkonrad

kkonrad

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:k

Napisano 12 październik 2018 - 17:06

CZy, na temat głosowania można zasięgnąć gdzieś informacji?. Jeśli głosują koła, nie chciał bym opłacać składki w takim, które było przeciw.
  • franek88 i BartasL2 lubią to

#1782 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • Lokalizacja[*] Kraina Wiecznych Łowisk
  • Imię:Janusz

Napisano 12 październik 2018 - 17:33

CZy, na temat głosowania można zasięgnąć gdzieś informacji?. Jeśli głosują koła, nie chciał bym opłacać składki w takim, które było przeciw.

Głosuje Zarząd Okręgu, podejmując tzw. Uchwałę.  

Raz na cztery lata w każdym kole wybiera się władze koła, oraz Delegatów. Delegaci jadą na Walny Zjazd i spośród siebie wybierają, podobnie jak to ma miejsce w kołach, władze okręgu, czyli Prezesa oraz właśnie wspomniany Zarząd. I Prezes, i członkowie Zarządu pochodzą z konkretnych kół wędkarskich, ale głosują suwerennie, bywa, że przeciwko stanowisku macierzystych kół. Tak więc opłacaj składki tam, gdzie znasz fajnych ludzi, którzy rzeczywiście wykonują jakąś pożyteczną pracę, a nie tylko ją pozorują :)

• j@rex i Krystianin lubią to

#1783 Guest_keri_*

Guest_keri_*
  • Guests

Napisano 12 październik 2018 - 17:47

opłacaj składki tam, gdzie znasz fajnych ludzi, którzy rzeczywiście wykonują jakąś pożyteczną pracę, a nie tylko ją pozorują :)

Dobrze mówisz. 

• szydłoś i j@rex lubią to

#1784 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 12 październik 2018 - 19:03

Ale czy można gdzieś sprawdzić jak zarządy kół głosowały?

#1785 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • Lokalizacja[*] Kraina Wiecznych Łowisk
  • Imię:Janusz

Napisano 12 październik 2018 - 19:18

???

Przeczytaj proszę jeszcze raz moją poprzednią wiadomość. Nie wiem, jak mam to inaczej napisać, więc zacytuję sam siebie:

Głosuje Zarząd Okręgu, (...)

#1786 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6321 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 12 październik 2018 - 20:35

Może czas wybrać się na walne zgromadzenie członków koła?

• woblery z Bielska lubi to

#1787 OFFLINE   dekosz

dekosz

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 905 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 12 październik 2018 - 22:57

Panowie, podpowie ktoś, gdzie najwcześniej kupię jutro zezwolenie? Ewentualnie czy te internetowe mogę mieć bez drukowania?

#1788 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 13 październik 2018 - 00:00

Jeżeli internetowe to musisz mieć potwierdzenie przy kontroli . Najlepiej wydrukować albo na telefonie mieć dla świetego spokoju. Kiedyś najwcześniej sprzedawał gość w Bondarach ale to było x lat temu i nie pamietam dokładnego adresu aczkolwiek słyszałem ze jeszcze działa . Nie wiem tylko jak długo śpi

#1789 OFFLINE   fred88

fred88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Piotrek

Napisano 13 październik 2018 - 00:20

Działa dalej.
Adres: Bondary 20 (na furtce jest info)

Tak jak kolega wyżej powiedział, też nie wiem jak wcześnie można się u niego zjawić.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

#1790 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 13 październik 2018 - 04:44

Artykuł w nowym Wędkarskim Świecie: + 200 do ilości łódek na Siemionce. Zaraz po tych sandaczach nie będzie śladu.

#1791 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 13 październik 2018 - 06:33

I tak jest nieuchronny los, wczoraj byłem po pracy 3 godziny ale z opadu słabo współpracowały 1 zszedł przy łódce i kilka puknięć. A w porcie trolingowcy prawie każdy miał po komplecie 70tek. Kilku osób pytałem i wszyscy z trola, także ktoś pisał o skuteczności metod. Widziałem 6 70tek, ja w opadzie takiego nie złowiłem jeszcze.

#1792 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 648 postów
  • LokalizacjaHajnówka
  • Imię:Jerzy

Napisano 13 październik 2018 - 13:33

I tak jest nieuchronny los, wczoraj byłem po pracy 3 godziny ale z opadu słabo współpracowały 1 zszedł przy łódce i kilka puknięć. A w porcie trolingowcy prawie każdy miał po komplecie 70tek. Kilku osób pytałem i wszyscy z trola, także ktoś pisał o skuteczności metod. Widziałem 6 70tek, ja w opadzie takiego nie złowiłem jeszcze.

Nie złowiłeś, bo sandacz stoi w pół toni... Ot i całe wytłumaczenie :)

• focus224 lubi to

#1793 OFFLINE   j@rex

j@rex

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 136 postów
  • LokalizacjaSokółka
  • Imię:Jarek

Napisano 13 październik 2018 - 17:58

Artykuł w nowym Wędkarskim Świecie: + 200 do ilości łódek na Siemionce. Zaraz po tych sandaczach nie będzie śladu.

Niestety ale taka jest smutna prawda. Wytłuką wszystko nie tylko Sandacza. Też widziałem te ryby powieszone na agrafkach, i odpuściłem Siemianówkę nie chcę na to patrzeć. Wróciłem do korzeni Sandacza tam nie ma ale za to Szczupaki i Okonie są i biorą całkiem fajnie. I jestem sam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! żadnych łódek cisza spokój ja i ryby. 

• jacekp29 i ObraFM lubią to

#1794 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Kamil

Napisano 13 październik 2018 - 20:48

Mimo tego, że większość odpala sporty od krzemieni....a na małym zbiorniku psy szminkami wodę piją....pamiętajmy , że wywalczone po latach górne wymiary są krokiem do przodu ...a nie wstecz......a czas pokarze jak to będzie wyglądało od zaplecza........

• Piotrek Milupa lubi to

#1795 OFFLINE   focus224

focus224

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów
  • Lokalizacjawieś
  • Imię:Krzysztof

Napisano 14 październik 2018 - 07:00

Właśnie  - wydzielony akwen bojami - i co ?  Przecież to nie jest przestrzegane. Troluje się na akwenie do tego niewyznaczonym, w zatoce za wyspą, za bojami w kierunku Bud. Bez zasad i etyki.   

Nawet tam nie można spokojnie pospiningować. Żenada.

#1796 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Piotr

Napisano 14 październik 2018 - 07:31

Byłem bardzo zawiedziony sposobem podziału akwenu. Liczyłem na prostą linię od zapory do przesmykiem pod wiaduktem. Liczyłem na wolną całą zatokę przy wieży. W końcu liczyłem na to, że poza bojami ciule nie będą uprawiać orki.

#1797 OFFLINE   dekosz

dekosz

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 905 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 14 październik 2018 - 09:06

Jesteśmy pierwszy raz na zalewie. Ruch jak na autostradzie. Jeden mija z prawej, drugi z lewej. W miejscach, gdzie nie można trolowac też ciagaja. Spiningisci rzucają w nich kamieniami, a ci dalej swoje. Patologia...
  • szydłoś i tomi101 lubią to

#1798 OFFLINE   leszczynski.bp

leszczynski.bp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 243 postów
  • LokalizacjaZąbki/Bielsk Podlaski

Napisano 14 październik 2018 - 09:22

Widzę że od jakiegoś czasu robi się podział na "dobrych" spinningistów i tych "gorszych" trollingujących, to przypomnę że w zeszłym roku jak nie było trollingu (przynajmniej legalnie) to niektorzy spinningiści właśnie ustawiali się od siebie na odległość krótkiego rzutu, tak że główki lądowały w łódkach. Ci sami spinningiści tłukli wszystko co im wpadło w ręce. Nie demonizowałbym tak metody, bo tu chodzi o mentalność i brak kultury. Tryglodyci na wodzie, tryglodyci w zarządzie. Nie wszyscy oczywiście, ale dużo:)
Ze względu na to wszystko ten weekend, jak i następne raczej sobie daruję.

Użytkownik leszczynski.bp edytował ten post 14 październik 2018 - 09:24

#1799 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 14 październik 2018 - 09:29

Kolego ale spiningując nigdy by tyle ryb nie wyjechało ile wyjeżdża teraz. Spiningując musisz postać to zaraz plecy bolą to ręka boli trzeba przerwę zrobić,a trol siadasz poducha pod zad i jazda , przerwa na zaczep albo rybę. Pewnie że mentalność ma znaczenie ale mentalność plus trol to koniec ryb w zalewie, i temu nikt nie zaprzeczy.
  • beton007 lubi to

#1800 OFFLINE   leszczynski.bp

leszczynski.bp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 243 postów
  • LokalizacjaZąbki/Bielsk Podlaski

Napisano 14 październik 2018 - 10:57

Oczywiście masz rację, co nie zmienia faktu, że jak to mówisz ryby wyjeżdżały przed trollingiem, wyjeżdżają teraz na trolling (jak i na spinning, żywca) i będą wyjeżdżały jak troll się skończy. Jak nie było trollingu to często były dwa żywce i spinning, bo niektórym się nudziło. Nie wiem czy widziałeś co się działo 3 lata temu na małej zatoce przy wieży, albo rok temu przy tamie. Tyle dużych szczupaków zabitych, złowionych na spinning i żywca, nawet w ułamku w tym roku nie złowiono na trolling. Patologia zawsze znajdzie skuteczna metodę, by pozwolenie się zwróciło.

Użytkownik leszczynski.bp edytował ten post 14 październik 2018 - 10:58

• bho70 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych