Chyba RingLock TiON Nanolite. Pisz do https://gatorsweden.com
#161 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2021 - 21:19
#162 OFFLINE
Napisano 07 październik 2021 - 09:34
Jaką funkcję pełni omotka przy szczytowej przelotce?
#163 OFFLINE
Napisano 07 październik 2021 - 10:04
1.OzdobnąJaką funkcję pełni omotka przy szczytowej przelotce?
2. Łagodne przejście pomiędzy tuba a blankiem ( moze tez być sam lakier)
3. Są przelotki szczytowe ze stopką wymagającą omotkowania
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
- md30 lubi to
#164 OFFLINE
Napisano 07 październik 2021 - 14:00
Jestem po wymianie przelotki gdzie nowa ma krótszą tulejkę. Stara miała właśnie omotkę i pojawiła "dziura" między przelotką a wspomnianą wcześniej omotką. Więc starą omotkę usunąłem i stąd moje pytanie, czy tak może zostać?
#165 OFFLINE
Napisano 18 sierpień 2024 - 22:16
Pytanko (nie udalo mi sie znalezc lepszego watku) chce sobie kupic zapas przelotek szczytowych do traveli zmierzone srednice blanku ponizej przelotki 2.14, 2.66, 3,43 i 3.67mm Jak szukac przelotek by pasowaly?
Przelotek nie chce drogich bo to opcja - dolowic do konca wyjazdu lub choc konca dnia. Swiatlo przelotki - chyba im wiecej tym lepiej (szczegolnie w tych 2 najwiekszych)
#166 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 18:07
Przelotki mają dwa wymiary, według których je się wyszukuje:
- średnicę ZEWNĘTRZNĄ pierścienia (tzw. "porcelanki"),
- średnicę WEWNĘTRZNĄ rurki.
Weź suwmiarkę, zmierz zewnętrzną średnicę pierścienia i grubość szczytówki jak najbliżej przelotki, byle nie na omotce.
Mając te dwa parametry plus budowę i kolor przelotek, możesz ich poszukać w sieci.
- gooral lubi to
#167 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 23:07
tyle juz zauwazylem. problem sie zaczal jak patrzylem na rozmiary alconite wg rurki rurki 2.14 to brac pewnie 2.2mm i ok, ale juz przy 3.67 trzeba wziasc 4.0mm i na papierze mi to wyglada na spory luz. Da sie takie cos skleic jakims losowym klejem bez wypeniacza? Tak by siedzialo. Czy jakies ultra szybkie epoxy tylko wchodzi w gre?
#168 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2024 - 23:48
#169 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2024 - 05:55
tyle juz zauwazylem. problem sie zaczal jak patrzylem na rozmiary alconite wg rurki rurki 2.14 to brac pewnie 2.2mm i ok, ale juz przy 3.67 trzeba wziasc 4.0mm i na papierze mi to wyglada na spory luz. Da sie takie cos skleic jakims losowym klejem bez wypeniacza? Tak by siedzialo. Czy jakies ultra szybkie epoxy tylko wchodzi w gre?
Stosuje się tzw "podomotkę".
Nawiń nitkę, , można wstępnie utwardzić jakimś lakierem i na to dopiero przelotka.
#170 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2024 - 08:53
Ja używam kleju do przelotek. Sztyft, jak palec, podgrzewasz zapalniczką i tym kleisz. Na YouTube znajdziesz instruktaż, jak to zrobić. Taki klej nie jest drogi.
Czyli zwykły klej termiczny który w sklepie budowlanym kosztuje ułamek tego specjalistycznego "do przelotek"
#171 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2024 - 09:40
Czyli zwykły klej termiczny który w sklepie budowlanym kosztuje ułamek tego specjalistycznego "do przelotek"
Nie do końca. Klej termiczny ogólnego zastosowania ma niższą temperaturę topienia. Może puścić w dużym upale.
Nawet, jeśli klej do przelotek szczytowych kosztuje zawrotne ok. 20 zł, to: 1 - nie jest to dużo; 2 - starcza na milion przelotek.
#172 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2024 - 19:29
Musialem miec farta do tej pory - nie lamie wedek co miesiac, ale kilka mi sie zdarrzylo i wiekszosc przelotek szczytowych dopasowalem z jakis starszych /zlamanych wedek (raz kupilem pudelko szczytowych przelotek na ali) i dopiero teraz jak popatrzylem na tej najmocniejsze z wedek to zauwazylem, ze moze byc kiepsko bo nic z zapasu nie wejdzie. Zwlaszcza, ze najmocniejsza z wedek upadla przed uzyciem przelotka na beton (stala oparta o sciane i ja wiatr zdmuchnal) Troszke mi cisnienie podskoczylo (nowa wedka za 400euro), niby nie moge znalezc pekniecia (szukalem pod lupa, bardzo drobna dziergana tkanina (taka co sie o "skorki" na dloniach lapie) i srajtasma. niby jest ok, ale mam zasiane ziarenko w duszy...
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, przelotki
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych