W takim razie proponuje wprowadzic okresy ochronne jerkbaitowe, uniwersalne dla wszystkich. Patryk lowil u Helmutow bolenie, mozna wedle ich prawa, wedle jerkbaitowego tak byc nie powinno bo ma za dobrze, w UK mozna lowic szczupaki do polowy marca, nie, zmienic do konca grudnia wedle wspanialego regulaminu PZW !!!, ja pstragow nie moge lowic do polowy marca ale powiem zeby sp...i bo jerkbait i jego wspaniali uzytkownicy, propagatorzy C&R mowia inaczej i jest ok, tak samo skrocic mi okres bo moge do polowy pazdziernika za nimi ganiac,
Remek- wez sie powaznie zastanow do czego to wszystko zmierza bo ja osobiscie widze totalny pierdzielnik polaczony z dzialaniami niektorych przypominajacymi wslawiana na cala Europe inkwizycja moralnosci i duchowosci zas dobrych przykladow ze strony najbardziej zagorzalych jak nie bylo tak i nie ma.
A tak z czystej wieloletniej sympati: albo cos z tym zrobisz albo sp...i resztka ''starych'' bo i tak od dwana maja dosc....
Bujo,pisałeś coś tam o łączeniu przez wędkarstwo wcześniej.Ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi dośc wyrażnie wartościuje i dzieli użytkowników,na nowych i starych.Miałeś na myśli niefajnych i fajniejszych?
Ktoś we wcześniejszych postach pisał że na wyjazd weżmie duży podbierak(niemożliwe,naprawdę można?!)ale weżmie też i gripa,bo się boi ręce pokaleczyc.Ja dość twardo stwierdzę,że jak się nie umie trzymac dużej ryby bezpiecznie do zdjęcia bez gripa,to nie powinno się jej trzymać w ogóle.Chyba lepiej ją uwolnić w podbieraku nie robiąc zdjęcia,niż wieszac na gripie.Tak w ogóle,po moich mało chwalebnych doświadczeniach z tym urządzeniem stawiam je na równi z osęka i uważam że wędkarz który chce mieć coś wspólnego z C&R powinien wziąć i to gówno wypi....ć do śmietnika.
Poza tym,powoli umyka nam wśród dyskusji kiedy i jakie ryby można łowić , przyczyna tej rozmowy.
Do kilku osób dotarło że ta przyczyna oznacza,że z konsekwencją działań administracji na portalu jest coś nie tak.I,myśle że nie tylko z mojej strony,nie chodzi o drążenie i odkopywanie g...na a o obawę co to oznacza i jak będzie wyglądać dalej.