Ocena kija na sucho, bez komponentów (a bywa to bardzo zwodnicze), nie wydała Ci się mentorska, a nazwanie firmowej propozycji zbrojenia "kontrowersyjną", gdzie podkreśliłem, że to wyłącznie moje stanowisko - już tak? Ha, cóż poradzę, widać tak już musi być. Staram się jak mogę, zawsze jak coś twierdzę, to piszę, że jest to moje zdanie, że tak mi się wydaje... - zatem niekoniecznie tak jest, prawda? Powyższe dowodzi, że chwalić można zawsze, kontestować - niekoniecznie.
Co do długości rzutu - rzecz względna. Nigdzie nie napisałem, że kij ma daleko rzucać, jak dla mnie fajnie jest, jak taka wędka lekką i często nielotną przynętą rzuca przyzwoicie. Nie oczekuję po takim kiju zbyt wiele, ale po co świadomie ograniczać się gdzieś, gdzie w zasadzie nie trzeba by tego robić.
Po trzecie nigdzie nie napisałem o błędach w sztuce.
Co do preferencji zbrojenia/wykończenia - mam specyficzne, nie każdy musi mi przyklasnąć, nie prowadzę polemik, nikogo nie przekonuję, przedstawiam tylko mój punkt widzenia. Jak ktoś spyta, chętnie mówię - jak i dlaczego. I tyle. Że nie wspomnę o tym, że rodbuilderzy rzadko kiedy wypowiadają się na forum o kwestiach technicznych. Tajemnica handlowa, Panie Dzieju.