W tym sęk, ze to był kij robiony pod innego klienta i nie mam możliwości nim polowic, zeby sie upewnić, czy jest ok. Porównując go do mojego obecnego Major Crafta 5lb, Kraag miał na pewno delikatniejszy szczyt i wg mnie taki sam dolnik. Kolega twierdzi, ze dolnik w Kraagu był ciut mocniejszy. Na MC miałem ostatnio chudego 40-staka i raczej nie było problemu, szybko znalazl sie w podbieraku. Pytanie co bedzie za pare miesiecy w cieplejszym okresie i przy rybie 5-10cm większej i masywniejszej niz ta?
Nie chce wyłożyć duzej kasy na patyk, który po pierwszym wyjściu i holu okaże sie za słaby. Jako typowy patyk okoniowy bedzie na pewno super, pod zimowe średnie mało waleczne pstrągi (35-40cm) i łowienie jedynie na niewielkie gumki na glowkach 1-4g tez. Pytanie co z wiosna i latem, gdzie te pstrągi sa juz spasione i maja na pewno wiecej werwy niz w zimie. Czy taki blank 5lb sprosta spasionej 50-tce?
Druga sprawa z ta średnica szczytów w obu modelach. Jesli jest taka sama, a jedynie dol grubszy i mocniejszy, to oba blanki powinny chyba podobnie podawać przynety w dolnym zakresie? Skoro 705-2N rzuca ładnie ta 1.5g główkę z małym wormem, to jak jest w 707-2N?
Użytkownik Żbiku edytował ten post 09 luty 2017 - 00:01