Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Pochwal się nowym sprzętem ! ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9622 odpowiedzi w tym temacie

#6141 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 23 luty 2020 - 21:24

Rodbuilder miał zrobić spiralę ale się rozmyślił w połowie :)

#6142 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14873 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 23 luty 2020 - 21:39

Wędka zamówiona przez neta, uzbrojona w nowy systemem wydłużający rzuty.
Niestety nie jest to uszkodzenie w transporcie, wyjechała tak z fabryki co dobrze świadczy o kontroli jakości.

SG MPP2 2,51m 12-35g

ddd3fd787ae2385de854e61ee0a08968.jpeg

c270d790b3bf6fd082dc1d9af9e88f6e.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jakiej marki to sprzęt ?

#6143 OFFLINE   Matiz992

Matiz992

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 555 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:J. bo RODO

Napisano 23 luty 2020 - 21:40

Jakiej marki to sprzęt ?

Savage Gear

#6144 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14873 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 23 luty 2020 - 21:42

Savage Gear

Dzieki za szybką odpowiedź.

Współczuję zakupu.

Reklamuj

#6145 OFFLINE   Marcin P.

Marcin P.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 postów
  • LokalizacjaChełm
  • Imię:Marcin

Napisano 24 luty 2020 - 10:40

Druga sztuka Soare już u mnie :D
Przy pierwszej byłem mocno sceptyczny... Ale po sezonie doszedłem do wniosku, że w tej cenie nie znam dla niego konkurencji :D Dlatego pojawił się drugi identyczny...5e12453f2a3336711887f9a550d394d9.jpg5a39813a3199e5b9f6e11ec062962713.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

#6146 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago
  • Imię:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 24 luty 2020 - 10:53

Guzu mialem juz takiego gloomisa i stcroix o tyle dobrze ze zanim zdarzylem odlorzyc sluchawke druga juz byla wyslana

#6147 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9605 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 24 luty 2020 - 16:08

Żeby "osiemnastka" nie czuła się samotna 😉
https://photos.app.g...r8ncfhJmXyNgWb9

#6148 OFFLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2352 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.
  • Imię:Bartek

Napisano 24 luty 2020 - 16:25

Piękny zestawik Waldku , robi wrażenie to połączenie Shimano-Shimano  :) . Gratuluję zakupu i myślę , że leży w łapie co najmniej tak dobrze , jak wygląda . 

• popper lubi to

#6149 OFFLINE   nyny

nyny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1395 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Przemek

Napisano 24 luty 2020 - 20:59

No dobra, żeby nie było ;)

Możecie się powyżywać, moja odpowiedź na burzliwą dyskusję wyżej odnośnie pary V V. Dodam, że zestaw do podobnych zastosowań, w podobnych pieniądzach, blank też od skośnookich, nawet młynek z tej samej linii - a użytkowo to póki co nic co miałem w rękach nie ma do tego podjazdu.

Załączone pliki

Użytkownik nyny edytował ten post 24 luty 2020 - 21:03

#6150 OFFLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2352 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.
  • Imię:Bartek

Napisano 24 luty 2020 - 21:07

Przemku , co to za kijek ?

#6151 OFFLINE   nyny

nyny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1395 postów

Napisano 24 luty 2020 - 21:14

Przemku , co to za kijek ?

Blank MATAGI T-Russell TR80 Super Mebaru-L SGT, 0,4-3g, 240cm zrobiony na Torzitach.

To od tego blanku zaczęła się moja miłość do mat rolowanych przez Matagi.

Użytkownik nyny edytował ten post 24 luty 2020 - 21:16

• Guzu i malinabar lubią to

#6152 OFFLINE   DonPablo

DonPablo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 702 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Paweł

Napisano 24 luty 2020 - 22:33

Ja mialem na mysli topowe wedki a nie masowki mc works nie malowane, ripple Fisher tez gole,patriot ,Smith,synit, ever green to najdrozsza wedka na muskie i szczupaki na swiecie prawie 2000$ to w polsce bedzie pewnie z 10k pln. Kazda z tych firm startuje z pulapu cenowego 8-10 wiecej jak stcroix.Wiec st croix to taka raczej niska polka a o talonie to nawet szkoda gadac przy zestawieniu powyzszych firm

Takie generalizowanie być może dobre jest na USA, natomiast już w Japonii kompletnie się nie sprawdza.

Genialne technologicznie kije UFM, Souls Performance, Anglo&Company, Maire, M&N by wymienić tylko te od najważniejszych graczy, były lakierowane i nawet jeśli czasami tylko bezbarwnym- to jednak. Wiele modeli tych firm to kije produkowane w limitowanych do kilku-kilkunastu szt. seriach, więc nie ma mowy o masówce a ceny to przedział 1000-1500+ USD.

Co do stcroix czy talona, to fakt- masówka.

#6153 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 24 luty 2020 - 22:46

Akurat wszystkie wedki ktore wymienilem sa Japonskie procz jednej synit i to sa kije robione w kilkunasy to kilkuset sztuk cala reszta sie zgadza czyli sa delikatnie pociagniete bezbarwnym lakierem,bo tam producent nie ma nic do ukrycia a cenowo chyba jeszcze wiecej np:patriot design ktora mam startuje od 2K wiekszosc mc work custom 1500 i w gore limitowany synit w 10 sztuk mam chyba nr 9 pewnie za pare lat jak bym zawolal 2-3k chetny by sie znalazl
Wiec chyba sie sprawdza w japoni skoro je robia i maja wziecie plus czeka sie od kilku miesiecy w gore
A najsmieszniejsze jest to wiekszosc tych blankow wedlug specyfikacji robi taki japonski,,st croix " Tenryu 😁

#6154 OFFLINE   5384

5384

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1840 postów
  • LokalizacjaBug graniczny
  • Imię:Sebastian

Napisano 24 luty 2020 - 23:32

No dobra, żeby nie było ;)

Możecie się powyżywać, moja odpowiedź na burzliwą dyskusję wyżej odnośnie pary V V. Dodam, że zestaw do podobnych zastosowań, w podobnych pieniądzach, blank też od skośnookich, nawet młynek z tej samej linii - a użytkowo to póki co nic co miałem w rękach nie ma do tego podjazdu.

Tym razem to twoja wędka czy znaleziona w google?

Jeśli twoja to ładna ;) 

Mi Matagi się łamały i nigdy więcej nie chcę.

Poza tym twój blank jest do całkiem innych zastosowań. No i nie jest Full Glass :)

Ogólnie zestaw schludny i klasyczny.

#6155 OFFLINE   DonPablo

DonPablo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 702 postów
  • LokalizacjaBielsko

Napisano 24 luty 2020 - 23:35

Akurat wszystkie wedki ktore wymienilem sa Japonskie procz jednej synit i to sa kije robione w kilkunasy to kilkuset sztuk cala reszta sie zgadza czyli sa delikatnie pociagniete bezbarwnym lakierem,bo tam producent nie ma nic do ukrycia a cenowo chyba jeszcze wiecej np:patriot design ktora mam startuje od 2K wiekszosc mc work custom 1500 i w gore limitowany synit w 10 sztuk mam chyba nr 9 pewnie za pare lat jak bym zawolal 2-3k chetny by sie znalazl
Wiec chyba sie sprawdza w japoni skoro je robia i maja wziecie plus czeka sie od kilku miesiecy w gore
A najsmieszniejsze jest to wiekszosc tych blankow wedlug specyfikacji robi taki japonski,,st croix " Tenryu

Śledzę japoński rynek od jakichś 10 lat, więc co nieco wiem na ten temat.

Rynek USA a zwłaszcza tamtejsi producenci nie interesują mnie właściwie wcale, bo tylko adaptują pomysły i technologie z JP.

Mówię o tym, że jest naprawdę duża liczba modeli topowych kijów, które są lakierowane, bo cienka warstwa lakieru wcale nie ogranicza czułości kija w jakiś znaczący sposób.

Może zwiększyć minimalnie wagę, ale nie wszędzie waga jest najważniejsza.

Dla mnie parametry użytkowe kija muszą być uzupełnione pięknem wykonania.

Pozostawienie gołego blanku oznacza oszczędności w produkcji (czas i środki) a w sumie pewną niechlujność,

ale to kwestia gustu i smaku, które to każdy ma inne.

• psd27, przemo_w i Robert Crocker lubią to

#6156 OFFLINE   nyny

nyny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1395 postów

Napisano 25 luty 2020 - 00:00

Tym razem to twoja wędka czy znaleziona w google?

Jeśli twoja to ładna ;)

Mi Matagi się łamały i nigdy więcej nie chcę.

Poza tym twój blank jest do całkiem innych zastosowań. No i nie jest Full Glass :)

Ogólnie zestaw schludny i klasyczny.

Moja :)

Osobiście ostatnią wędkę jaką połamałem to było z 10 lat temu.

Na szklaka jaki by nie był już mnie nikt nigdy nie namówi...

#6157 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 25 luty 2020 - 00:12

Don pablo widocznie ci slabo sledzenie idzie bo jak juz mowilem wczesniej wszystkie wedki procz jednej to japonczyki 1000-2000 a i w gore ,ja moze bardziej urzywam jak sledze i to ciut dluzej jak 10 lat ale mniejsza o to dalej twierdze ze dobre blanki maja lakier bo nie maja co ukryc

#6158 OFFLINE   DonPablo

DonPablo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 702 postów
  • LokalizacjaBielsko

Napisano 25 luty 2020 - 17:15

No już dobrze, dobrze kozaku zza oceanu. Na pewno masz najdłuższego...tzn. najdłuższą i najlepszą wędkę w całej okolicy.

Nie zniżam się do oceniania innych i ich sposobów wędkowania.

Każdy powinien znaleźć to co go satysfakcjonuje w swoim hobby.

Mnie pochłaniają w zasadzie tylko pstrągi a przy okazji lubię łowić na sprzęt ładny, unikatowy i sprawdzający się w moich metodach.

To bardzo odległa dziedzina od oceanicznego szarpania.

Natomiast odnośnie lakierowania, po prostu nie masz racji w swoim uogólnieniu.

Być może wędki na rynek USA, wytwórcy z JP traktują z lekką nonszalancją i nie przykładają wagi do detali i wykończenia- i tak bogate łosie ze stanów kupią, bo made in Japan.

Na jdm wędki za poważne kwoty są dopieszczone tak, że często są dziełami sztuki- mają piękne lakierowanie, inserty często zdobią rzeźbienia i inkrustacje, są wstawiane elementy rogów (stag) etc.

Gołe blanki i pianka, charakteryzują zwykłe narzędzia. Wg mnie brak im duszy, polotu i piękna.

Jednak wiadomo - o gustach się nie dyskutuje.

• nyny lubi to

#6159 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 25 luty 2020 - 18:47

Masz rację nie dyskutuje się kazdy woli coś innego nie twierdzę że jestem lepszy ja lubię minimalizm i powiem Ci coś co pewnie uznasz mnie za wariata i pewnie po cichu nie tylko ty .
Ja natomiast potrafiłem pisać tony e-maili i płacić przyjmijmy ze kary i to całkiem spore w firmach typu patriot, mc works lub synit tylko po to żeby nie mieć całej tej pstrokacizny na wedce w krotkich limitowanych seriach np:żeby nie miec tych wszystkich wyplatanek musiałem piersze dostać zgodę a później dopłacić 300$ i wiem ze mój razar pe6 jest jedyną wędką zrobiona tylko w czarnych omotkach z minimum srebrnej chyba wśród 10 które wyszly w tym segmencie mocy i myślę ze najprawdopodobniej jedyną z 40 w limitowanej seri podobne przeboje mialem z innymi producentami bo dla mnie wedka to narzędzie tj kombinerki śrubokręt młotek
Nigdy nie miałem parcia na ozdoby wędkowe a wprost przeciwnie
Wracając do meritum sprawy farba zawsze maskuje się niedociągnięcia i tyle.
Uwierz mi przykladaja w Ameryce jest jeszcze większe jak w Polsce wieś tańczy i śpiewa z tą całą pstrokacizna ale ja tego nie lubię

Użytkownik sharkfishing edytował ten post 25 luty 2020 - 18:59

• Wojtek B. i dany lubią to

#6160 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1058 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 luty 2020 - 00:00

Kamil ja nawet nie chce zeby mi ktokolwiek cos tlumaczyl jak komus nie pasuje moj styl pisania wystarczy nie czytac przynajmniej ja tak robie zamiast kogos pouczac choc tobie nawet to nie bardzo idzie zreszta wiesz co piszesz

Kamilowi chodzi o to, że Twój sposób pisania jest po prostu brakiem szacunku dla innych. Może w Stanach to standard i nie razi. Tutaj owszem tak - chyba już rok temu w jakimś wątku napisałem Ci, że czytać się tego nie da. Idąc Twoim tokiem myślenia mógłbym powiedzieć, że zamiast pisać tutaj "na odwal się" możesz pisać do własnego notatnika i nie śmiecić na forum słowotokiem, którego się nie da przeczytać i opowieściami o tym jakże drogim sprzęcie....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych