Spiralne zbrojenie jak się patrzy.
Prototyp dosłownie, także ciesz się bo jesteś zapewne jednym z pierwszych testerów
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 luty 2020 - 21:17
Spiralne zbrojenie jak się patrzy.
Prototyp dosłownie, także ciesz się bo jesteś zapewne jednym z pierwszych testerów
Napisano 23 luty 2020 - 21:24
Rodbuilder miał zrobić spiralę ale się rozmyślił w połowie
Napisano 23 luty 2020 - 21:39
Wędka zamówiona przez neta, uzbrojona w nowy systemem wydłużający rzuty.
Niestety nie jest to uszkodzenie w transporcie, wyjechała tak z fabryki co dobrze świadczy o kontroli jakości.
SG MPP2 2,51m 12-35g
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 23 luty 2020 - 21:40
Jakiej marki to sprzęt ?
Napisano 23 luty 2020 - 21:42
Savage Gear
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 24 luty 2020 - 10:40
Napisano 24 luty 2020 - 10:53
Napisano 24 luty 2020 - 16:25
Piękny zestawik Waldku , robi wrażenie to połączenie Shimano-Shimano . Gratuluję zakupu i myślę , że leży w łapie co najmniej tak dobrze , jak wygląda .
Napisano 24 luty 2020 - 20:59
No dobra, żeby nie było
Możecie się powyżywać, moja odpowiedź na burzliwą dyskusję wyżej odnośnie pary V V. Dodam, że zestaw do podobnych zastosowań, w podobnych pieniądzach, blank też od skośnookich, nawet młynek z tej samej linii - a użytkowo to póki co nic co miałem w rękach nie ma do tego podjazdu.
Użytkownik nyny edytował ten post 24 luty 2020 - 21:03
Napisano 24 luty 2020 - 21:07
Przemku , co to za kijek ?
Napisano 24 luty 2020 - 21:14
Przemku , co to za kijek ?
Blank MATAGI T-Russell TR80 Super Mebaru-L SGT, 0,4-3g, 240cm zrobiony na Torzitach.
To od tego blanku zaczęła się moja miłość do mat rolowanych przez Matagi.
Użytkownik nyny edytował ten post 24 luty 2020 - 21:16
Napisano 24 luty 2020 - 22:33
Ja mialem na mysli topowe wedki a nie masowki mc works nie malowane, ripple Fisher tez gole,patriot ,Smith,synit, ever green to najdrozsza wedka na muskie i szczupaki na swiecie prawie 2000$ to w polsce bedzie pewnie z 10k pln. Kazda z tych firm startuje z pulapu cenowego 8-10 wiecej jak stcroix.Wiec st croix to taka raczej niska polka a o talonie to nawet szkoda gadac przy zestawieniu powyzszych firm
Takie generalizowanie być może dobre jest na USA, natomiast już w Japonii kompletnie się nie sprawdza.
Genialne technologicznie kije UFM, Souls Performance, Anglo&Company, Maire, M&N by wymienić tylko te od najważniejszych graczy, były lakierowane i nawet jeśli czasami tylko bezbarwnym- to jednak. Wiele modeli tych firm to kije produkowane w limitowanych do kilku-kilkunastu szt. seriach, więc nie ma mowy o masówce a ceny to przedział 1000-1500+ USD.
Co do stcroix czy talona, to fakt- masówka.
Napisano 24 luty 2020 - 22:46
Napisano 24 luty 2020 - 23:32
No dobra, żeby nie było
Możecie się powyżywać, moja odpowiedź na burzliwą dyskusję wyżej odnośnie pary V V. Dodam, że zestaw do podobnych zastosowań, w podobnych pieniądzach, blank też od skośnookich, nawet młynek z tej samej linii - a użytkowo to póki co nic co miałem w rękach nie ma do tego podjazdu.
Tym razem to twoja wędka czy znaleziona w google?
Jeśli twoja to ładna
Mi Matagi się łamały i nigdy więcej nie chcę.
Poza tym twój blank jest do całkiem innych zastosowań. No i nie jest Full Glass
Ogólnie zestaw schludny i klasyczny.
Napisano 24 luty 2020 - 23:35
Akurat wszystkie wedki ktore wymienilem sa Japonskie procz jednej synit i to sa kije robione w kilkunasy to kilkuset sztuk cala reszta sie zgadza czyli sa delikatnie pociagniete bezbarwnym lakierem,bo tam producent nie ma nic do ukrycia a cenowo chyba jeszcze wiecej np:patriot design ktora mam startuje od 2K wiekszosc mc work custom 1500 i w gore limitowany synit w 10 sztuk mam chyba nr 9 pewnie za pare lat jak bym zawolal 2-3k chetny by sie znalazl
Wiec chyba sie sprawdza w japoni skoro je robia i maja wziecie plus czeka sie od kilku miesiecy w gore
A najsmieszniejsze jest to wiekszosc tych blankow wedlug specyfikacji robi taki japonski,,st croix " Tenryu
Śledzę japoński rynek od jakichś 10 lat, więc co nieco wiem na ten temat.
Rynek USA a zwłaszcza tamtejsi producenci nie interesują mnie właściwie wcale, bo tylko adaptują pomysły i technologie z JP.
Mówię o tym, że jest naprawdę duża liczba modeli topowych kijów, które są lakierowane, bo cienka warstwa lakieru wcale nie ogranicza czułości kija w jakiś znaczący sposób.
Może zwiększyć minimalnie wagę, ale nie wszędzie waga jest najważniejsza.
Dla mnie parametry użytkowe kija muszą być uzupełnione pięknem wykonania.
Pozostawienie gołego blanku oznacza oszczędności w produkcji (czas i środki) a w sumie pewną niechlujność,
ale to kwestia gustu i smaku, które to każdy ma inne.
Napisano 25 luty 2020 - 00:00
Tym razem to twoja wędka czy znaleziona w google?
Jeśli twoja to ładna
Mi Matagi się łamały i nigdy więcej nie chcę.
Poza tym twój blank jest do całkiem innych zastosowań. No i nie jest Full Glass
Ogólnie zestaw schludny i klasyczny.
Moja
Osobiście ostatnią wędkę jaką połamałem to było z 10 lat temu.
Na szklaka jaki by nie był już mnie nikt nigdy nie namówi...
Napisano 25 luty 2020 - 00:12
Napisano 25 luty 2020 - 17:15
No już dobrze, dobrze kozaku zza oceanu. Na pewno masz najdłuższego...tzn. najdłuższą i najlepszą wędkę w całej okolicy.
Nie zniżam się do oceniania innych i ich sposobów wędkowania.
Każdy powinien znaleźć to co go satysfakcjonuje w swoim hobby.
Mnie pochłaniają w zasadzie tylko pstrągi a przy okazji lubię łowić na sprzęt ładny, unikatowy i sprawdzający się w moich metodach.
To bardzo odległa dziedzina od oceanicznego szarpania.
Natomiast odnośnie lakierowania, po prostu nie masz racji w swoim uogólnieniu.
Być może wędki na rynek USA, wytwórcy z JP traktują z lekką nonszalancją i nie przykładają wagi do detali i wykończenia- i tak bogate łosie ze stanów kupią, bo made in Japan.
Na jdm wędki za poważne kwoty są dopieszczone tak, że często są dziełami sztuki- mają piękne lakierowanie, inserty często zdobią rzeźbienia i inkrustacje, są wstawiane elementy rogów (stag) etc.
Gołe blanki i pianka, charakteryzują zwykłe narzędzia. Wg mnie brak im duszy, polotu i piękna.
Jednak wiadomo - o gustach się nie dyskutuje.
Napisano 25 luty 2020 - 18:47
Użytkownik sharkfishing edytował ten post 25 luty 2020 - 18:59
2 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych