O której godzinie było branie?
SANDACZE 2015
#401 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 10:58
#402 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 23:52
piękny, gratki
napisz coś więcej o szczegółach połowu
#403 ONLINE
Napisano 01 sierpień 2015 - 20:57
Piękne smoczysko
Użytkownik popper edytował ten post 02 sierpień 2015 - 07:13
#404 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2015 - 21:09
#405 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2015 - 19:23
Wakacje, słońce i upał. Bezwietrzna pogoda kilkanaście brań - sporo ryb - niestety ten największy.
- Wiktor, suhhar, KwaQ i 10 innych osób lubią to
#406 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2015 - 20:33
kłamiesz że bezwietrznie bo ja widze fale chyba że to fala "dunaju"
#407 OFFLINE
Napisano 03 sierpień 2015 - 15:02
Ktoś wie coś o Wiśle w okolicy Czerwińska? Są tam jakieś ciekawe miejsca (opaski główki itp.) Na codzień moją rzeką jest Narew ale planuję w najbliższym czasie mały wypad. Łowię z brzegu.
#408 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 08:32
8, kolory klasyczne, kotwice gamakatsu nr 4, sporo większe od oryginalnych druciaków, ale praca jest ok.
Też w swoich wymieniłem kotwice (na ownery nr 6), kółka również bo oryginalne są kiepskiej jakości.
#409 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 13:56
#410 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 18:12
Pozwoliłem sobie zamieścić:
Pozdrawiam.
Adam.
- hlehle, Łukasz, piotrek245 i 25 innych osób lubią to
#411 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 19:14
p.s przy natlenianiu, spróbuj unikać pociagania ryby do tyłu - to może spowodować efekt przeciwny do zamierzonego
#412 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 19:23
Pozdrawiam.
Adam.
Świetny ten sandacz
- Wiktor lubi to
#413 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 19:48
Pozdrawiam.
Adam.
Panie Adamie ta ryba została wybujana na maksa podczas holu. Proszę spróbować techniki jaką opisuje @Melanzyk (Melo) w wątku Szczupaki 2015,a wtedy nie będzie problemów z uwolnieniem ryby. Ja osobiście stosuje taki sam sposób holu. Każda ryba która przeznaczona jest do uwolnienia wymaga jak najkrótszego holu .Aby to spełnić potrzeba mieć odpowiednio do danej metody i poławianych gatunków ryb odpowiednio dostosowany i dobrany sprzęt. Hol takiego sandałka nie powinien trwać dłużej jak ok.4-5 minut.
Na marginesie - sandacz to ryba o bardzo delikatnym systemie skrzelowym i wszelkie zakłócenia w dotlenieniu podczas długiego holu niekorzystnie odbijają się na przeżywalności tuż po uwolnieniu.
Józef Leśniak
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 04 sierpień 2015 - 19:49
#414 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 20:06
Jak ja lubię te forum!
To tak aby nie zaśmiecać wątku bo przecież lawina krytyki zaraz poleci...
Po pierwsze: sandacz został złowiony świadomie, na sprzęt o cw. do 100gr. i hol nie trwał dłużej niż trzy minuty, choć walczył śmiało:)
Po drugie: sesja zdjęciowa trwała dosłownie chwilę, właśnie dlatego nie mam "pozowanego zdjęcia", tylko takie jakie udało się na szybko zrobić.
Po trzecie: złowiłem i wypuściłem już w swoim życiu masę porządnych szczupaków i sandaczy i proszę mi wierzyć, żadnej rybie wielka krzywda się nie stała.
Po czwarte: dziękuję za rady, następnym razem skorzystam.
Pozdrawiam i życzę udanych wypraw bo ostatnio masa zaśmieconych wątków się pojawia...
- patu, oland, Wisni@ i 18 innych osób lubią to
#415 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 20:44
Ps. Gratuluję ryby i postawy.
- Prus lubi to
#416 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 20:59
Jak ja lubię te forum!
To tak aby nie zaśmiecać wątku bo przecież lawina krytyki zaraz poleci...
Po pierwsze: sandacz został złowiony świadomie, na sprzęt o cw. do 100gr. i hol nie trwał dłużej niż trzy minuty, choć walczył śmiało:)
Po drugie: sesja zdjęciowa trwała dosłownie chwilę, właśnie dlatego nie mam "pozowanego zdjęcia", tylko takie jakie udało się na szybko zrobić.
Po trzecie: złowiłem i wypuściłem już w swoim życiu masę porządnych szczupaków i sandaczy i proszę mi wierzyć, żadnej rybie wielka krzywda się nie stała.
Po czwarte: dziękuję za rady, następnym razem skorzystam.
Pozdrawiam i życzę udanych wypraw bo ostatnio masa zaśmieconych wątków się pojawia...
To że wędzisko o cw. do 100 gr. jeszcze o niczym nie mówi. Wszystko zależy jak Pan je wykorzystuje. Podpowiem Panu że moje duże sandacze nigdy nie miały problemów z odpłynięciem zaraz po holu. A i nie stosuję takiej pały do 100 gr przy połowie tej ryby.
#417 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 21:02
Popularny
I ja się pochwalę
Ryba to przyłów podczas sumowania, ale i tak byłem mega szczęśliwy
ostatni wilk.jpg 105,93 KB 98 Ilość pobrań
- robert67, popper, wujek i 56 innych osób lubią to
#418 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 21:08
HleHle - i to się nazywa ciągnięcie wątku!
Gratuluję!
Zdjęcie nie powinno trafić do działu przyłowy;)
Przeprasza za ironię, nie mogłem się powstrzymać...
#419 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 21:15
To że wędzisko o cw. do 100 gr. jeszcze o niczym nie mówi. Wszystko zależy jak Pan je wykorzystuje. Podpowiem Panu że moje duże sandacze nigdy nie miały problemów z odpłynięciem zaraz po holu. A i nie stosuję takiej pały do 100 gr przy połowie tej ryby.
Kolega wyżej napisał - hol nie trwał dłużej niż 3 minuty.
Czy jest dalej sens dochodzić, co było tak, a co nie tak ?
To nie jest maszyna, co ma zapisane - tyle i tyle - to jest żywy organizm - jeden odpłynie od razu ( a i tak nie mamy pewności, że przeżyje) a drugi potrzebuje pomocy, by odzyskać siły.
To tak jak z kobitami - jedna naciągnie majty i odejdzie, a druga sobie musi 30 minut poleżeć i odpocząć
Więcej luzu.
Adam - łów i nie patrz na nic.
- wujek, Artech, wobler129 i 24 innych osób lubią to
#420 OFFLINE
Napisano 04 sierpień 2015 - 21:18
"To tak jak z kobitami - jedna naciągnie majty i odejdzie, a druga sobie musi 30 minut poleżeć i odpocząć :)"
Stanowczo wolę te drugie, taka już moja natura...
Tym wpisem kończę w tym temacie aby nie zaśmiecać.
- popper, Forecast, Gadget i 1 inna osoba lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych