W臋dki Mikado
#1521 OFFLINE
Napisano 14 maj 2021 - 21:23
Dzi艣 troch臋 polowilem, czeburaszka 3gr + robal 3cale ju偶 jest dobrze.
G贸ra rzucalem 12gr +es4' i jeszcze by艂o czym podbija膰
- hotpoint lubi to
#1522 OFFLINE
Napisano 18 maj 2021 - 15:52
Jak sprawuj膮 si臋 river flow np catapult albo heavy duty ?
#1523 OFFLINE
Napisano 19 maj 2021 - 18:05
Za艂膮czone pliki
U偶ytkownik dolot edytowa艂 ten post 19 maj 2021 - 18:06
- immortal lubi to
#1524 OFFLINE
Napisano 22 maj 2021 - 01:49
U偶ytkownik Buka edytowa艂 ten post 22 maj 2021 - 02:19
- kudzar lubi to
#1525 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2021 - 01:16
Pytanko do uzytkownik贸w wedki MIKADO LX SAPPHIRE FAZLITE, mam dwa starsze modele Lexusa do 13 gr. czy szczyt贸wka w tej nowszej serii jest rowniez cieniutka jak w starej wersjii?
Mam sentyment do Lexusa Sapphire, rozgladam sie za okoni贸wk膮 do 艂owienia ma艂ymi przynetami jak Keitech #2/2,5 i gumkach 3-7 cm na g艂owkach od 2 do 5 gr. czy obrot贸wkami nr 2. z ko艂owrotkiem Shimano Stradic Ci4+ 2500
I nie wiem czy brac FAZLITE do 10 gr czy do 13 gr.
U偶ytkownik Magisterrr edytowa艂 ten post 05 czerwiec 2021 - 01:21
#1526 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2021 - 06:52
Pytanko do uzytkownik贸w wedki MIKADO LX SAPPHIRE FAZLITE, mam dwa starsze modele Lexusa do 13 gr. czy szczyt贸wka w tej nowszej serii jest rowniez cieniutka jak w starej wersjii?
Mam sentyment do Lexusa Sapphire, rozgladam sie za okoni贸wk膮 do 艂owienia ma艂ymi przynetami jak Keitech #2/2,5 i gumkach 3-7 cm na g艂owkach od 2 do 5 gr. czy obrot贸wkami nr 2. z ko艂owrotkiem Shimano Stradic Ci4+ 2500
I nie wiem czy brac FAZLITE do 10 gr czy do 13 gr.
Ja mam wersj臋 do 7g, szczyt贸wka jest cienka jak w pierwszej wersji. Ja to w臋dk膮 ogarniam przyn臋ty o kt贸rych piszesz wy偶ej, g艂贸wnie gumki 5-7cm na g艂贸wkach 3-7gram.
#1527 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2021 - 02:11
Kupilem tego LX Fazlite 260 do 13 gr i przyszed艂 ale z艂amany... Nie wiem co oni robili z t膮 paczk膮 ale napewno musia艂a latac, dziura w pokrowcu na wylot, pude艂ko na gorze porozrywane, DPD sie popisa艂o.. Na szczescie juz spisalem protok贸艂, i w ci膮gu 7-10 dni bedzie nowy kijek
Za艂膮czone pliki
#1528 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2021 - 09:59
DPD - Dewastujemy Paczki Doszcz臋tnie...? W okolicy W-wy DPD to obecnie chyba najgorszy kurier...w pracy mamy z nimi najwi臋cej problem贸w.
#1529 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2021 - 14:20
Firma kurierska nie odpowiada za stan w jakim przyjedzie do was w臋dka , od zabezpieczenia jest sklep kt贸ry j膮 sprzeda艂a a wida膰 wysy艂ka by艂a s艂abo zabezpieczona w kartonie przykryta foli膮 , sklep sprzedaj膮cy w臋dki dobry powinien co najmniej zapakowa膰 w臋dk臋 w foli臋 i w艂o偶y膰 j膮 do twardej tekturowej tuby i jeszcze raz do kartonu tak zabezpieczenie spowoduje 偶e nawet rzucanie t膮 paczk膮 nie spowoduje uszkodze艅 .DPD - Dewastujemy Paczki Doszcz臋tnie...? W okolicy W-wy DPD to obecnie chyba najgorszy kurier...w pracy mamy z nimi najwi臋cej problem贸w.
Ostatnio do mnie jecha艂a tak spakowana w臋dka firma DPD , i nie by艂o nic uszkodzone.
U偶ytkownik Derrek edytowa艂 ten post 12 czerwiec 2021 - 14:31
- Alexspin lubi to
#1530 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2021 - 15:07
Firma kurierska nie odpowiada za stan w jakim przyjedzie do was w臋dka , od zabezpieczenia jest sklep kt贸ry j膮 sprzeda艂a a wida膰 wysy艂ka by艂a s艂abo zabezpieczona w kartonie przykryta foli膮 , sklep sprzedaj膮cy w臋dki dobry powinien co najmniej zapakowa膰 w臋dk臋 w foli臋 i w艂o偶y膰 j膮 do twardej tekturowej tuby i jeszcze raz do kartonu tak zabezpieczenie spowoduje 偶e nawet rzucanie t膮 paczk膮 nie spowoduje uszkodze艅 .
Ostatnio do mnie jecha艂a tak spakowana w臋dka firma DPD , i nie by艂o nic uszkodzone.
Jak kurier b臋dzie chcia艂 to tub臋 te偶 z艂amie. DPD odpowie za to.
Nie mo偶na wszystkiego w tub臋 pakowa膰, to kosztuje a odsetek uszkodze艅 karton贸w zbyt ma艂y.
#1531 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2021 - 15:38
Firma kurierska nie odpowiada za stan w jakim przyjedzie do was w臋dka , od zabezpieczenia jest sklep kt贸ry j膮 sprzeda艂a a wida膰 wysy艂ka by艂a s艂abo zabezpieczona w kartonie przykryta foli膮 , sklep sprzedaj膮cy w臋dki dobry powinien co najmniej zapakowa膰 w臋dk臋 w foli臋 i w艂o偶y膰 j膮 do twardej tekturowej tuby i jeszcze raz do kartonu tak zabezpieczenie spowoduje 偶e nawet rzucanie t膮 paczk膮 nie spowoduje uszkodze艅 .
Du偶y przemia艂 u mnie jest wysy艂am, dostaj臋, takze cos moge o tym napisac..
Twoja logika nie ma nic wsp贸lnego z rzeczywisto艣ci膮, jak b臋d膮 chcieli to po艂ami膮 wszystko, i jeszcze beda probowali zatuszowa膰 klej膮c.
Przyk艂ad prosz臋 bardzo zapakowane wg. Twojego konceptu:
uszkodzone_opakowanie_2.jpg 80,53 KB 23 Ilo艣膰 pobra艅
pozdro
U偶ytkownik nyny edytowa艂 ten post 12 czerwiec 2021 - 15:39
#1532 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2021 - 16:40
Rzeczywisto艣膰 jest taka 偶e to w艂a艣nie sklep wysy艂aj膮cy najbardziej mo偶e straci膰 bo firmy transportowe nie bior膮 偶adnej odpowiedzialno艣ciDu偶y przemia艂 u mnie jest wysy艂am, dostaj臋, takze cos moge o tym napisac..
Twoja logika nie ma nic wsp贸lnego z rzeczywisto艣ci膮, jak b臋d膮 chcieli to po艂ami膮 wszystko, i jeszcze beda probowali zatuszowa膰 klej膮c.
Przyk艂ad prosz臋 bardzo zapakowane wg. Twojego konceptu:
uszkodzone_opakowanie_2.jpg
pozdro
jak to b臋dzie wygl膮da膰 po rozpakowaniu w domu klienta. Robi臋 obecnie jednej zwiekszych sklep贸w budowlanych na dziale logistyka , i wysy艂amy dziennie do klient贸w setki towar贸w , kibel nikt nie wy艣le do klienta owini臋ty foli臋 kuriem , klient osobi艣cie jest proszony o dokupienie palety , a nawet tak zapakowany kibel nie doje偶d偶a czasem ca艂y , InPost czy DPD nie bior膮 za to odpowiedzialno艣ci to sklep pono艣 strat臋 .
U偶ytkownik Derrek edytowa艂 ten post 12 czerwiec 2021 - 16:41
#1533 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 20:25
Rozwa偶am d艂ugo艣ci 198-229 (co si臋 trafi) i nie wiem kt贸re cw czy 22g czy 28g
Du偶a r贸偶nica mi臋dzy 22 a 28?
U偶ytkownik Bartek1989 edytowa艂 ten post 13 czerwiec 2021 - 20:28
#1534 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2021 - 22:14
#1535 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2021 - 07:51
A czy kto艣 pami臋ta jeszcze taki kijek jak Mikado Lexus Sensitive Spin w wersji 270 cm? Potrzebuj臋 kupi膰 dolnik do niego...
#1536 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2021 - 07:30
Mo偶esz mie膰 problem ze znalezieniem dolnika. Dolnik mia艂 spor膮 zbie偶no艣膰 (du偶a 艣rednica u do艂u, niewielka przy 艂膮czeniu) co dawa艂o sztywno艣膰, ale 艣cianki by艂y cienkie i potrafi艂 trzasn膮膰. Poszukaj dolnika od innego kija, kt贸ry b臋dzie pasowa艂 do g贸rnego sk艂adu.
#1537 ONLINE
Napisano 10 lipiec 2021 - 11:34
Prosz臋 opinie je艣li kto艣 co艣 wie 馃槉.
- Delbanka lubi to
#1538 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2021 - 00:31
Mikado lexus sapphire stara wersja czy nowa fazille? Kt贸ra lepsza ? Czu艂a ?
Prosz臋 opinie je艣li kto艣 co艣 wie .
Mam obie, Fazlite jest moim zdaniem przyjemniejszy do 艂owienia, lzejszy, lepiej czuc kazde pukniecie.. Polecam
#1539 ONLINE
Napisano 13 lipiec 2021 - 04:57
Mam obie, Fazlite jest moim zdaniem przyjemniejszy do 艂owienia, lzejszy, lepiej czuc kazde pukniecie.. Polecam
Dzi臋ki wielkie za opini臋 馃檪
- Delbanka lubi to
#1540 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2021 - 08:54
Mo偶e nie b臋d臋 namawia艂 do niekupowania, ale na pewno do przemy艣lenia, czy warto kupowa膰 w臋dki Mikado... Ot贸偶 przerabia艂em kiedy艣 koledze sandaczowy kijek Mikado, nie pami臋tam dok艂adnie modelu, ale jakie艣 2,7 m do 35 g, je艣li dobrze pami臋tam. Rozebranie do zera i uzbrojenie na nowo w lepsze komponenty. Blank cudowny, mi臋sisty i dynamiczny. Kupi艂em nied艂ugo potem taki sam nowy, 偶eby sobie go uzbroi膰. I gdyby nie identyczna naklejka to bym pomy艣la艂, 偶e kto艣 mi inn膮 w臋dk臋 sprzeda艂. Dynamika ta sama, ale 艣cianki szczyt贸wki cieniutkie, 偶e a偶 nie odwa偶y艂em si臋 skroba膰. Wczoraj chcia艂em 'na za艣' rozebra膰 Mikado Bixlite do 7g i podobna sytuacja. Kiedy艣 przezbraja艂em i by艂 bardzo fajny blank, a teraz cienizna taka, 偶e strach ju偶 same przelotki zdejmowa膰. Widz臋 wi臋c, 偶e Mikado stosuje znan膮 strategi臋 marketingow膮 - wypu艣ci膰 pierwsz膮 parti臋 dobrej jako艣ci, a potem obni偶y膰 jako艣膰 do minimum, 偶eby jak najwi臋cej zarobi膰...
- maykel i Delbanka lubi膮 to
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2
0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych